r
Nosalty Logó

Legényfogó leves 3. - húsgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Legényfogó leves 3. - húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Összesen 262 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Összesen 2638 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Összesen 75 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    503 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    713 micro
Összesen 262 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.1 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8902.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    5538 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1417.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1908 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    5025 micro
  • β-karotin
    12891 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7127 micro
Összesen 2638 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az apróra vágott vöröshagymát ledinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, a szeletelt gombát, és rövid ideig tovább dinszteljük.
  2. Hozzátesszük a dobozos kukoricát levével együtt, felengedjük a húslével, amit vízzel pótlunk. (Számítok a zöldborsó mennyiségére, amit később teszek hozzá). Só, bors, ételízesítő, tárkony ízlés szerint (jó, ha van friss!) kerül bele.
  3. Összeállítjuk a húsgombócot. Ha felforr a leves, kézzel apró gombócokat formálunk, és belerakjuk a levesbe.
  4. Kb. negyed óra lassú forralás után beleöntjük az üveges zöldborsót szintén levével együtt.
  5. Beleszaggatjuk kiskanállal a pici vajas galuskákat, és kb. 10 percig lassan továbbforraljuk.
  6. Közben elkészítjük a habarást, óvatosan szedünk bele a forró leves levéből, simára, csomómentesre keverjük, és lassan kevergetve hozzáadjuk a leveshez. Kóstoljuk, ha kell utánaízesítjük. Ez öt literes adag, meg lehet felezni, akinek sok.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 52513
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Legényfogó leves 3. - húsgombóccal
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a levest  egyszer egy étteremben fogyasztottuk a családommal. Annyira megtetszett, hogy a látvány és íz után, ami megmaradt bennem, elkészítettem. Biztos veletek is előfordult már ilyen, és én legalábbis nagyon büszke vagyok ilyenkor magamra.

Hozzászólások (23)

Tmea

A levesbe való 30 dkg darált hússal mit csinálsz, belef?zöd? Egyébként ígéretes...:-)

Törölt felhasználó

A 3. pontnál van leírva, hogy húsgombóc formályában, belekerül a levesbe a husi is.:)

Olaszné Anci

Kedves Erika1012! Nagyon örülök,hogy úgy gondolkodtál a húsgombóccal kapcsolatban,ahogy én. Tmeának is igaza van,félreérthet?,kijavítva!!!!! Szeretettel köszöntelek én,mint új ismer?s:Olaszné Anci

Olaszné Anci

Kedves Tmea! Igazad van,félreérthet?,köszönöm az észrevételt.ki lesz javítva! SZép napot OLaszné Anci

Tmea

Igen, de a hozzávalóknál van a leves hozzávalói közt is, meg a húsgombóc hozzávalói közt is 30-30 dkg darált hús. Az oké, hogy ami a húsgombóchoz kell, abból húsgombócot készítesz, de mi a helyzet a másik 30 dkg darált hússal, ami a lé hozzávalói közt van? Formályában=formájában

Törölt felhasználó

Bocsi, ezen én átsiklottam. Pénteken nálam ez lesz a két napra való leves, legalább szombaton nem kell f?zni, mert jó kis kiadós leves.

Olaszné Anci

Kedves erika1012! Ör?lök,hogy ezt a receptet választottad,sok sikert a konyhában! Legyen szép a napod.Steretettel üdvözöllek:O-né Anci

Éva-Anyóca

Kedves Olaszné Anci! A leves neve, színe, a hozzávalói, a fényképezés mind-mind nagyon csábító!Hmm..:-))) Azt azért meg lehet tudni, hogy ilyen csodás sárga, és saját névvel ellátott tálkát honnan vettél?Gondolom, egyedileg készítette valaki számodra, de csúcs ez is! A levesnél, nekem is az jött, hogy a hús a gombóchoz való, bár tényleg ott volt, /amit már levettél plusz húsadag,/ de mivel sima leves, bele gombóc, max. dupla adag húsból csináltam volna gombócot.Így is azt kell, a családom ezt a levest imádni fogja.Beszámolok, mihelyst elkészítem, hogy hogyan sikerült és mit szóltak hozzá.:-)) Az én legényeim, azaz a férjem és a fiam. Köszi és mentve.Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva-anyócám! Én azért nem teszek bele több húsgombócot,mert a sok hozzávalótol így is elég s?r? a leves. Szerintem.Természetesen tolhatsz az arányokon a hozzávalók szempontjából,ahogy majd nektek ízleni fog.Azért ilyen a szine,mert kevés törtpaprika kerül bele,direkt. Nem szeretem ha annyira sápadt szine van.Ma viszont én elkészítettem a rakott paprikáskrumpli receptedet és képzeld ízlett a családomnak,és nekem is nagyon! Sok sikert a kísérletezéshez és nagyon szép napot neked!Olaszné Anci

