Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (6)

leírás

Mivel a hajdinaliszt nem tartalmaz glutént, ezért lisztérzékenyek fontos tápláléka. Természetesen mindenkinek nagyon ajánlott, számtalan jó tulajdonsága miatt. Magas a flavoniod - tartalma, amely a C vitamin felszívódását segíti a szervezetben; magas magnéziumtartalma megakadályozza a magas koleszterinszint és vérnyomás kialakulását, erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert. Antioxidánsokat is tartalmaz, és alacsonyan tartja a vércukorszintet.
Az ételeknek érdekesen finom, friss, diós ízt ad.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Sötét helyen, jól záródó edényben (a molyok imádják ugyanis).

Hajdinaliszt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (6)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        witch
        witch / witch Mon, 2012-02-13 21:13

        Nem tudom miert gondoltam, hogy egyszeru lesz a beszerzese? Na mindegy az a legyeg, hogy kaptam es a palacsintat kiprobaltam. Nekem izlik, engem az ize arra a palacsintara emlekeztetett amit egy par napja keszitettem, banannal mogyorovajjal meg teljes kiorlesu liszttel. Ezt viszont sokkal konnyebb elkesziteni, mert kevesebb a hozzavalo. Kenyeret is fogok sutni belole, mert azzal is szeretek kiserletezni. :)

        M0ncsa
        Moncsa / M0ncsa Mon, 2012-02-13 21:51

        Hehe :) Tudom, hogy nem aruljak minden sarkon. Sajnos.
        A jo hir az, hogy eleg belole 10-20 dekat tenni a kenyerbe (a tobbit kipotolni sima liszttel), ugy is nagyon karakteres ize. Legalabbis azzal a liszttel, amit en vettem... 1 kg-t, es meg mindig van belole :)
        Kivancsi vagyok, hogy sikerul a kenyer ;)

        witch
        witch / witch Mon, 2012-02-06 23:51

        Igen, ertem. Viszont elofordul, hogy valamit nem igazan lehet hasonlitani semmihez, mert olyan egyedi az ize. Ha csak egy arnyalatnyit is hasonlit valamihez amit mar kedvelunk, szerintem ugy konnyebb egy uj dologgal megbaratkozni. Az en korosztalyom nem eppen az egeszseges eteleken nott fel (tisztelet a kivetelnek) es nekunk emiatt nehez az atallas. Muszaly olyan eteleket sutni-fozni amit megszoktunk evtizedek alatt, mert hianyzik. Annyi a kulonbseg, hogy egyre ritkabban vagy igen csak atalakitva.
        Mihelyt kiprobalok egy receptet, megirom, hogy van-e engedelyem a konyhaba belepni. :D

        M0ncsa
        Moncsa / M0ncsa Tue, 2012-02-07 00:09

        Hat igen, pont erre gondoltam... mert a hajdinanak leginkabb hajdinaize van :D De aki nem ismeri, annak nehez elmagyarazni ezt a sajatos izt. Azert remelem, sikerult :)
        Igen, igazad van: a mi korosztalyunk leginkabb mukajan nott fel, a klasszikus, nagymama-etrend MAR nem volt divat, a tudatos egeszseges etkezes meg MEG nem.
        Szerencsere a hajdinaliszt nem egy olyan extrem izu valami, amivel ne lehetne gyorsan megbaratkozni ;) Kerdes, a csalad mit szol hozza? Remelem, nem veszik el a fozesi engedelyed :D Ha megis, nagyon gyorsan megbanjak, hidd el :p

        witch
        witch / witch Mon, 2012-02-06 18:56

        Koszi, hogy leirtad milyen ize van! Igy mar bevasarolok belole, mert a diot nagyon szeretjuk. Ha ez arra hasonlit es meg egeszseges is, annak megjobban orulok!

        M0ncsa
        Moncsa / M0ncsa Mon, 2012-02-06 19:03

        :)
        Azert persze ne ugy kepzeld el, mintha diot tennel az etelbe... csak egy hasonlat, kicsit mas ize lesz az etelnek, mint a sima liszttol. De ettol fuggetlenul egy probat meger, mert tenyleg nagyon egeszseges! Remelem, izleni fog, kivancsian varom a beszamolokat ;)