Vöröskaviár

A vörös kaviár a lazacfélékből nyert halikra, gasztronómiai különlegesség. Kevésbé értékes, mint a fekete kaviár. A jó minőségű kaviár érdekében a lazacot akkor kell kifogni, amikor kellően érett az ikra, ugyanis az éretlen ikra még kemény, a túlérett pedig már puha, nyúlós. A halat még élve vágják fel és szedik ki belőle az ikrákat, különben az ikra megkeseredhet. A halikra rendkívül romlandó, ezért legkésőbb 4 órával kinyerése után fel kell dolgozni. A vörös kaviár nem csak ínyencfogás, de még egészséges táplálék is, több féle vitamint (A, B, D) tartalmaz és fehérjében gazdag. Hazánkba általában pasztörizált, illetve vákuumcsomagolt, esetleg más módon tartósított változatban jut el. Érdemes hűtőszekrényben tárolni és felbontás után gyorsan elfogyasztani. A vörös kaviárt fogyaszthatjuk magában kenyérre, pirítósra kenve, de felhasználhatjuk szendvicskrémek, hidegtálak, illetve különböző halételek alapanyagaként is.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
24.6 g
zsírtartalom
588016.096 g
szénhidráttartalom
4 g
víztartalom
47.5 g
Nátrium
1500 mg
Foszfor
356 mg
Magnézium
300 mg
Kalcium
275 mg
Kolin
490.9 mg
B6 vitamin
0.32 g
Pantoténsav - B5 vitamin
3.5 mg
E vitamin
1.89 mg
fehérje
24.6 g
Zsír
telített zsírsav
4.06 g
egyszeresen telített zsírsav
4.631 g
többszörösen telített zsírsav
7.405 g
koleszterin
588 g
ásványi anyagok
Kalcium
275 mg
Vas
11.88 mg
Magnézium
300 mg
Foszfor
356 mg
Nátrium
1500 mg
Cink
0.95 mg
Réz
0.11 mg
Mangán
0.05 mg
Szelén
65.5 µg
szénhidrát
víz
47.5 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.19 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.62 mg
Niacin - B3 vitamin
0.12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
3.5 mg
Folát
50 µg
Kolin
490.9 mg
Retinol
271 µg
Lutein+zeaxantin
648 µg
E vitamin
1.89 mg
D vitamin
117 µg
K vitamin
0.6 µg
B12 vitamin
20 µg
A vitamin
271 µg
B6 vitamin
0.32 g
Újabb ijesztő hír érkezett az élelmiszer-biztonság világából: a Rizikometer oldala ezúttal egy a taurinról szóló kutatás aggasztó felfedezését osztotta meg olvasóival.
NosaltyMai menünk kívánatos, kicsit hamiskás, hisz főzőtökből készül a húslevesünk, de eperlevélből gazdagon tettünk bele. A csirkenuggets gyors és kiadós, a gofri alapreceptet pedig mindenkinek meg kell ismernie, hogy kedvére alakíthassa.
NosaltyA Nutellát szinte kivétel nélkül mindenki ismeri és szereti. Eddig pedig sosem volt példa arra, hogy a Ferrero új ízzel érkezzen, azonban nagyon úgy néz ki, hogy ez eddig tartott!
NosaltyEzekkel az élelmiszerekkel csínján kell bánni, mert könnyedén okozhatnak károkat az egyik legfontosabb szervünkben, a májunkban.
A gyógyteák rendszeres fogyasztása egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen rengeteg egészségügyi előnnyel jár, és sok esetben még gyógyszeres kezelésre sincs szükség. Most egy olyan teát mutatunk nektek, melyet itthon is beszerezhettek, és nagyon jó tesz a vércukorszintnek.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
A zöldborsófőzelék nagyon sokunk kedvece. Én így készítem, mi így nagyon szeretjük. Rendkívül gyorsan elkészül, és a finomsága mellett ez az előnye nem törpülhet el :-)) Szerintem ...