adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A kelbimbóhoz
-
500 g kelbimbó
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 teáskanál rozmaring
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek méz
-
1 közepes db gránátalma
-
80 g kecskesajt
-
50 g pekándió
A steakhez
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek vaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 szál rozmaring
-
1 szál kakukkfű
-
1 ek olívaolaj
A petrezselyemszószhoz
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 citromból nyert citromlé
1039
Kalória
64.5g
Fehérje
54.9g
Szénhidrát
66.5g
Zsír
470.7g
Víz
183.7g
Koleszterin
15.9g
Élelmi rost
28.5g
Cukor
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kelbimbóhoz
-
250g kelbimbó97 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g méz38 kcal
-
150g gránátalma70 kcal
-
40g kecskesajt146 kcal
-
25g pekándió173 kcal
A steakhez
-
200g marhahús284 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A petrezselyemszószhoz
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
1039
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kelbimbóhoz
-
500g kelbimbó194 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g méz76 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
-
80g kecskesajt291 kcal
-
50g pekándió346 kcal
A steakhez
-
400g marhahús568 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A petrezselyemszószhoz
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
2076
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kelbimbóhoz
-
33.1g kelbimbó13 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.7g méz5 kcal
-
19.9g gránátalma9 kcal
-
5.3g kecskesajt19 kcal
-
3.3g pekándió23 kcal
A steakhez
-
26.5g marhahús38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
A petrezselyemszószhoz
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.6g citromlé1 kcal
Összesen
137
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 66.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1800.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 855 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 470.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 242 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 791 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 2253 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4837 micro
Összesen
1039
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 128.9 g
Zsír
-
Összesen 133 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3601.7 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 621 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 1711 mg
-
Nátrium 731 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 109.8 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 32 mg
Víz
-
Összesen 941.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 896 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 484 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1582 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 462 micro
-
Kolin: 496 mg
-
Retinol - A vitamin: 509 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 4506 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9673 micro
Összesen
2076
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 640 micro
Összesen
137
kcal
Elkészítés
A kelbimbóhoz
- A kelbimbókat tisztítsuk meg, vágjuk félbe, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal és mézzel, majd szórjuk meg a fűszerekkel. Jól keverjük át, és mehet is a sütőbe. Süssük aranybarnára.
- Mikor megsültek a kelbimbók tegyük át őket egy keverőtálba, és adjunk hozzájuk gránátalmát, kecskesajtot illetve apróra vágott pekándiót. Ízlés szerint locsolhatunk még rá olívaolajat és mézet is.
A steakhez
- A húst kb. 2 órával a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűvé váljon.
- A serpenyőt kezdjük el melegíteni, várjuk meg, amíg füstölni kezd, majd öntsünk bele olívaolajat. A steak felületéről egy konyhai papírtörlő segítségével itassuk le a nedvességet, sózzuk meg bőségesen és borsozzuk, majd mehet a forró, füstölő serpenyőbe. Érdemes ehhez a művelethez ablakot nyitni, hiszen a steaket nagyon magas hőfokon kell kérgezni, ami füsttel jár.
- A steaket oldalanként kb. 1,5-3 percig süssük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni. Miután mindkét oldalára kérget sütöttünk, vegyük alacsonyabbra alatta a lángot, és dobjuk mellé a vajat, fokhagymát és a fűszereket. A fűszeres vajjal locsolgassuk még kb. 1-2 percig.
- Mikor elkészült a steak, tegyük félre pihenni minimum 5-10 percre.
A petrezselyemszószhoz
- A hozzávalókat tegyük egy robotgépbe, és pürésítsük le.
- Tálaljuk a hús mellé, vagy csorgassuk rá.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
A Rib Eye steak a marha bordarészéből származó, igazán szaftos, ízes és kellemesen zsíros steakfajta. Mi most készítettünk hozzá egy friss, citrusos petrezselyemszószt és egy könnyedebb gránátalmás kelbimbósalátát, melyet kecskesajttal dobtunk fel.