r
Nosalty Logó

Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon gombapaprikással

Hobbychef
Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon gombapaprikással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csülök:

Gombapaprikás:

608
Kalória
31.8g
Fehérje
46.3g
Szénhidrát
29.4g
Zsír
415.7g
Víz
104.8g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csülök:

Gombapaprikás:

Összesen 608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csülök:

Gombapaprikás:

Összesen 1823 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csülök:

Gombapaprikás:

Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    415.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2598.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1823 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    134 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

Csülök:

  1. A csülköt alaposan megmossuk, majd beletesszük egy fazékba. Öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Beletesszük a babérlevelet, a fokhagymát és a borsot. Lassú tűzön kb. másfél órát főzzük.
  2. Közben megfőzzük a krumplit héjában, megpucoljuk. Felkarikázzuk, s egy zsírral kikent serpenyőben sorjában lerakjuk, sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a felkarikázott hagymát.
  3. Amikor megfőtt a csülök, leszedjük a csontról, s a hagyma-krumpli ágyra tesszük. Teszünk rá zsírt, rozmaring és kakukkfű szálakat, letakarjuk egy alufóliával, s betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 1 óráig sütjük.
  4. A csülökről 1 óra elteltével levesszük a fóliát, a csülökre locsolunk vörösbort, a sütőt átállítjuk grillfokozatra, s 200 C fokon 30 percig tovább sütjük a csülköt.

Gombapaprikás:

  1. Amíg a csülök sül, aprítjuk a hagymákat, felszeleteljük a gombát, a hegyes paprikát, felvágjuk a paradicsomot.
  2. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát, a paprikát, majd rádobjuk a gombát és a paradicsomot, fűszerezzük. 15 perces dinsztelés után megszórjuk a liszttel, ráöntjük a bort, rákanalazzuk a tejfölt. Összekeverjük, felrottyantjuk.
  3. Tálaláskor szedünk a tányérra 1 db csülköt, hagymás krumplit és mellé gombapaprikást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 90 p

Sertéscsülök már számtalan bejegyzésemben szerepelt. Ez most egy újdonság. Remélem, ez is ízleni fog, ha kipróbáljátok.

További receptek

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek