Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós halfasírt

Ropogós halfasírt
Ropogós halfasírt
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor kötelező tartozéka az ünnepi asztalnak a hal. Nálunk általában a legalapabb formában, panírozva, bő olajban sütve kerül az asztalra. Elég nehéz kiszámítani, hogy ki mennyit bír megenni belőle, keveset meg nem lehet sütni. Szinte mindig marad valamennyi a rántott halból, de másnap már közel sem olyan vonzó, mint frissen, a kidobás meg szóba sem jöhet. Ez a halfasírt remek ötlet a megmaradt rántott, vagy sült hal felhasználására. 

 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én párolt zöldborsós rizzsel, tartár mártással tálaltam, de egy jó kis vegyes zöldségsalátát is el tudnék képzelni mellé, vagy akár szendvicsbe valónak is kitűnő.
Ha valaki nem szeretné olajban sütni, sütőben is nyugodtan elkészítheti. 180 fokon kb. 20 perc alatt ropogósra sülnek ott is a fasírtok.
Csak kukoricadarával készítve lisztérzékenyek is fogyaszthatják.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálcát béleljünk ki folpackkal.
  2. A bundájuktól megszabadított halat villával törjük össze, vagy késsel vágjuk apró darabokra.
  3. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a tojást, az apróra vágott hagymát és a fél citrom reszelt héját.
  4. Sóval, borssal ízesítsük.
  5. Jó alaposan dolgozzuk össze az egészet, majd formáljunk kis pogácsákat a masszából, és tegyük őket az előkészített tálcára. Ha nem akarna összeállni a massza, kevés kukoricadarát vagy zsemlemorzsát is keverjünk hozzá.
  6. Amikor ezzel megvagyunk, az egészet fedjük le fóliával, majd kb. 30 percre dugjuk a hűtőbe.
  7. Ezután hempergessük a fasírtokat kukoricadarába, esetleg (korpával kevert) zsemlemorzsába.
  8. Hevítsünk fel olajat, majd ebben süssük aranybarnára a pogácsákat. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 32 366
elküldve: 0
receptkönyvben: 192
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ms. Poppy

Mióta szakács: 2009.12.08.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos halpogácsa

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Sun, 2014-04-20 13:41

Szia! Halmentésre egy ötlet! Nálunk ha marad meg hal /vagy annyit csinálok,hogy megmaradjon/ én akkor egy fej hagymát szeletekre vágok,olajban megpárolom,dobok rá szemes borsot,babérlevelet,felöntöm egy bögrényi vízzel,sóval,cukorral ,ecettel ízesítem és jó melegen a halra öntöm,hogy ellepje.Hűtőben tartom másnapig,amikor biztosan elfogy.

Annigine
Anett / Annigine Mon, 2012-12-24 00:45

Szeretném megkérdezni, hogy nyers halat is bele lehet szabdalni, meg kell főzni előtte?

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Tue, 2013-02-05 08:47

Nyers hallal megnő a sütési idő. Szerintem egyszerűbb, ha előtte megpárolod vagy hirtelen megsütöd a halat.

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2011-12-10 18:38

Kedves Ms. Poppy! Szemezek a halfasírttal, de attól tartok a paradicsom kifolyhat sütés közben. Neked hogy sikerült?

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Sun, 2011-12-11 10:14

Igazából a hal szépen felvette a paradicsompürét, de ha nem így lenne, egy kis zsemlemorzsát is lehet hozzá keverni, csak ne túl sokat, mert akkor nagyon száraz lesz.

1115
hal 400 g
sűrített paradicsom 80 g
tojás 1 db
újhagyma 5 közepes db
citromhéj 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kukoricadara 5 evőkanál
napraforgó olaj 2 dl