Hajdinaliszt

Hajdinaliszt

Leírás

Mivel a hajdinaliszt nem tartalmaz glutént, ezért lisztérzékenyek fontos tápláléka. Természetesen mindenkinek nagyon ajánlott, számtalan jó tulajdonsága miatt. Magas a flavoniod - tartalma, amely a C vitamin felszívódását segíti a szervezetben; magas magnéziumtartalma megakadályozza a magas koleszterinszint és vérnyomás kialakulását, erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert. Antioxidánsokat is tartalmaz, és alacsonyan tartja a vércukorszintet. Az ételeknek érdekesen finom, friss, diós ízt ad.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Sötét helyen, jól záródó edényben (a molyok imádják ugyanis).

100g Hajdinaliszt

fehérjetartalom

12.62 g

zsírtartalom

2.575 g

szénhidráttartalom

70.59 g

víztartalom

11.15 g

Hány kalória

gramm

hajdinaliszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

337 mg

Magnézium

251 mg

Kalcium

41 mg

Nátrium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.582 g

Kolin

54.2 mg

Niacin - B3 vitamin

6.15 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.44 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.62 g

Zsír

telített zsírsav

0.677 g

egyszeresen telített zsírsav

0.949 g

többszörösen telített zsírsav

0.949 g

ásványi anyagok

Kalcium

41 mg

Vas

4.06 mg

Magnézium

251 mg

Foszfor

337 mg

Nátrium

11 mg

Cink

3.12 mg

Réz

0.515 mg

Mangán

2.03 mg

Szelén

5.7 µg

szénhidrát

rost

10 g

cukor

2.6 g

víz

11.15 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.417 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.19 mg

Niacin - B3 vitamin

6.15 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.44 mg

Folát

54 µg

Kolin

54.2 mg

Lutein+zeaxantin

220 µg

E vitamin

0.32 mg

K vitamin

7 µg

B6 vitamin

0.582 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?