Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi blini

Ünnepi blini
Ünnepi blini
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátnőimmel orosz ételekkel melegítettünk be a karácsonyra. Előételnek blinit (orosz minipalacsinta) készítettünk, aminek egyik legünnepélyesebb változatát csináltuk meg. Valóban nem mindennapi finomság ez, mivel az alapanyagok elég drágák hozzá, de egyszer az életben szerintem mindenki megengedheti magának.

hozzávalók / 4 adag

A blinihez

A kapormártáshoz

A feltéthez

ajánlat

Ha már orosz konyha, akkor jó minőségű vodkát ajánlok aperitifnek :)

Szólj hozzá!

elkészítés

A blinihez

  1. A langyos kefirben felfuttatjuk az élesztőt a cukor hozzáadásával.
  2. Csak a tojássárgájából, kefirből, tejből, vajból és hajdinalisztből elkészítjük a tésztát. Szép simának, egyenletesnek kell lennie. A tésztánkat legalább egy órára állni hagyjuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a tésztához. A végeredménynek a magyar palacsintatésztához képest vastagabbnak, masszívabbnak kell legyen.
  4. A serpenyőnket jól felforrósítjuk, és teszünk bele kb. egy evőkanálnyi vajat. Merőkanállal adagoljuk a tésztát úgy, hogy kb. 8-10 cm átmérőjű és 1 cm vastagságú "lepényeket" kapjunk.

A kapormártáshoz

  1. A kapormártáshoz a főzőtejszínt lassú tűzön felmelegítjük, hozzátörjük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a felaprított kaprot a mártáshoz keverjük.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáfacsarunk fél citrom levét.

A feltéthez

  1. A bliniket a meleg mártással meglocsolva tálaljuk.
  2. Tetejükre kétféle lazacot, illetve kaviárt, lilahagymát, csemegeuborkát és tejfölt halmozunk.
  3. A legvégén meghintjük apróra vágott kaporral és petrezselyemmel, majd meglocsoljuk citrom levével. Isteni!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 335
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: orosz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

orosz minipalacsinta, minipalacsinta kaporszósszal, lazacos-kaviáros minipalacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

763
kefir 4 dl
élesztő 2 dkg
cukor 1 teáskanál
tojás 3 db
tej 1 dl
teavaj 3 dkg
hajdinaliszt 20 dkg
1 kávéskanál
főzőtejszín 200 ml
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
kapor 1 csokor
citromlé 0.5 citromból nyert
füstölt lazac 20 dkg
lazac 20 dkg
vöröskaviár 50 g
kaviár 50 g
lila hagyma 1 közepes db
csemegeuborka 8 közepes db
tejföl 200 ml
kapor 4 szál
petrezselyem 4 szál
citromlé 1 citromból nyert