r
Nosalty Logó

Vadlazac kakukkfűvel párolt zöldségágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csimasz
Vadlazac kakukkfűvel párolt zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Köret:

Páclé a zöldségekhez:

Lazac steak:

Citrommártás:

Díszítés:

Összesen 984 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Köret:

Páclé a zöldségekhez:

Lazac steak:

Citrommártás:

Díszítés:

Összesen 1968 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Köret:

Páclé a zöldségekhez:

Lazac steak:

Citrommártás:

Díszítés:

Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1897.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2488 micro
  • β-karotin
    11840 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6210 micro
Összesen 984 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3794.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    2103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1353.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2428 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    4976 micro
  • β-karotin
    23681 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    12420 micro
Összesen 1968 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Köret:

Páclé a zöldségekhez:

Lazac steak:

Citrommártás:

Díszítés:

Elkészítés

Köret:

  1. Lazac mellé salátát vagy zöldséget szokás tálalni, most a zöldség mellett döntöttem. A felsorolt zöldségeket nem túl vékony, de hosszúkás szálakra szeleteljük. A lila hagymát karikákra, úgy mutatósabb.
  2. A felsorolt fűszerekből, összezúzott fokhagymából és 1 dl olívaolajból készítjük a páclevet. (Én már előző nap be szoktam pácolni, hogy az éjszaka alatt a zöldség magába szívja a fűszerek aromáját.)
  3. Elkészítése rém egyszerű: sütőpapíros tepsiben 200 fokon kisütjük, időnként megforgatjuk, hogy mindenütt kellemesen átsüljön.

Páclé a zöldségekhez:

  1. A lazac húsát csipesszel szálkamentesítjük, majd ecsettel finoman megkenjük olajjal, mivel ennél többre nincs szükség sütéskor.
  2. Jöhet a fűszerezés. A lazac húsa nagyon karakteres ízű, így elég egy kevés édeskömény, só, bors, szerecsendió, kakukkfű. A fokhagymát gerezdekre vágva rátesszük, majd némi citromlevet csepegtetünk rá.
  3. Bőrös oldalával lefelé sütjük két percig. Nagyon óvatosan szabad csak megfordítani, lapát(ok) segítségével, hogy a hús nehogy szétessen, majd a másik oldalát szintén két percig sütjük.
  4. Ezt követően levesszük róla a hagymát, és nyolc percig sütjük sütőben 180 fokon, hogy a közepe is megsüljön. Vigyázat! Nagyon könnyű "túlsütni"!

Lazac steak:

  1. A tojássárgáját a cukorral és liszttel kikeverjük, majd felengedjük a vízzel. (Eredetileg a citrommártást tejjel készítem, de ez esetben nem akartam, hogy elnyomja a lazac ízét.)
  2. Gőz fölött sűrűsödésig kavarjuk, majd levéve hozzáadjuk a vajat és a citrom héját, illetve levét.

Citrommártás:

  1. Párolt spárgával vagy ceruzababbal díszítjük. Én babbal készítettem. Leforráztam, lecsöpögtettem, baconbe tekertem, majd kisütöttem a többi zöldséggel együtt. Tetejét mentával, pörkölt mandulával díszítettem. Mellé citrommártást és zöldfűszeres mártást kínáltam.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 6388
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 21.

Ajánló

Félédes vagy édes fehérbor illik hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csimasz 2 recept

A lazac nem kimondottan a vasárnapi ebédeink résztvevője, de ezt a fogást kifejezetten erre a versenyre készítettem el. Mivel korábban dolgoztam már vele, így tudom, hogyan kell elkészíteni, és mellé igyekeztem ezúttal valamiféle kreatív köretet és mártást kitalálni. Remélem, ha elkészítitek, ti is örömötöket lelitek benne, és jó étvágyat kívánok hozzá! :) 

Hozzávalók

Köret:

Páclé a zöldségekhez:

Lazac steak:

Citrommártás:

Díszítés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...