r
Nosalty Logó

Citrommal sült lazac könnyű zöldséges körettel

rhea
Citrommal sült lazac könnyű zöldséges körettel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

537
Kalória
32.8g
Fehérje
65.9g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
471.8g
Víz
65g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
10.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    471.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    6334 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    943.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1404 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    5104 micro
  • β-karotin
    12668 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 1073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    384 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Közben apróra vágjuk a hagymát, és egy fazékban, kevés olívaolajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk paprikával. A sárgarépát felkarikázzuk, a hagymához adjuk, és szintén kissé lepirítjuk.
  2. A szobahőmérsékletű lazacról levágjuk a bőr- és zsírdarabokat, bedörzsöljük sóval mindkét oldalát, majd olívaolajon megpirítjuk mindkét oldalát (oldalanként 2-2 perc vagy 3-1 perc, ha az egyik oldalt kevésbé szeretnénk megsütni). Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt citrom- és limeszeleteket, illetve az egyik citromszelet levét ráfacsarjuk sütés közben.
  3. Amíg a hal sül, a zöldségekre is facsarunk egy kis citromlevet. Egy szelet citromot a fazékba teszünk, majd hozzáadjuk a babot, majd kakukkfűvel és sóval ízesítjük. Kb. 10 percig kevergetjük, majd 1-2 dl vízzel felöntjük, lefedjük, és hagyjuk elforrni a vizet.
  4. Amikor a víz elforrt a zöldségről, a lazac megsült és a rizs is kész, tálaljuk. A lazacot vékonyan bekenjük a vajjal, rátesszük a citrom- és limeszeleteket, ízlés szerint a rizsre öntjük a lazac és a citromok sütése közben keletkezett kevéske levet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Gyors, könnyen elkészíthető, könnyed ételre vágytam, így született a recept.

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...