Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztában sült karaj

Tésztában sült karaj
Tésztában sült karaj
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a Wellington bélszín egy zsebbarát alternatívája lehet. A sütés után pihentessük pár percig, mielőtt felvágjuk!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az étel mellé angolos sült burgonyát ajánlok. Elkészítése nem nehéz: a megpucolt krumplit (ha lehet, diónyi méretűeket   válasszunk) félig megfőzzük, lecsöpögtetjük, majd egy tepsiben kevés olajon a hús mellé rakjuk sülni. Tehetünk rá hagymát,         fokagymát, és persze sózzuk, borsozzuk. Mi még paradicsomsalátát is ettünk mellé. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megsózzuk, borsozzuk. Felszúrjuk egy nagy késsel, és a lyukba aprított zsályát, fokhagymát és egy kevés olívaolajat teszünk.                                                                                                                                                                          

  2. Felhevítünk egy serpenyőt, és pár kanál olajon a hús minden oldalát alaposan körbepirítjuk, majd félretesszük hűlni.

  3. A spenótot alaposan megmossuk, felaprítjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, beleteszünk két gerezd aprított fokhagymát, majd a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, és tíz percig pároljuk. Ezt is hagyjuk hűlni.                          

  4. A tésztát egy nagy lappá nyújtjuk, a közepére halmozzuk a fele spenótot. Erre tesszük a húst, a tetejére a maradék spenótot. Óvatosan becsomagoljuk az egészet a tésztába, és megfordítva egy kiolajozott tepsibe rakjuk. Előmelegítjük a sütőt. A tésztabatyut megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, kb. 45 percig.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 756
elküldve: 5
receptkönyvben: 373
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Serci

Mióta szakács: 2009.08.29.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hamis wellington karajjal és spenóttal, leveles tésztában sült karaj spenóttal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bunny
Bunny Wed, 2011-02-16 15:01

Megsütöttem tegnap, apróbb módosításokkal, és te jó ég, isteni finom lett!

Én fél kg husiból (2en vagyunk), fagyasztott parajpüréből (hülye tél), 2 gerezd hagymából és nagyon pici, inkább negyed vörös hagymából (nem szeretem a hagymát így).
A husit megszurkáltam, sóval, frissen őrölt rózsaborssal, kicsi bazsalikommal (nem kaptam zsályát), leheletnyi sült oldalas fűszerkeverékkel, meg az apróra vágott fokhagymával bedörzsiztem, és hirtelen sütöttem rá kérget, de csak pár másodperc, ahogy szép aranyszíne lett. Aztán a tésztára tettem a parajpürét (amit dinsztelt hagymára, és fokhagymára tettem, és pici cuminnal - római kömény- ízesítettem pluszba), pár szelet edami sajt, husi, sajt, parajpüré, így tekertem be.
Kb. 30 perc után elkezdett a tészta aranyszínre váltani, akkor lefedtem fóliával, és még vagy 30 percet sütöttem, mert féltem, nyers marad, majd 5 percig még pirítottam a tetejét.

mafulop
mafulop Tue, 2010-08-03 21:15

Finom lett... attól eltekintve hogy 45 perc bőven nem elég egy karajnak ahhoz hogy átsüljön és puha legyen. Vissza kellett tenni, de sajnos utána már nem volt az igazi a tészta. Köszi mindenesetre.

serci
Serci / serci Sat, 2011-01-15 12:44

Basszus sajnálom,ha nem lett az igazi,de én kb 25 percig pirítottam a husit,és nekem utána jó lett! De most már szűzpecsenyéből csinálom,vagy borjúcombból,mert finomabb,és még mindíg sajnálom a 6000Ft-os bélszínt!

1021
sertés rövidkaraj 1 kg
leveles tészta 2 csomag
spenót 40 dkg
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
napraforgó olaj 2 ek