Folyami rák

Folyami rák

Leírás

A folyami rák egész Európában megtalálható, folyókban, patakokban és tavakban él. A 15cm hosszú és 12-15dkg súlyú, zöldes-barna színű állat éjjel vadászik lárvákra, férgekre és csigákra. A kis folyamokban tenyésző példányok húsa a legízletesebb. A folyami rák húsa rendkívül ízletes és egészséges, az élősúly kb. 30%-a hasznosítható, fogyasztható rákhúsként. Folyami rákhúst leginkább tisztított, előfőzött állapotban szerezhetjük be.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Folyami rák

fehérjetartalom

15.97 g

zsírtartalom

114000.626 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

82.24 g

gramm folyami rák?

Top ásványi anyagok

Foszfor

256 mg

Nátrium

58 mg

Kalcium

27 mg

Magnézium

27 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.108 g

Kolin

80.9 mg

E vitamin

2.85 mg

Niacin - B3 vitamin

2.208 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.97 g

Zsír

telített zsírsav

0.159 g

egyszeresen telített zsírsav

0.174 g

többszörösen telített zsírsav

0.293 g

koleszterin

114 g

ásványi anyagok

Kalcium

27 mg

Vas

0.84 mg

Magnézium

27 mg

Foszfor

256 mg

Nátrium

58 mg

Cink

1.3 mg

Réz

0.419 mg

Mangán

0.226 mg

Szelén

31.6 µg

szénhidrát

víz

82.24 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.07 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.032 mg

Niacin - B3 vitamin

2.208 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.546 mg

Folát

37 µg

Kolin

80.9 mg

Retinol

16 µg

E vitamin

2.85 mg

K vitamin

0.1 µg

B12 vitamin

2 µg

A vitamin

16 µg

C vitamin

1.2 mg

B6 vitamin

0.108 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...