Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld kevert süti

Zöld kevert süti
Zöld kevert süti
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hónap vége felé, már nagyon ürül a kassza, de sütit azért szeretne a Család!... Így ezt a nagyon egyszerű, gyors, és nagyon finom sütit szoktam gyártani! Csak a gyümölcsök változnak rajta, szezonnak megfelelően. Ha még nem próbáltad, érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és a szódabikarbónát.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a legvégén a dió aromát. Tetejére hagyjuk a fahéjat és a gyümölcsöket.
  3. Alaposan összekeverjük. A nokedli tésztánál kicsit hígabb állagú lesz.
  4. Zsírozott, lisztezett magasabb falú tepsibe öntjük.
  5. Jó sűrűn rászórjuk a megmosott, meghámozott, darabokra vágott gyümölcsöket.
  6. Kevés fahéjjal megszórjuk a gyümölcsök tetejét.
  7. Közepesnél kicsit gyengébb lángon 30-40 percig sütjük! Tűpróba!!!
  8. Még melegen megszórjuk porcukorral, kockákra vágjuk, és megesszük!! Másnapra is ugyanolyan puha marad... ha még addigra marad a sütiből! Jó étvágyat kívánok!


 

  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 199
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrinyunyu

Mióta szakács: 2012.06.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

dióaromás süti, idénygyümölcsös süti, diós-gyümölcsös kevert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sun, 2012-09-30 07:43

Tégy bele egy kanálka olajat is, akkor egy hétig is elvan, nem szárad ki.

916
finomliszt 1 bögre
cukor 1 bögre
tej 2.5 dl
dió 10 dkg
mandulaaroma 10 csepp
porcukor 0.5 bögre
búzadara 0.75 bögre
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet
mandulaaroma 10 csepp
alma 1 közepes db
körte 1 közepes db
őszibarack 1 közepes db
fahéj 2 csipet
porcukor 1 ek
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál