r
Nosalty Logó

Lencseleves kolbászmorzsás krumpligombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Lencseleves kolbászmorzsás krumpligombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lencseleves

Kolbászmorzsás krumpligombóc

Összesen 782 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lencseleves

Kolbászmorzsás krumpligombóc

Összesen 3126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lencseleves

Kolbászmorzsás krumpligombóc

Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3547 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 782 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    158.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6513.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    4019 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2760.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    850 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1447 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14187 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3161 micro
Összesen 3126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Lencseleves

Kolbászmorzsás krumpligombóc

Elkészítés

Lencseleves

  1. A lencsét válogassuk át, majd öntsük fel vízzel, és hagyjuk kb. egy órát állni. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel mindkettőt apróra.
  2. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd daraboljuk fel ízlés szerint. (Én kisebb kockákra vágtam.)Egy edénybe tegyünk két evőkanállal, a kolbász sütésénél visszamaradt zsírból. (a gombóc készítésénél található a kolbász sütése)
  3. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd először keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a feldarabolt zöldségeket is. Keverjük alaposan össze, majd pároljuk pár percig.
  4. A beáztatott lencsét szűrjük le, és alaposan csepegtessük le, majd keverjük a zöldségekhez. Ezután szórjuk meg a liszttel, és a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, majd főzzük a zöldségeket és a lencsét félpuhára.
  5. A tejfölt és a mustárt tegyük egy tálba, adjunk hozzá egy kevés levest, majd keverjük simára. Amikor a zöldségek és a lencse félpuhára főttek, öntsük hozzá a tejfölös-mustáros keveréket, majd melegítsük forráspontig a levest.
  6. Ekkor tegyük bele a közben elkészített kolbászmorzsás krumpligombócot, és addig főzzük tovább, míg a zöldségek, és a gombóc is puhára főnek.

Kolbászmorzsás krumpligombóc

  1. A füstölt kolbászt vékonyan szeleteljük fel, majd tegyük az aprítógépbe és addig aprítsuk, hogy morzsalékos legyen. (Aprító hiányában vágjuk fel nagyon apróra.) Ezután tegyük egy serpenyőbe, kevergetve, pár pillanat alatt süssük ropogósra a kolbászmorzsát, majd szedjük ki a zsiradékból és hűtsük ki.
  2. A főtt krumplit még melegen nyomjuk át a krumplinyomón (vagy villával alaposan törjük össze), majd szintén hűtsük ki. Amikor a krumpli és a kolbászmorzsa kihűlt, keverjük össze, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, egy csipet sót, pár evőkanál lisztet, és az egész tojást, majd kezdjük el összegyúrni.
  3. Gyúrás közben adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy már ne ragadjon, és formázható legyen a tészta. Ezután nedves kézzel csípjünk le diónyi tésztadarabot, és formázzuk meg a gombócokat.
  4. A megformázott gombócokat ezután tegyük a forrásban lévő levesbe, majd addig főzzük, míg a zöldségek, és a gombóc is puhára fő. Tálaláskor merjük a levest tányérba úgy, hogy a gombócból is kerüljön bele pár darab, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1004
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Lencseleves

Kolbászmorzsás krumpligombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.