Olaszné Anci

Utóirat ÉVa-anyócának! Elég s?r?n van nálunk nagy családi ebéd,ilyenkor a már nem itthon lakó gyerekeim is itt vannak. Imádom az ezzel járó nyüzsgést,no meg a hangulata sem utólsó.Hál Isten elég humorosak a gyerekeim a menyeim és a v?m is.Képzelj el egy nagy Olasz családot!Pedig csak az anyukám sógora volt egy született olasz,mégis akkora zajjal vagyunk az unokákkal eggyütt,mintha mind ott születtünk volna. A lakás meg úgy néz ki olyankor, mintha bomba robbant volna!De ez legyen az életem legnagyobb gondja.A végére már csak meg tudod a tál eredetét,?k csináltatták nekem a névre szóló tálat a szomszéd utcában lév? majolikásnál.Üdv.O-né Anci

Tmea

:-)) Értem...én meg annyit mondok, hogy ki lesz próbálva! :-))

Olaszné Anci

Kedves Tmea! Sok sikert a próbához,kíváncsian várom a véleményed. Szép napot:O-né Anci

Tmea

Kedves Anci! El?ször is szeretnék gratulálni! Remekül levetted az éttermi receptet! A családomnak nagyon ízlik ez a leves, nekem egy bajom volt vele frissen...az, hogy hiányzott az a házias íze, amit én szeretek, szóval olyan igazi éttermi feelingje volt, viszont másnapra, ahogy összeálltak az ízek...hmmm... nagyon-nagyon finom lett!!!

Olaszné Anci

Kedves Tmea! Köszönöm,hogy megírtad a véleményedet és örülök,hogy a családodon kívül végül neked is ízlett! Lehet,hogy a sok összetev? adja az éttermi feelinget?Ha a reformkonyhát nézzük,ott is annyi mindent f?zünk össze. Nálunk nagyon megy.Elbírálás alatt van még egy pár receptem,légy a vendégem máskor is.Puszi neked:Olaszné Anci

Éva-Anyóca

Köszi!ma ? volt a leves, sikerült, és remélem, ma is el fog fogyni?:-))Mint mindig.A finom étel csak ezt teheti, nem igaz?Remélem a hétvége most is jól telt?:-)) Szép napot! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Örülök,hogy kipróbáltad a levest és én is remélem,hogy ízlik és el is fogy!A hétvége nagyon jól telt,a lányoméknál voltunk ebéden,a fiamék is ott voltak és unokáztam,unokáztam,unokáztam.................... Szép tavaszt kívánnék már neked!!!!!!!!!O-né Anci

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! Mennyeire sikerült ma is ez a leves, köszönöm Neked!:-))) Azt a névre szóló tányért, f?leg, hogy sárga, az alapszíne, nagyon irigylem, :-))) Lila is szép és a narancssárga is:-)))De olyan kékes-lila, mint a görög házak ajtaj és ablaka,...Az étel viszont, ami benne van, így a jó, ahogy van,puszi érte.:-)) Az olasz család, az mennyei lehet:-)))És hogy mindenki jókedv?,hangos,vidám, élettel teli:-))) Szép napot! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

anci! lemaradt az ajtaja szóból a végén az" a" bet?,..:-)) Éva

Olaszné Anci

Évikém! Nem tudtam rájönni, hogy hol van az ajtaja szó, aminek a végén lemaradt az " a " bet?? Puszi Anci

Olaszné Anci

Évikém! Rájöttem az " a " bet? hiányára, semmi baj, kés?bb írok! Anci

Éva-Anyóca

Kedves Olaszné Anci! Köszönjük szépen ezt a mai finom levest:-)) Nagyon szép estét, holnapra szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek