Citrommal sült lazac könnyű zöldséges körettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
rhea
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
537
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1073
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
81
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 471.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 702 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 544 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2552 micro
-
β-karotin 6334 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 893 micro
Összesen
537
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.6 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1767.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 934 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 943.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1404 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 1088 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 5104 micro
-
β-karotin 12668 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1786 micro
Összesen
1073
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 384 micro
-
β-karotin 954 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst megfőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Közben apróra vágjuk a hagymát, és egy fazékban, kevés olívaolajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk paprikával. A sárgarépát felkarikázzuk, a hagymához adjuk, és szintén kissé lepirítjuk.
- A szobahőmérsékletű lazacról levágjuk a bőr- és zsírdarabokat, bedörzsöljük sóval mindkét oldalát, majd olívaolajon megpirítjuk mindkét oldalát (oldalanként 2-2 perc vagy 3-1 perc, ha az egyik oldalt kevésbé szeretnénk megsütni). Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt citrom- és limeszeleteket, illetve az egyik citromszelet levét ráfacsarjuk sütés közben.
- Amíg a hal sül, a zöldségekre is facsarunk egy kis citromlevet. Egy szelet citromot a fazékba teszünk, majd hozzáadjuk a babot, majd kakukkfűvel és sóval ízesítjük. Kb. 10 percig kevergetjük, majd 1-2 dl vízzel felöntjük, lefedjük, és hagyjuk elforrni a vizet.
- Amikor a víz elforrt a zöldségről, a lazac megsült és a rizs is kész, tálaljuk. A lazacot vékonyan bekenjük a vajjal, rátesszük a citrom- és limeszeleteket, ízlés szerint a rizsre öntjük a lazac és a citromok sütése közben keletkezett kevéske levet.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 23490
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
rhea
4 recept
Gyors, könnyen elkészíthető, könnyed ételre vágytam, így született a recept.