r
Nosalty Logó

Töltött csülök

Klári
Töltött csülök
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csülök előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

767
Kalória
70.3g
Fehérje
13.4g
Szénhidrát
45.2g
Zsír
268g
Víz
257.3g
Koleszterin
894.6mg
Élelmi rost
638.9mg
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 767 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 4597 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 146 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2418.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    1459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 767 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    422.1 g

Zsír

  • Összesen
    271.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14508.7 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    430 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    4445 mg
  • Nátrium
    8751 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1607.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    445 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    1562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 4597 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A csülök előkészítéséhez

  1. A csülköt a sóval, borssal és a fokhagymával feltesszük főni, és addig főzzük, míg a csontot ki nem tudjuk húzni belőle (kb. 3,5 óra).
  2. Amíg fő a csülök, elkészítjük a tölteléket.
  3. A megfőtt csülökből kihúzzuk a csontot és a helyére betöltjük a tölteléket.
  4. Tűzálló tál alját kikenjük olajjal, belehelyezzük a csülköt és előmelegített sütőben 200 fokon, időnként sörrel meglocsolva, pirosra sütjük. A bőre így lesz ropogós.
  5. A töltelék elkészítése:
  6. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és az olajon a rizzsel együtt megpároljuk.
  7. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a darált húst és tovább pároljuk, míg a hús kifehéredik.
  8. Amikor a hús is megpárolódott, beletesszük a fűszereket (só, bors, majoránna). Kevés vízzel addig főzzük, míg a rizs megpuhul.
  9. Zsírjára sütjük, majd félretesszük hűlni.
  10. Amikor langyos, hozzáadjuk az egész tojást és jól összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 230 p
  • Főzés módja: sörös
  • Sütés ideje: 40 p

Régebben, ha vendégek jöttek hozzám, gyakran készítettem így a csülköt, de aztán valahogy a feledés homályába merült a recept. A napokban a hentesnél megláttam egy szép sovány csülköt, amiről eszembe jutott ez a recept és mindjárt a tettek mezejére is léptem.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.