r
Nosalty Logó

Tárkonyos bárányleves tüdőgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Tárkonyos bárányleves tüdőgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 572 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 3434 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 80 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1291 micro
  • β-karotin
    3080 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 572 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.3 g

Zsír

  • Összesen
    247 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4371.5 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    3668.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    7744 micro
  • β-karotin
    18478 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 3434 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A bárányfejről kis baltával levágjuk a fogas részt és kivesszük a szemeket. (Ha bizarrnak tűnik, a fejet elhagyhatjuk.)
  2. Jól megmossuk a többi hússal, csonttal és leforrázzuk.
  3. A nyelvet pár percig hagyjuk még a forró vízben, majd lehámozzuk róla a fehér bőrt. Forró vízbe főni tesszük.
  4. Hozzáadjuk a megtisztított leveszöldséget, hagymát, sót. Puhára főzzük.
  5. Időközben elkészítjük a galuskát.
  6. A báránytüdőt 5 percig főzzük, ekkor kiszedjük a hörgőket, megdaráljuk, hozzáadjuk a tojást, búzadarát, lisztet, szódbikarbonát és a sót.Pihentetjük míg a leves megfő.
  7. A levest leszűrjük, belefőzzük a galuskát a tárkonnyal együtt.
  8. Hő-kiegyenlítéssel behabarjuk a tojásos tejföllel.
  9. A csontokról leszedjük a húst, kivesszük az agyat a fejből és a leveshez adjuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8264
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tárkonyos bárányleves tüdőgaluskával
Csiki Piroska 228 recept

Nálunk, Húsvétkor így készítik a báránylevest. A bárányt pedig megtöltik. Az én galuskámban kicsit kevesebb volt a tüdő, mert a többi részét a bárány töltéséhez használtam fel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ó és ó! Gondoltam, hogy Te leszel az, aki ilyen tuti hagyományos finomságot felrak, kedves Piroska!:) Nem tudom, hogy valaha is nekifogok-e ennek a receptnek, de ha igen, akkor arra az esetre most elmentem!:) Köszi a receptet! A legjobbakat: Mrs Smith

Csiki Piroska

Kedves Mrs Smith! Egyáltalán nem olyan ördöngös. Nem bonyolultabb mint egy tárkonyos májgaluska leves. A fejjel kell egy kicsit bibel?dni, de azt el is lehet hagyni. Egyébként köszönöm. Piroska.

Törölt felhasználó

Igen, nálunk egyszer?en csak fejleves. Anyósom szokta készíteni, én levágom, s el?készítem.

Csiki Piroska

Igen, a fej el?készítése a nehezebb, a többi egyszer?.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.