r
Nosalty Logó

Libaleves tavasziasan medvehagymás maceszgombóccal

A tetovált lány
Libaleves tavasziasan medvehagymás maceszgombóccal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Leves

Gombóc:

647
Kalória
25g
Fehérje
43.7g
Szénhidrátok
41.8g
Zsír
294g
Víz
221.7g
Koleszterin
7.4g
Rost
8.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Gombóc:

Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Gombóc:

Összesen 2593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Gombóc:

Összesen 123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    294 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    630 micro
  • β-karotin
    3027 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2563 micro
Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3567 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1537 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    1801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    2520 micro
  • β-karotin
    12106 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10251 micro
Összesen 2593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A libaszárny-töveket hideg vízben, sóval, borssal feltesszük főni. Alacsony lángon, lehabozva addig főzzük, míg a hús leválik a csontról. Kivesszük, kihűtve leszedjük a bőrét, a húst letépkedjük, kis darabokra vágjuk. A levest leszűrjük, zsírját leszedjük.
  2. Egy lábasba visszakanalazunk a levesről leszedett zsírból egy ek-nyit, rádobjuk a felkarikázott újhagymát, kis kevergetés után az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük a levessel, elkezdjük felvágni a zöldségeket. Ebben a sorrendben: a karalábét, sárgarépát és a zellert meghámozzuk, egycentisre kockázzuk, a laskagombát szintén ekkorára vágjuk.
  3. Mikor felforrt a leves, beleszórjuk. 30 percig főzzük.
  4. Közben megtisztítjuk a spárgát, 2 cm-esre szeleteljük, a petrezselymet nem túl finomra aprítjuk. A zöldborsót és a spárgát a leveshez adjuk, további 15 percig főzzük.
  5. A tejfölt elkeverjük a tojássárgával. Két-három merőkanálnyi levest hozzáadva összekeverjük, majd a már takarékra vett levesbe keverjük. Egy-két percig alacsony lángon összemelegítjük, majd belecsepegtetjük a citromlét. Elkeverjük, és végleg elzárjuk a lángot. Beleszórjuk a petrezselyem felét.
  6. Tálaláskor három-négy gombócot mélytányérba teszünk, rákanalazzuk a levest, megszórjuk a maradék petrezselymmel.

Gombóc:

  1. A maceszgombóchoz a pászkát apróra törjük, felét vízbe áztatjuk.
  2. A zsírt elkeverjük a medvehagymás olajjal, a tojással, az apróra vágott, megpirított hagymával, a gyömbérrel és a felaprított petrezselyemmel. Hozzáadjuk a száraz, összetört, valamint a víztől kinyomkodott pászkát is. Jól összekeverjük, fél órára félretesszük.
  3. Ezután sós vizet forralunk, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, a lobogó vízbe tesszük. Két perc után mérsékeljük a lángot, még öt percig főzzük. Tálalásig melegen tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...