r
Nosalty Logó

Csirkemell sajtmártással spagettiágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Csirkemell sajtmártással spagettiágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 640 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 3833 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 182 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 640 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7546.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    2091 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    2861 mg
  • Nátrium
    1700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1864 micro
Összesen 3833 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A filézett csirkemellet kis kockákra vágjuk, kevés olajon hirtelen kifehérítjük.
  2. Annyi vizet öntünk rá, hogy a húst épphogy ellepje. Fűszerezzük és puhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a kukoricakonzervet (nem muszáj mindet), pár percig együtt pároljuk.
  4. Sós vízben kifőzzük a spagetti tésztát, leszűrjük.
  5. A tepsit margarinnal kikenjük, elsimítjuk benne a tésztát.
  6. A sajtmártáshoz a margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és pár percig lassú tűzön kevergetjük.
  7. Felöntjük a tejjel. Ízesítjük sóval, szerecsendióval. Csomómentesre keverjük.
  8. Ha besűrűsödött, belekeverjük a 10 dkg reszelt sajtot.
  9. A mártást ráöntjük a kukoricás húsra és összekeverjük.
  10. A mártásos húst rákanalazzuk a spagettira, hogy mindenütt fedje.
  11. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és előmelegített sütőbe tolva a tetejét rózsaszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 473
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 42177
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell sajtmártással spagettiágyon
Olaszné Anci 191 recept

Egy kis receptes füzetben szemezgetve találtam rá ennek az egri asszonykának a receptjére. A hozzávalók alapján jónak ígérkezett, nekem meg gyors ebédre volt szükségem, így ennél a receptnél kötöttem ki. Ha valakinek szintén gyorsan kell ebédet készíteni, jó szívvel ajánlom ezt a receptet. Hálásan köszönöm én is ennek az egri háziasszonynak az ötletet.

Hozzávalók

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?