Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges sertéscsülök

Részeges sertéscsülök
Részeges sertéscsülök
140 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Vidék íze című gasztronómiai újság 2009 októberi számában találtam. A csülök elkészítésének minden formátumát nagyon szeretjük, ezért evidens volt, hogy ezt is kipróbálom. Ha csülköt sütök, szeretem kicsit előfőzni jó
hagymás (fokhagyma, vöröshagyma), sós vízben.
Ízlés szerint lehet  fűszerezni. Szeletelve vagy egyben. Sok vöröshagymával, fokhagymával, zöldpaprikával, egy-két paradicsommal körberava, pár szem krumplival mennyei eledel!
Fogyókúrázóknak nem alánlott! Nekem sem ártana kihagyni, de mit csináljak, ha szeretem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tálaláskor hagymás tört burgonyát vagy párolt rizst ajánlok hozzá. A megmaradt vörösbort vagy mustot  jóízűen elfogyaszthatjuk  ebéd után. A férjem tanácsára mi is ezt tettük!
A csülköt előző nap is megfőzhetjük. Sok időt nyerünk vele a másnapi ebéd  elkészítésekor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott nyers csülök belső felületét megsózzuk. Felcsavarjuk, mint a kötözött sonkát, és kötözőspárgával összekötjük. Kuktában sós vízben megfőzzük.
  2. Az apróra vágott hagymát megpároljuk az olajon.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott  petrezselyemzölddel.
  4. Hozzáadjuk a felkockázott főtt, füstölt sonkát, az összezúzott fokhagymát.
  5. Felengedjük musttal, és puhára pároljuk.
  6. A végén hozzákeverjük a tejfölt, és kiforraljuk.
  7. A megfőtt csülköt kihűtjük, a kötözőanyagot  eltávolítjuk, a húst felszeleteljük.
  8. Kiolajozott tűzálló tálba vagy tepsibe a szeleteket elrendezzük.
  9. Bevonjuk a gombás, tejfölös raguval.
  10. Előmelegített sütőben fólia alatt fél óráig sütjük. Levesszük a fóliát, és kb. 35-40 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 400 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 213
elküldve: 2
receptkönyvben: 396
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

musttal sült főtt csülök, tepsiben sült sertéscsülök

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-12-18 09:17

kedves sarabell !
Nagyon örülök, hogy megosztottad velem a tapasztalatod, annak pláne, hogy neked is ízlett.
Köszönöm és Boldog, Békés ünnepeket kívánok neked ! Üdv. Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-05-19 14:59

Kedves dobosiren !
Nagyon jó az ötlet, majd én is kipróbálom, köszönöm !
Örülök,hogy elnyerte a tetszésed a recept. További jó kísérletezést a konyhában !
Szeretettel üdvözöllek : Anci

dobosiren
dobosiren Thu, 2011-05-19 14:40

Kedves Anci!
Tegnap este elkészítettem a csülköt. Előző nap főztem meg, másnap pedig megsütöttem. A must helyett 1 tk. mustárt tettem bele. Nagyon finom és pikáns étel.Köszi a receptet.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-05-18 13:42

Kedves Bogi !
Nagyon örülök,hogy kipróbálod, mert tényleg nagyon finom !
Mi is nagyon szeretjük, de a kilókkal én is küszködöm. Ötven után meg már nagyon
nehéz tőlük megszabadulni. Szeretettel üdvözöllek : Anci

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2011-05-17 22:03

Kedves Anci!
Nagyon tetszik a recepted.Ki fogom próbálni.Mi szeretjük a csülköt és nagyon ritkán megengedjük maguknak,mert tudod azok a fránya kilók.....:)))))Üdv:Bogi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-05-17 21:05

Kedves Gargoyle !
Ha a szomszédom lennél, már megkínáltalak volna !
( többször említettem már, hogy az új recepteket mindig a családomon kívül, a kedves szomszédaimon
próbálom ki. ) Szeretettel üdvözöllek téged is és köszönöm. Olaszné Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-05-17 21:00

Kedves ladybird !
Én is így szoktam. Leülök a számítógéphez és keresek valamit. Rendszerint találok is, hála nektek,
mert rengeteg finom recept van itt az oldalon. Örülök, hogy ezt választottad, nem fogsz csalódni benne !
Kíváncsi leszek a véleményedre ! Köszönöm kedves szavaidat, jó éjt neked .
Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-05-17 10:24

Kedves Anci!
A recepted segített abban,hogy mit csináljak a csülökből amit a fagyasztóban találtam. Egyfolytában törtem a fejem. Ez egészen fantasztikus. Már csak gombát kell vennem. Köszönöm! Éva

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-05-08 12:40

Kedves Koszider !
Köszönöm kedves szavaidat,jólesnek. Szerintem ehhez nem kell profinak lenni, kézügyesség is elég hozzá.
Te is olyan ügyes, kreatív vagy, örülök, hogy közétek tartozom !
Mi is nagyon szeretjük a csülköt, ha lesz új, igérem felteszem. Üdvözöllek: Anci

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2011-05-07 18:40

Kedves Anci!
Ez valami csodás! És a virágod... Igazi profi vagy!
Üdv.Edit

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2011-05-07 09:00

Kedves Anci!
Teljesen kész vagyok ezektől a gyönyörű rózsáktól, amiket díszítésül készítesz! Hiába, a profi megismerszik!
A csülök meg egyenesen a kedvencem, úgyhogy: ha van még a tarsolyodban ilyen finomság, akkor kérjük!
Üdvözöl: Koszider

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-05-06 21:52

Kedves olaszneanci!

Gyönyörű, és guszta:-))
Elmentve, és ismerős a piros pari:-))Tudtam, hogy megint szépet és finomat alkottál:-)))
Köszönöm:-)))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

421
sertéscsülök 1 kg
sonka 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 csokor
gomba 25 dkg
tejföl 2 dl
must 2 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint