Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztorpite Tündér konyhájából

Pásztorpite Tündér konyhájából
Pásztorpite Tündér konyhájából
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mit is mondhatnék erről a klasszikus angol ételről? Finom, ízletes, laktató, mutatós és az elkészítése sem túl bonyolult.

hozzávalók / 4 adag

A mártáshoz

A burgonyapüréhez

ajánlat

A bárányhús helyettesíthető marhahússal vagy sertéshússal. A szárított fűszerek helyett friss fűszereket is használhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, a sárgarépát, a zellert kis kockákra vágjuk.
  2. A vajat közepes hőfokon habzásig melegítjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és 5 percig sütjük.
  3. Ezt követően hozzákeverjük a bárányhúst, és kevergetve addig sütjük, amíg pirulni nem kezd. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsompürét, felöntjük fehérborral és 2 dl vízzel. Közepes lángon, lefedve kb. 30 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük.
  4. Közben a burgonyát kockákra vágjuk, és hideg vízben feltéve puhára főzzük. Még melegen leszűrjük, áttörjük, a langyos tejjel, a vajjal, a sóval és a tojással, kézi mixerrel habosra keverjük.
  5. A bárányhúst egy közepes hőálló tálba simítjuk, rákanalazzuk a burgonyapürét, és elsimítjuk úgy, hogy közben a felületén mélyedéseket ejtünk.
  6. 190 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 973
elküldve: 3
receptkönyvben: 81
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bárányhús krumplipüré alatt sütve, darált húsos burgonyapüré sütőben készítve, darált húsos-burgonyás egytálétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cékla
cékla Mon, 2014-08-11 10:10

Nagyon jó lett. Sertésből készült, a ragu egy részét elvettem és spagetti szószt készítettem belőle a gyerekeknek. A tegnapi pürét is felhasználtuk. Szuper volt, köszi a receptet.

Rontó
Rontó / Rontó Tue, 2014-04-29 14:24

Megcsináltam és nagyon jó volt! Nekem nem így nézett ki, pedig minden mennyiséget betartottam, de arányaiban a krumpli kevesebb volt sokkal, aggódtam is, hogy kevés lesz, de tökéletes volt! Ja és bárány helyett marhából csináltam, bárányból biztos még finomabb.

771
bárányhús 50 dkg
vaj 6 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
rozmaring 1 teáskanál
kakukkfű 1 tk
sűrített paradicsom 1 ek
fehérbor 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
tej 1 dl
vaj 8 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint