r
Nosalty Logó

Tavaszi matchás-málnás loaf

Lurpak
Tavaszi matchás-málnás loaf
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

560
Kalória
6.6g
Fehérje
65.1g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
40g
Víz
115g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
38.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    309.3 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2741.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    651 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    399.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 5601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 343 kcal

Elkészítés

  1. Helyezzük a sütőrácsot a sütő középső részére, és melegítsük elő a sütőt kb. 160°C-ra. Vajazzuk ki a 8×4 hüvelykes kenyérformát, majd béleljük ki sütőpapírral.
  2. Egy tálban közepes sebességen keverjük a vajat habosra a cukorral, amíg fehér és könnyed nem lesz, körülbelül 3-4 percig. Miközben a gép dolgozik, adjuk hozzá a tojásokat egyesével, és minden egyes tojás hozzáadása után kaparjuk le a tál oldalát. Győződjünk meg róla, hogy minden tojás teljesen elvegyüljön, mielőtt a következőt hozzáadnánk. A keverék csomósnak tűnhet, de ez nem baj, folytassuk tovább.
  3. Öntsük hozzá a vaníliát, az olajat és a tejet, a citromhéjat és a citromlevet. Keverjük, amíg szépen össze nem áll, majd szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. A keverék felét tegyük át egy közepes méretű tálba, körülbelül 460 grammot. Szitáljuk bele a machaport, és haberővel keverjük simára.
  4. A tésztát habzsákból kinyomkodva vagy kanál segítségével tegyük át a kibélelt kenyérformába - felváltva a matchás és a sima tésztát. Kb. a forma háromnegyedéig fog érni. Egy kanál hátoldalával simítsuk el a tésztát, majd egy vajkéssel készítsünk kis örvényeket, hogy létrejöjjön a "márványhatás". Végül nyomkodjunk a tetejébe bele pár szem málnát.
  5. Süssük kb. 1 órát, de ha nyersnek érezzük, maradjon még egy 20 percet letakarva. Ha a sütőnkben egyenetlen a hőeloszlás, óvatosan forgassuk meg a formát körülbelül fél óra elteltével. A nagyobb hőmérséklet-változás nem tesz jót a süteménynek, ezért ne nyitogassuk a sütőt.
  6. Vegyük ki a sütőből. Hagyjuk a formát egy rácson 10 percig hűlni, majd borítsuk ki, távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Ez idő alatt készítsük el a mázat, amihez a málnaszószt keverjük ki porcukorral, citromlével és krémsajttal, ha túl híg, adjunk hozzá egy kevés zselatint. A kész mázzal csurgassuk le a kihűlt sütemény tetejét, majd extrának szórjuk meg liofilizált málnával, és szeletekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p

A matcha és málna különleges harmóniája egy frissítő citromos süteményben, ami egy igazán különleges desszertélményt nyújt. A matchapor, amely gazdag antioxidánsokban, nemcsak szép zöld színt ad a süteménynek, hanem egyedi ízvilágával is feldobja azt. A málna savanykás íze és a citrom frissessége pedig tökéletes kiegészítői ennek a finomságnak. Ez a kevert süti nemcsak ízletes, hanem látványos is, és roppant egyszerű az elkészítése, így remek választás lehet egy húsvéti összejövetelre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...