r
Nosalty Logó

Lazac zöldségágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lazac zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 18% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2394 kcal
  • 18% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 18% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 598 kcal
  • 18% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.3 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3534.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2287 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2394 kcal
  • 18% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacfilét alaposan megtisztítjuk a hártyáktól, a bőrét lehúzzuk, majd vízzel alaposan leöblítjük. Mindkét oldalát bőven megsózzuk, majd 1 órán át hagyjuk így bepácolva szobahőmérsékleten.
  2. Mikor már eleget pácolódott, a sós réteget friss vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, esetleg papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Most következhet a fűszerezés, de csakis a lazacunk egyik oldalán! Enyhén megsózzuk, majd megszórjuk kaporral és borssal.
  3. Kivajazott hőálló edénybe, esetleg sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
  4. Amíg a lazac sül, elkészítjük a köretet. Megfőzzük a rizst, a zöldségkeveréket pedig kevés vajjal-ételízesítővel mikróban, vagy a szokásos módon megpároljuk. Ha kész, összekeverjük a zöldségeket a rizzsel.
  5. Tálalásnál nagyon jól mutat az illatos lazac a színes zöldségágyon!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 17322
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a könnyű és ízletes receptet egy finn családanyától tanultam el Finnországban. Náluk a hal mindennapos étel, otthon Magyarországon inkább ünnepi, különleges alkalmakkor kerül az asztalra, különösen a lazac. A húsa laktató, a köret nagyon szépen kihozza a hal jellegzetes ízét, így ajánlom hétköznapi vacsoráink kölönlegesebbé tételére!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...