r
Nosalty Logó

Burgonyás blini

NS
Burgonyás blini
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

762
Kalória
20.6g
Fehérje
85.9g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
72.6g
Víz
255.3g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1818.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 762 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3636.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    2580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    171.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 1524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A liszteket egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a sót, a simára tört főtt burgonyát és a felfutott élesztőt.
  3. Jól elkeverjük a masszát, és 1-2 órát langyos helyen pihentetjük, közben egyszer összekeverjük.
  4. Ezt követően a tésztához keverjük a tojások sárgáját, 2 dkg olvasztott vajat és a laza habbá vert tojások fehérjét. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet, hogy könnyen kanalazható, de sűrű palacsintatészta állagú legyen a masszánk.
  5. Egy serpenyőben (lehetőleg teflon serpenyőt használjunk) felolvasztunk kb. 1 dkg vajat. Egy nagyobb evőkanál segítségével 3-4 kisebb palacsintányi tésztát csorgatunk a serpenyőbe, és mindkét felén megsütjük, majd egy lapáttal kiemeljük.
  6. Minden következő adag blini sütése előtt tegyünk egy kevéske vajat a serpenyőbe, de csak egészen keveset, és süssük ki az összes tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

A blini az oroszok palacsintája, amelynek tésztájába kerül kevés élesztő, és jellemzően kisebb méretűre sütik. Édesen és sósan egyaránt készítik. Szívesen fogyasztják előételként pl. kaviárral, halas krémmel, céklával. Sokféle blini receptet olvastam, volt közöttük sörös, tejszínes, burgonyás stb. változat. Szemezgettem a receptek között és a számomra szimpatikus összetevőket kiválogattam, és kialakítottam a magam blini receptjét. Nekem nagyon ízlett a végeredmény, bár összehasonlítási alapom nem volt. Kapros halkrémmel tálaltam, amelyet vajban sült tilápia halból, házi krémsajtból készítettem és friss kaporral, sóval, fokhagymával ízesítettem.

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...