Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A vörös kaviár a lazacfélékből nyert halikra, gasztronómiai különlegesség. Kevésbé értékes, mint a fekete kaviár. A jó minőségű kaviár érdekében a lazacot akkor kell kifogni, amikor kellően érett az ikra, ugyanis az éretlen ikra még kemény, a túlérett pedig már puha, nyúlós. A halat még élve vágják fel és szedik ki belőle az ikrákat, különben az ikra megkeseredhet. A halikra rendkívül romlandó, ezért legkésőbb 4 órával kinyerése után fel kell dolgozni. A vörös kaviár nem csak ínyencfogás, de még egészséges táplálék is, több féle vitamint (A, B, D) tartalmaz és fehérjében gazdag. Hazánkba általában pasztörizált, illetve vákuumcsomagolt, esetleg más módon tartósított változatban jut el. Érdemes hűtőszekrényben tárolni és felbontás után gyorsan elfogyasztani. A vörös kaviárt fogyaszthatjuk magában kenyérre, pirítósra kenve, de felhasználhatjuk szendvicskrémek, hidegtálak, illetve különböző halételek alapanyagaként is.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

vöröskaviár alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!