r
Nosalty Logó

Tésztában sült karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Serci
Tésztában sült karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1021 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4082 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4051 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8844 micro
Összesen 1021 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    261.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    1870 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    1397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16204 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35377 micro
Összesen 4082 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1692 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megsózzuk, borsozzuk. Felszúrjuk egy nagy késsel, és a lyukba aprított zsályát, fokhagymát és egy kevés olívaolajat teszünk.
  2. Felhevítünk egy serpenyőt, és pár kanál olajon a hús minden oldalát alaposan körbepirítjuk, majd félretesszük hűlni.
  3. A spenótot alaposan megmossuk, felaprítjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, beleteszünk két gerezd aprított fokhagymát, majd a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, és tíz percig pároljuk. Ezt is hagyjuk hűlni.
  4. A tésztát egy nagy lappá nyújtjuk, a közepére halmozzuk a fele spenótot. Erre tesszük a húst, a tetejére a maradék spenótot. Óvatosan becsomagoljuk az egészet a tésztába, és megfordítva egy kiolajozott tepsibe rakjuk. Előmelegítjük a sütőt. A tésztabatyut megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, kb. 45 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 27034
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Ajánló

Az étel mellé angolos sült burgonyát ajánlok. Elkészítése nem nehéz: a megpucolt krumplit (ha lehet, diónyi méretűeket   válasszunk) félig megfőzzük, lecsöpögtetjük, majd egy tepsiben kevés olajon a hús mellé rakjuk sülni. Tehetünk rá hagymát,         fokagymát, és persze sózzuk, borsozzuk. Mi még paradicsomsalátát is ettünk mellé. Jó étvágyat!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a Wellington bélszín egy zsebbarát alternatívája lehet. A sütés után pihentessük pár percig, mielőtt felvágjuk!

Hozzászólások (3)

mafulop

Finom lett... attól eltekintve hogy 45 perc b?ven nem elég egy karajnak ahhoz hogy átsüljön és puha legyen. Vissza kellett tenni, de sajnos utána már nem volt az igazi a tészta. Köszi mindenesetre.

Serci

Basszus sajnálom,ha nem lett az igazi,de én kb 25 percig pirítottam a husit,és nekem utána jó lett! De most már sz?zpecsenyéb?l csinálom,vagy borjúcombból,mert finomabb,és még mindíg sajnálom a 6000Ft-os bélszínt!

Törölt felhasználó

Megsütöttem tegnap, apróbb módosításokkal, és te jó ég, isteni finom lett! Én fél kg husiból (2en vagyunk), fagyasztott parajpüréb?l (hülye tél), 2 gerezd hagymából és nagyon pici, inkább negyed vörös hagymából (nem szeretem a hagymát így). A husit megszurkáltam, sóval, frissen ?rölt rózsaborssal, kicsi bazsalikommal (nem kaptam zsályát), leheletnyi sült oldalas f?szerkeverékkel, meg az apróra vágott fokhagymával bedörzsiztem, és hirtelen sütöttem rá kérget, de csak pár másodperc, ahogy szép aranyszíne lett. Aztán a tésztára tettem a parajpürét (amit dinsztelt hagymára, és fokhagymára tettem, és pici cuminnal - római kömény- ízesítettem pluszba), pár szelet edami sajt, husi, sajt, parajpüré, így tekertem be. Kb. 30 perc után elkezdett a tészta aranyszínre váltani, akkor lefedtem fóliával, és még vagy 30 percet sütöttem, mert féltem, nyers marad, majd 5 percig még pirítottam a tetejét.

Serci

Örülök ha finom lett,a sajtot legközelebb én is kipróbálom

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek