Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
A vaj a tehéntej föléből köpüléssel nyert étkezési zsiradék. A teavaj abban különbözik a szendvicsvajtól, hogy zsírtartalma legalább 80%, csakúgy, mint a márkázott vajé. Nevének eredetéről többféle elképzelés forog fenn. Valószínűleg tévhit, hogy a bizonyos ázsiai országokban magas zsírtartalmú vajakkal fogyasztott teára utalna a név. Az Osztrák-Magyar-monarchiában Teschen tartományban gyártották a legjobb minőségű vajakat, ahol is a legkiválóbb vajat gyártó tejüzem márkejelzése ez volt: TE.E. Ebből a rövidítésből ered a teavaj elnevezés, s ezt alátámasztja az is, hogy német, cseh, szlovák, szlovén és horvát nyelvekben is így nevezik a magas zsírtartalmú vajat, másutt azonban nem. A teavajat sokoldalúan felhasználhatjuk a konyhában: szendvicsekhez, pirítóshoz mennyei, de legfontosabb szerepe a sütésben és főzésben van zsiradékként.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Teavaj alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!