r
Nosalty Logó

Epres krémes házilag

Lakos Benedek
Házi epres krémes leveles tésztából, friss eperrel díszítve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémeshez

659
Kalória
11g
Fehérje
39.4g
Szénhidrát
51.5g
Zsír
64.2g
Víz
55.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
20.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A krémeshez

Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A krémeshez

Összesen 5267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A krémeshez

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    412 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    315.1 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    513.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 5267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A krémeshez

  1. A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kissé kinyújtjuk, majd két egyforma részre vágjuk és megszurkáljuk villával. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd lefedjük őket egy másik réteg sütőpapírral és nehezékként rájuk helyezünk egy másik tepsit. A lapokat 200 fokon 10 percig sütjük a tepsi alatt, majd levesszük róla (a papírt is) és az egyiket megszórjuk a porcukorral illetve szeletelt mandulával. Visszatesszük őket a sütőbe további 10 percre és aranybarnára sütjük.
  2. Az epret megtisztítjuk, majd feltesszük a cukorral főni. 10 percig rotyogtatjuk közepes lángon, majd teljesen simára turmixoljuk és kihűtjük.
  3. A mascarponét és habtejszínt robotgéppel habosra dolgozzuk egy tálban, majd hozzáadjuk az eperpürét és habfixálót. Vigyázzunk, ne dolgozzuk túl, mert a tejszín kicsapódhat és darabos krémet kaphatunk.
  4. Egy tepsit, jénait vagy más közepes edényt kibélelünk frissentartó fóliával. Belehelyezzük a mandula nélküli lapot (ha kell, vágjuk méretre), majd elegyengetjük rajta az eperhabot. Lezárjuk az előre szeletekre vágott mandulás lappal és az egészet legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük (adhatunk neki egy egész éjszakát is).
  5. A pihentetett krémest kivesszük az edényből és kockákra vágjuk. Friss eperrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. Az alábbi epres változat harsányan nyárias, édeskés és nosztalgikus: mintha egy retró cukrászda pultjából kértük volna ki.

Nosalty stories

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Gréti-szelet - citromos krémes

Nosalty szerkesztőségi tagként én is megalkottam a saját sütiszeletem. Imádom a citromot és az összes citrusfélét, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni valamilyen savanykás ízvilágú ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek