Vadlazac

Vadlazac

Leírás

Kedvelt halfajta. A lazac iránti óriási kereslet következményeként napjainkban tömegesen szaporítják, ám a szakértők szerint a tenyésztett, illetve a vadlazac hús íze össze sem hasonlítható. A vadlazacot leggyakrabban a Jeges tengerben, Alaszka partjainál, illetve a kanadai, orosz partok mentén fogják. Míg a tenyésztett lazac húsa rózsaszínes-narancsos színű, addig a vadlazac húsa inkább a bordó árnyalataiban játszik. A vadlazac húsa omlósabb, ízletesebb, zamatosabb. Mind a tenyésztett, mind a vadlazac húsa szálkamentes és a tonhalhoz hasonlósan sok (az egészségre kedvező hatást gyakorló) omega-3 zsírsavat tartalmaz. A vadlazac sütve a legfinomabb, amikor bőre ropogóssá válik, míg húsa továbbra is omlós marad, de készíthetjük grillezve, roston sütve, párolva is. Enyhén fűszerezzük, hogy a fűszerek ne nyomják el a halhús kitűnő ízét.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Vadlazac

fehérjetartalom

19.84 g

zsírtartalom

55005.623 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

68.5 g

Hány kalória

gramm

vadlazac?

Top ásványi anyagok

Foszfor

200 mg

Nátrium

44 mg

Magnézium

29 mg

Kalcium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.818 g

Niacin - B3 vitamin

7.86 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.664 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.38 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19.84 g

Zsír

telített zsírsav

0.981 g

egyszeresen telített zsírsav

2.103 g

többszörösen telített zsírsav

2.539 g

koleszterin

55 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Vas

0.8 mg

Magnézium

29 mg

Foszfor

200 mg

Nátrium

44 mg

Cink

0.64 mg

Réz

0.25 mg

Mangán

0.016 mg

Szelén

36.5 µg

szénhidrát

víz

68.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.226 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.38 mg

Niacin - B3 vitamin

7.86 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.664 mg

Folát

25 µg

Retinol

12 µg

B12 vitamin

3.18 µg

A vitamin

12 µg

B6 vitamin

0.818 g

Címlapról ajánljuk

8 aranybarnára pirult, szaftos csirkecombos fogás

A szaftos csirkecomb az egyik legjobb választás, ha könnyen akarsz mennyei ebédet vagy vacsorát rittyenteni: sokszor elég csak néhány finom zöldséggel (vagy éppen gyümölccsel) és fűszerrel a sütőbe tenni, de akár serpenyőben is szaftos lesz, ha tudjuk, hogyan kell bánni vele.

Nosalty

További cikkek