r
Nosalty Logó

Pásztorpite Tündér konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pásztorpite Tündér konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 771 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 3088 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 161 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3049 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 771 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.4 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3026.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2239 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    12197 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 3088 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

A mártáshoz

A burgonyapüréhez

Elkészítés

A mártáshoz

  1. A hagymát, a sárgarépát, a zellert kis kockákra vágjuk.
  2. A vajat közepes hőfokon habzásig melegítjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és 5 percig sütjük.
  3. Ezt követően hozzákeverjük a bárányhúst, és kevergetve addig sütjük, amíg pirulni nem kezd. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsompürét, felöntjük fehérborral és 2 dl vízzel. Közepes lángon, lefedve kb. 30 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük.
  4. Közben a burgonyát kockákra vágjuk, és hideg vízben feltéve puhára főzzük. Még melegen leszűrjük, áttörjük, a langyos tejjel, a vajjal, a sóval és a tojással, kézi mixerrel habosra keverjük.
  5. A bárányhúst egy közepes hőálló tálba simítjuk, rákanalazzuk a burgonyapürét, és elsimítjuk úgy, hogy közben a felületén mélyedéseket ejtünk.
  6. 190 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4123
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Ajánló

A bárányhús helyettesíthető marhahússal vagy sertéshússal. A szárított fűszerek helyett friss fűszereket is használhatunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mit is mondhatnék erről a klasszikus angol ételről? Finom, ízletes, laktató, mutatós és az elkészítése sem túl bonyolult.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon jól néz ki, köszönöm, mentés.:-O Éva-A.

Törölt felhasználó

Én is köszönöm! Csak ajánlani tudom a kipróbálását, finom étel:)

Rontó

Megcsináltam és nagyon jó volt! Nekem nem így nézett ki, pedig minden mennyiséget betartottam, de arányaiban a krumpli kevesebb volt sokkal, aggódtam is, hogy kevés lesz, de tökéletes volt! Ja és bárány helyett marhából csináltam, bárányból biztos még finomabb.

cékla

Nagyon jó lett. Sertésb?l készült, a ragu egy részét elvettem és spagetti szószt készítettem bel?le a gyerekeknek. A tegnapi pürét is felhasználtuk. Szuper volt, köszi a receptet.

Hozzávalók

A mártáshoz

A burgonyapüréhez

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek