r
Nosalty Logó

Tyúksült zöldségágyon burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tyúksült zöldségágyon burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az előfőzéshez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1248 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az előfőzéshez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 4998 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az előfőzéshez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 48 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2252 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1955.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    4532 micro
  • β-karotin
    11629 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    12995 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 1248 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    233 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9008 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1050 mg
  • Foszfor
    3462 mg
  • Nátrium
    2934 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.6 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

VÍZ

  • Összesen
    7821.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4977 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1377 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    1029 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1134 micro
  • Kolin:
    943 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    18128 micro
  • β-karotin
    46516 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    51982 micro
  • Lut-zea
    5465 micro
Összesen 4998 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    496 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

Az előfőzéshez

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

Az előfőzéshez

  1. A fazékba tesszük a megmosott két tyúkszárnyat, a két tyúkcombot, a két hosszában félbevágott tyúkmellet.
  2. Fűszertartóba tesszük: az egész borsot, mustármagot, babérlevelet, és beletesszük a hús mellé. Beletesszük még a paprikát, paradicsomot, káposztát, hagymát, fokhagymát, sót. Bőven lepje el víz a húst, és fedő alatt főzzük kb.60 percig.
  3. A fazék alatt kikapcsoljuk a lángot, a tepsibe tesszük a következőket: avöröshagyma negyed szeleteket, az áttört fokhagymákat,a paradicsom passatát ráöntjükegyenletesen,a felkarikázott lecsópaprikát, megszórjuk a petrezselyem és zellerzölddel, a répa és fehérrépa karikákat, a zellergumót felkockázvaegyenletesen a tepsi aljába szórva, a karalábét is felkockázva, beletehetjük a lecsepegtetett fejeskáposztát is, végül sózzuk és borsozzuk.
  4. Rátesszük az előfőzött és lecsepegtetett húsokat, egymás mellé, kicsit a húsokat is sózzuk és borsozzuk.
  5. Rátesszük a mosott, fél vékony szeletekre vágott burgonyát:az összes húst és az alatta lévő zöldségeket mind takarja ésfedjebe. Két-háromszedőkanálnyi húslét öntsünk alá-rá. Szórjuk meg kevés sóval a burgonya tetejét. Tegyük rá a nagyon vékonyra szeletelt füstölt szalonna szeleteket.
  6. Tegyük rá a tepsi tetejét (másik tepsi), és a sütőben(előmelegítve)1,5órán át sütjük-pároljuk, a burgonya így is pirult lesz a tetején. Tálaljuk azon nyomban, forrón, házi savanyúsággal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3616
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Azon mód forrón, házi savanyúsággal, esetleg aki kívánja, házi frissen sült kenyérrel kínáljuk. A zöldségeknél tehetünk bele friss gombát, esetleg erdei gombát is vagy vegyesen. A húslé helyett pedig vörösbort is önthetünk alá...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tyúksült zöldségágyon burgonyával
Éva-Anyóca 350 recept

Februárban levágtuk a kakasainkat és a tyúkokat. Most lettek volna március végén egy évesek. Nem voltak öregek, tehát ennyi előfőzés és sütés tökéletesen elég volt... Azért ilyen húsok jutottak bele, mert mindenki kedvében szerettem volna járni, ki ezt, ki azt a részét szereti jobban. Nagyon finom lett, és hamar elfogyott. Máskor is lehet készíteni, ha idősebb a tyúk, akkor több ideig főzni, viszont saját házit, tudjuk, mivel etettük, és mennyi idős, bátran, készülhet így és ennyi ideig. Készíthetjük csirkéből és akár pulykából is... Biztosan sikeres fogás lesz úgy is. (Akkor nem kell előfőzni.) Nagyon finom tepsis zöldséges-burgonyás tyúksült készült belőle.

Hozzászólások

pussycat

Kedves Eva-Anyoca! Amikor meg otthon laktunk, a hazassagom elso husz eveben, gyakran volt szerencsem ilyen finomsagokat enni, de azutan csak a bolti csirke maradt, amit azt sem tudom, hogy mivel pacoljam vagy izesitsem, hogy azt a csirkegyari izet palastolni tudjam. Most hogy meglattam a te hazi tyuksultedet, olyan etvagyat kaptam ra, hogy rogton nekitudnek latni, es csak falni, falni. Nagyon jo a recept, de sajnos ehhez a hazi nevelesu tyukra lenne szukseg. Te nagyon sok finomsagot tudsz fozni. Koszonom szepen, udv. Veronika

Éva-Anyóca

Kedves Veronika! Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen. :) Én is csak addig tudok finomakat f?zni, amíg saját alapanyag van, legyen az hús, tojás, zöldségek, gyümölcsök... :D Aztán nagyon megnézem, hogy kit?l és mit veszek, ( esetleg kapok! :) ) , - hogy tényleg házi legyen. :) Éva-Anyóca

Hozzávalók

Az előfőzéshez

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek