Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-diós szelet

Meggyes-diós szelet
Meggyes-diós szelet
25 perc / sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi "receptes újságban" leltem rá a receptre, s időszűkében lévén meg is sütöttem. Ez a nagy előnyük a kevert sütiknek, hogy hamar készen vannak, s az sem mellékes, hogy finomak, és sokféleképpen variálhatók. No meg szinte elronthatatlanok...

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint elkeverjük a cukorral.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. A lisztet, a sütőport, a darált diót összekeverjük, s a tejjel váltakozva a tojásos masszához keverjük.
  4. Kikent tepsibe simítjuk, s a kevés liszttel megszórt meggyet a tetejére szórjuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 28x34 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 710
elküldve: 2
receptkönyvben: 165
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes-diós kevert sütemény, gyümölcsös kevert tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

blanche23
blanche23 / blanche23 Fri, 2011-04-15 21:49

sajnos valami nagyon nem stimmel az adagokkal, tul edes lett es esik szet :( pedig olyan jol hangzott

Gerdi
Gerdi / Gerdi Tue, 2011-04-19 16:06

Kedves Blanka! Még szombaton megsütöttem a sütit, s teljesen jó lett. Annyit változtattam rajta, hogy 25 dkg cukrot tettem bele, s vajat használtam, nem margarint. Bővebben a blogomon (gerdisuti.blogspot.com) . Szép napot! Meli

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sat, 2011-04-16 13:25

Kedves Blanche23! Előhalásztam a receptet, megijedtem, hogy nem jól írtam le. De minden egyezik. Elég régen sütöttem meg, és jól sikerült. Fogalmam sincs, hogy neked miért nem lett jó...Sajnálom. Cukorból lehet kevesebbet tenni, de hogy miért esik szét... Ez arra sarkall, hogy újra megsüssem. Majd megírom, mit tapasztaltam. Üdv. Meli

blanche23
blanche23 / blanche23 Sat, 2011-04-16 16:53

oke, s akkor esetleg megirhatnad az eredmenyt, talan kiderul mi a gond vele, koszike es kellemes hetveget :) Blanka

639
finomliszt 30 dkg
cukor 30 dkg
margarin 15 dkg
dió 15 dkg
tojás 3 db
tej 3 dl
sütőpor 1 csomag
meggybefőtt 350 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál