Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalgolyók garnélás pirítóssal

Tonhalgolyók garnélás pirítóssal
Tonhalgolyók garnélás pirítóssal
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy autentikus olasz receptet (polpettine di tonno, azaz tonhalgolyó) kicsit kiegészítettem néhány összetevővel, így született meg ez a nagyszerű előétel. Ha nem vagyunk nagyétkűek, akár könnyű vacsorának is megteszi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármikor fogyasztható, a szükséges összetevők egész évben rendelkezésre állnak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a zöldségeket készítsük elő: a petrezselymet vágjuk finomra, a kapribogyót késsel zúzzuk össze, vagy vágjuk durvára, a fokhagymát zúzzuk össze, a citrom levét nyomjuk egy pohárba, lehetőleg mag nélkül.
  2. A tonhalat tegyük keverőedénybe (az olajat öntsük le róla előtte), adjuk hozzá a ricottát, fél citrom levét, zúzott kapribogyót, sót és törött borsot, az egész tojást, a finomra vágott petrezselyem felét, majd keverjük ki homogén állagú masszává. Ha kész, tegyünk egy próbát, kezünkkel formáljunk belőle kisebb golyót. Ha túlságosan lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
  3. Ha elértük a kívánt állagot, formáljunk kis golyókat, és forgassuk bele zsemlemorzsába őket. Sütésig tegyük félre.
  4. A saláta mixünket tegyük egy keverőtálba, kézzel tépkedjük durván apróra, vagy tetszés szerinti méretre. Sózzuk és borsozzuk, jól forgassuk össze.
  5. Az öntethez dijoni mustárt, a fél citrom levét, sót és törött borsot (itt mindig frissen őrölt borsról van szó) keverjünk össze szűretlen olívaolajjal, használatig tegyük félre.
  6. Croutonokat készítünk tetszés szerinti kenyérből, vagy zsemléből. A kívánt forma eléréséhez használhatunk pogácsa, vagy egyéb formájú sütemény szaggatót is. Ezekből mindig annyi darabra lesz szükség, ahány adagot készítünk (jelen esetben 4 db).
  7. Állítsuk össze az ételünket: egy serpenyőben hevítsük fel a vajat (kevés olajat hozzáadva), majd kezdjük el sütni a rákot benne. Egy másik edényben eközben kezdjük el kisütni a tonhalgolyókat. Akkor van kész, ha szép pirosra sült. Ha rákok pirosra sültek, adjuk hozzá a maradék petrezselymet, valamint a zúzott fokhagymát. Egy percig még süssük együtt, majd vegyük le a tűzről.
  8. A croutonokat pirítsuk meg (sütőben, vagy kenyérpirítóban).
  9. Tálaláskor a salátamixet forgassuk össze az öntettel (előtte az öntetet jól keverjük össze), majd szedjük adagonként tányérra. Tegyük rá a még meleg croutont, a croutonra szedjünk a rákból, a vajas szósszal együtt, mellé pedig helyezzük el a tonhalgolyókat. Díszíthejük még szelet, vagy darab citrommal is, hátha valakinek még szükséges egy kis savanykás íz. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 814
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ricottás tonhalgolyó, tonhalgolyó salátaágyon, polpettine de tonno

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

823
tonhal 150 g
ricotta 130 g
tojás 1 db
folyami rák 100 g
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 1 citromból nyert
kapribogyó 2 teáskanál
olívaolaj 1 dl
dijoni mustár 1 teáskanál
vaj 100 g
zsemlemorzsa 100 g
salátakeverék 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl