Őszibarack

Őszibarack

Leírás

Őshazája Kína, a jelenleg is termesztett fajták pedig Olaszországból, Oroszországból, Kínából, az USA tagállamaiból és Kanadából származnak. Az őszibarack termesztése nálunk a 16. században indult meg, de akkor még csak a főúri kertekben és szinte kizárólag a délre néző falak előtt nevelték. Gyümölcse drága csemegének számított. Az őszibarackból kiváló befőttet, dzsemet is lehet készíteni, mártásnak és pácoláshoz is kiváló, mégis a legtöbbet frissen fogyasztjuk el. Közepes pektintartalma miatt sűrűbb dzsem, lekvár csak hosszabb főzési idővel, más magas pektintartalmú gyümölcs vagy zselésítő anyag hozzáadásával főzhető.

Mikor vegyem

Nyár közepétől szeptember végéig.

hogyan tároljam

Hűtőszekrény gyümölcsös rekeszében néhány napig eláll.

451 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.