Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgolyós toszkán krumplileves

Húsgolyós toszkán krumplileves
Húsgolyós toszkán krumplileves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy komfortfood megannyi frissességgel, ezt nyújtja ez a csodás, főfogásnak is beillő leves. Utána jöhet egyből egy könnyed pohárdesszert, és meg is van a hét nyelven beszélő vacsi!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a húsgolyókat készítjük el: a sertéshúst összekeverjük a zsemlemorzsával, a kakukkfűvel és a majoránnával. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk a masszából.
  2. Az olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a húsgombócokat. Nagy lángon, folyamatosan rázogatva körbepirítjuk, amíg szép aranybarna színük lesz. Kiszedjük, félretesszük.
  3. A maradék olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a csilipelyhet, és felforraljuk. 10 perccel a forrás után hozzáadjuk a húsgolyókat, újabb 10 percig főzzük.
  4. A kelt csíkokra vágjuk, a majdnem kész levesbe szórjuk, felöntjük a tejszínnel. Még 5 percig főzzük, tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 5 039
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
986 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

húsgombócleves, kelleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

575
darált sertéshús 30 dkg
zsemlemorzsa 8 dkg
kakukkfű 1 kk
majoranna 1 kk
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 kis db
burgonya 70 dkg
csirke alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 1 kk
kelkáposzta 1 kis fej
habtejszín 200 ml