r
Nosalty Logó

Vegalegény-fogó leves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Vegalegény-fogó leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

Összesen 1010 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

Összesen 6059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2967 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 1010 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.5 g

Zsír

  • Összesen
    401.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5759.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    3083 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1352.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    927 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7428 micro
  • β-karotin
    17801 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 6059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket, megmossuk, meghámozzuk. A hagymát felkockázzuk, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a répát, karalábét közepes, a zellert kisebb kockákra vágjuk.
  2. Ha szépek, a karfiol leveleit és a zellergumó szárát is felhasználjuk: megmossuk, majd közepes darabokra vágjuk, olajjal, sóval és borssal egy tepsire tesszük és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Felhasználhatjuk a tálalásnál egészben vagy pestószerű krémmé turmixolva.
  3. Egy nagy lábasban olajat hevítünk majd üvegesre dinszteljük rajta a hagymát. Ekkor jöhet a fokhagyma és a karfiolrózsák: ezeket magas lángon alaposan lepirítjuk. Következőleg a répát, zellert és karalábét adjuk az edényhez, amiket szintén kicsit lepirítunk. Felöntjük az egészet bő vízzel, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal ízesítjük, majd felforraljuk.
  4. Közben a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Egy serpenyőt alaposan felhevítünk, majd olaj nélkül beledobjuk a gombát. Addig izzasztjuk, míg el nem fő belőle a nedvesség nagy része, ekkor sózzuk, hogy a maradék víz is távozzon, majd kevés olajat löttyintünk alá és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ha már kellően megpirult, a leveshez adjuk.
  5. A levest addig főzzük közepes-alacsony lángon, míg a zöldségek nagyrészt meg nem puhulnak. Ekkor beleöntjük a leszűrt, átmosott csicseriborsót és a tésztát.
  6. Egy kis tálban elkeverjük a tejfölt, mustárt és ízlés szerint citromlevet. Hozzámerünk egy-két kanállal a levesből, majd így felhígítva és hőkiegyenlítve visszaöntjük a lábosba. Ha kell, igazítunk a fűszerezésen, majd a megsütött zöldekkel tálaljuk a levesünket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 943
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 23.

Receptkategóriák

Vegalegény-fogó leves
Nosalty vegán 137 recept

Haladni kell a korral, hisz ma már az is előfordulhat, hogy gyermekeink szíve választottja bizony nem húsevő, hanem vega vagy vegán. És csak semmi diszkrimináció: őket is meg kell fognunk valamivel, például az alábbi gazdag ragulevessel. Egy-két tál ebből, és nyert ügyünk lesz!

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk