r
Nosalty Logó

Ropogós halfasírt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Ropogós halfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1115 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2229 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 180 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1222 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    2199 micro
Összesen 1115 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    182.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    593 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    2444 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    4398 micro
Összesen 2229 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1851 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálcát béleljünk ki folpackkal.
  2. A bundájuktól megszabadított halat villával törjük össze, vagy késsel vágjuk apró darabokra.
  3. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a tojást, az apróra vágott hagymát és a fél citrom reszelt héját.
  4. Sóval, borssal ízesítsük.
  5. Jó alaposan dolgozzuk össze az egészet, majd formáljunk kis pogácsákat a masszából, és tegyük őket az előkészített tálcára. Ha nem akarna összeállni a massza, kevés kukoricadarát vagy zsemlemorzsát is keverjünk hozzá.
  6. Amikor ezzel megvagyunk, az egészet fedjük le fóliával, majd kb. 30 percre dugjuk a hűtőbe.
  7. Ezután hempergessük a fasírtokat kukoricadarába, esetleg (korpával kevert) zsemlemorzsába.
  8. Hevítsünk fel olajat, majd ebben süssük aranybarnára a pogácsákat.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 35008
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 12.

Ajánló

Én párolt zöldborsós rizzsel, tartár mártással tálaltam, de egy jó kis vegyes zöldségsalátát is el tudnék képzelni mellé, vagy akár szendvicsbe valónak is kitűnő. Ha valaki nem szeretné olajban sütni, sütőben is nyugodtan elkészítheti. 180 fokon kb. 20 perc alatt ropogósra sülnek ott is a fasírtok. Csak kukoricadarával készítve lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karácsonykor kötelező tartozéka az ünnepi asztalnak a hal. Nálunk általában a legalapabb formában, panírozva, bő olajban sütve kerül az asztalra. Elég nehéz kiszámítani, hogy ki mennyit bír megenni belőle, keveset meg nem lehet sütni. Szinte mindig marad valamennyi a rántott halból, de másnap már közel sem olyan vonzó, mint frissen, a kidobás meg szóba sem jöhet. Ez a halfasírt remek ötlet a megmaradt rántott, vagy sült hal felhasználására.   

Hozzászólások (3)

kicsivik

Kedves Ms. Poppy! Szemezek a halfasírttal, de attól tartok a paradicsom kifolyhat sütés közben. Neked hogy sikerült?

Törölt felhasználó

Igazából a hal szépen felvette a paradicsompürét, de ha nem így lenne, egy kis zsemlemorzsát is lehet hozzá keverni, csak ne túl sokat, mert akkor nagyon száraz lesz.

kicsivik

Köszi, Poppy, a napokban kipróbálom!

Anett

Szeretném megkérdezni, hogy nyers halat is bele lehet szabdalni, meg kell f?zni el?tte?

Törölt felhasználó

Nyers hallal megn? a sütési id?. Szerintem egyszer?bb, ha el?tte megpárolod vagy hirtelen megsütöd a halat.

márti1218

Szia! Halmentésre egy ötlet! Nálunk ha marad meg hal /vagy annyit csinálok,hogy megmaradjon/ én akkor egy fej hagymát szeletekre vágok,olajban megpárolom,dobok rá szemes borsot,babérlevelet,felöntöm egy bögrényi vízzel,sóval,cukorral ,ecettel ízesítem és jó melegen a halra öntöm,hogy ellepje.H?t?ben tartom másnapig,amikor biztosan elfogy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek