r
Nosalty Logó

Citrommal sült lazac könnyű zöldséges körettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
rhea
Citrommal sült lazac könnyű zöldséges körettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1073 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    6334 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 537 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1404 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    5104 micro
  • β-karotin
    12668 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 1073 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    384 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Közben apróra vágjuk a hagymát, és egy fazékban, kevés olívaolajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk paprikával. A sárgarépát felkarikázzuk, a hagymához adjuk, és szintén kissé lepirítjuk.
  2. A szobahőmérsékletű lazacról levágjuk a bőr- és zsírdarabokat, bedörzsöljük sóval mindkét oldalát, majd olívaolajon megpirítjuk mindkét oldalát (oldalanként 2-2 perc vagy 3-1 perc, ha az egyik oldalt kevésbé szeretnénk megsütni). Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt citrom- és limeszeleteket, illetve az egyik citromszelet levét ráfacsarjuk sütés közben.
  3. Amíg a hal sül, a zöldségekre is facsarunk egy kis citromlevet. Egy szelet citromot a fazékba teszünk, majd hozzáadjuk a babot, majd kakukkfűvel és sóval ízesítjük. Kb. 10 percig kevergetjük, majd 1-2 dl vízzel felöntjük, lefedjük, és hagyjuk elforrni a vizet.
  4. Amikor a víz elforrt a zöldségről, a lazac megsült és a rizs is kész, tálaljuk. A lazacot vékonyan bekenjük a vajjal, rátesszük a citrom- és limeszeleteket, ízlés szerint a rizsre öntjük a lazac és a citromok sütése közben keletkezett kevéske levet.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 21797
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyors, könnyen elkészíthető, könnyed ételre vágytam, így született a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek