r
Nosalty Logó

Tavaszi matchás-málnás loaf

Lurpak
Tavaszi matchás-málnás loaf
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

560
Kalória
6.6g
Fehérje
65.1g
Szénhidrátok
30.9g
Zsír
40g
Víz
115g
Koleszterin
1.3g
Rost
38.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    309.3 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2741.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    399.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 5601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 343 kcal

Elkészítés

  1. Helyezzük a sütőrácsot a sütő középső részére, és melegítsük elő a sütőt kb. 160°C-ra. Vajazzuk ki a 8×4 hüvelykes kenyérformát, majd béleljük ki sütőpapírral.
  2. Egy tálban közepes sebességen keverjük a vajat habosra a cukorral, amíg fehér és könnyed nem lesz, körülbelül 3-4 percig. Miközben a gép dolgozik, adjuk hozzá a tojásokat egyesével, és minden egyes tojás hozzáadása után kaparjuk le a tál oldalát. Győződjünk meg róla, hogy minden tojás teljesen elvegyüljön, mielőtt a következőt hozzáadnánk. A keverék csomósnak tűnhet, de ez nem baj, folytassuk tovább.
  3. Öntsük hozzá a vaníliát, az olajat és a tejet, a citromhéjat és a citromlevet. Keverjük, amíg szépen össze nem áll, majd szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. A keverék felét tegyük át egy közepes méretű tálba, körülbelül 460 grammot. Szitáljuk bele a machaport, és haberővel keverjük simára.
  4. A tésztát habzsákból kinyomkodva vagy kanál segítségével tegyük át a kibélelt kenyérformába - felváltva a matchás és a sima tésztát. Kb. a forma háromnegyedéig fog érni. Egy kanál hátoldalával simítsuk el a tésztát, majd egy vajkéssel készítsünk kis örvényeket, hogy létrejöjjön a "márványhatás". Végül nyomkodjunk a tetejébe bele pár szem málnát.
  5. Süssük kb. 1 órát, de ha nyersnek érezzük, maradjon még egy 20 percet letakarva. Ha a sütőnkben egyenetlen a hőeloszlás, óvatosan forgassuk meg a formát körülbelül fél óra elteltével. A nagyobb hőmérséklet-változás nem tesz jót a süteménynek, ezért ne nyitogassuk a sütőt.
  6. Vegyük ki a sütőből. Hagyjuk a formát egy rácson 10 percig hűlni, majd borítsuk ki, távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Ez idő alatt készítsük el a mázat, amihez a málnaszószt keverjük ki porcukorral, citromlével és krémsajttal, ha túl híg, adjunk hozzá egy kevés zselatint. A kész mázzal csurgassuk le a kihűlt sütemény tetejét, majd extrának szórjuk meg liofilizált málnával, és szeletekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

A matcha és málna különleges harmóniája egy frissítő citromos süteményben, ami egy igazán különleges desszertélményt nyújt. A matchapor, amely gazdag antioxidánsokban, nemcsak szép zöld színt ad a süteménynek, hanem egyedi ízvilágával is feldobja azt. A málna savanykás íze és a citrom frissessége pedig tökéletes kiegészítői ennek a finomságnak. Ez a kevert süti nemcsak ízletes, hanem látványos is, és roppant egyszerű az elkészítése, így remek választás lehet egy húsvéti összejövetelre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ennyibe kerül a kullancs elleni védőoltás idén

A globális felmelegedés következtében az elmúlt években rekordszámú kullancs lepte el a hazai zöldterületeket. Ráadásul elég egyetlen csípés a súlyos fertőzéshez. Hogy lehet hozzájutni a kullancsencephalitis elleni oltáshoz? Mennyibe kerül? Nézzük!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...