Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos zöldséges hús

Bazsalikomos zöldséges hús
Bazsalikomos zöldséges hús
21 perc / előkészület: 15 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon tél vége van. Vágyom a színekre, a könnyű ebédekre.
Természetesen AzEszter a hibás, mert megfertőzött a cukkini és a répa imádatával. Eddig is szerettem ezeket a zöldségeket, de AzEszter receptje alapján még jobban szeretem. Köszönöm Eszter!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fogyókúrázoknak, vegásoknak hús nélkül ajánlom.
Lehet a húspácba még fokhagymát is tenni, én ezt most kihagytam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, leitatjuk a vizet róla, felszeleteljük.
  2. Elkészítjük a páclevet: az olajban elkeverjük a borsot, a mustárt és az apróra vágott bazsalikom 2/3 részét. (Egy egész hajtás csúcsot díszítésnek hagyjunk meg.)
  3. Ráöntjük a húsra, és alaposan összekeverjük. Minimum 2 órán keresztül pihentetjük hűtőben, hogy a hús átvegye a fűszerek ízét.
  4. Míg a húsok pácolódnak, elkészítjük a zöldségeket. A cukkinit megmossuk, levágjuk a két végét, hosszában négyeljük, és felkockázzuk. A répát megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk.
  5. Wokban vagy teflon edényben megpirítjuk a húsokat, mindkét oldalán 1-2  percig. (Elég a pácban lévő olaj, nem kell alá semmi más). Egy nagy porcelántálba kiszedjük.
  6. A serpenyőnkben maradt olajon megpirítjuk a zöldségeinket a maradék 1/3 bazsalikommal együtt. Ízesítjük sóval, borssal.
  7. Rászedjük a húsokra, összeforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 524
elküldve: 13
receptkönyvben: 766
elkészítve: 25/32
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukkinis-répás hús bazsalikommal, bazsalikomos csirke zöldségágyon

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Keti27
Keti27 / Keti27 Mon, 2015-06-22 19:29

Én is apróra vágott hússal gondoltam megcsinálni, de nálam sajnos teljesen más állagú lett :(
lapockából csináltam, amit minden páclével együtt kezdtem "sütni", de hát inkább főtt a sok lében. utána kivettem a húst és a maradék szaftban kezdtem "sütni" a zöldségeket, de ezek is csak főttek és egyre több levet eresztettek... :( végül ezt a levet leöntöttem és úgy adtam hozzá vissza a húskockákat.
ízre végülis nem rossz, de ilyen formában nem csinálom meg többször. legközelebb talán simán sülthús szeletek mellé csinálok cukkinis-répás köretet. (bár a cukkini 100x hamarabb megpuhul, mint a répa, így ebben is látok hátulütőt..)

Christina76
Christina76 Sun, 2013-12-08 17:48

Nagyon finom! Én a húst kis falatkákra daraboltam és sütés után összekevertem a sült zöldséggel, és így is nagyon jó lett! :)

Muffinda
Muffinda / Muffinda Wed, 2013-04-17 20:50

Kipróbáltam, és már főzéskor az illatából sejtettem hogy finom lesz és az első falat után kedvenc lett!
Nagyon finom étel!

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-02-22 23:29

Jaj Editkém, úgy örülök neki!!!
Nagyon szuper recept! :-)))
Sok puszi!
Eszter

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-02-22 20:16

Szia Erika!
Csatlakozom Hozzád a répa-cukkini imádattal, plusz padlizsán, brokkoli, borsó, bab, kukorica... Ezek mind olyan finomak. A recepted üde és könnyű, nem is kérdés, hogy kipróbálom. Ma Fahéj-Éva brokkolis-húsos ÁL-lasagne-ja volt az ebéd hát... próbáld ki, nem fogod megbánni.
Szép estét!
Edit.

398
cukkini 2 db
sárgarépa 6 közepes db
sertésszűz 30 dkg
olívaolaj 3 ek
bazsalikom 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 kk