Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával és kolbásszal

Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával és kolbásszal
Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával és kolbásszal
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mert nem csak babgulyás van.

hozzávalók / 4 adag

Lencsegulyáshoz

Nokedlihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét előző este válogatás, mosás után beáztatjuk. Másnap a hagymákat aprítjuk, a répát, a gyökeret, a paprikát, paradicsomot karikázzuk, a karalábét és a zellert daraboljuk, a zeller és petrezselyemlevelet aprítjuk.
  2. A kolozsvári szalonnát kevés olajon megpirítjuk. Ennek zsírjában megdinszteljük előbb a hagymát, majd a zöldségeket. Ráöntjük a lencsét az áztató vizével, s még öntünk hozzá. Belerakjuk a babérlevelet, fűszerezzük.
  3. Kockára vágjuk a tarját, s felkarikázzuk a kolbászt. Összekeverjük a nokedli tésztáját.
  4. 45 perc főzés után beleöntjük a bort, facsarunk bele citromot, szórunk rá egy kanálnyi lisztet, s belekeverünk másfél dl tejfölt. Végül beleszaggatjuk a nokedlit.
  5. Tálaláskor teszünk rá tejfölt és petrezselyemlevelet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 594
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

lencsegulyás, vörösboros lencsegulyás, füstölt tarjás lencsegulyás nokedlivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Geroklemi
Geroklemi Tue, 2014-03-25 09:42

Kedves Hobbychef! A kolbászt és a tarját mikor teszed bele? Kimaradt! :-) Nagyon csípem, hogy igazi férfi szakács vagy! Nagyon szeretheted az erőset, mert szinte mindenbe raksz chilit. Engem egy cseppet sem zavar, mert egy recept mindig egy irányt ad, amin azért lehet kicsit változtatni. További sok finomságot kívánok!!!

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Wed, 2014-03-26 01:31

A tarját az elején, a kolbászt a végén teszem bele. Ez tényleg kimaradt. Igazad van, tényleg szeretem a csípős ételeket. Természetesen, ez akár el is hagyható, ha valaki nem bírja, vagy nem szereti az erősebben fűszeres, csípős ételt.

lupe
lupe Fri, 2014-01-17 18:05

Ez nagyon jó ötlet, köszönöm! Ritkán eszünk lencsét sajnos, most itt a remek alkalom.

728
lencse 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 közepes db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
zellerlevél 4 db
petrezselyem 0.5 csokor
paradicsom 1 nagy db
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
chili 2 db
babérlevél 1 db
kolozsvári szalonna 5 dkg
füstölt-főtt tarja 10 dkg
debreceni kolbász 20 dkg
olívaolaj 1 ek
citrom 0.5 db
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
víz 1.5 l
víz 2 evőkanál
1 csipet
finomliszt 3 púpozott ek
tojás 1 db