r
Nosalty Logó

Töltött pórélevelek

Gréti
Töltött pórélevelek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Szósz és hagyma

Töltelék

Tálalás és öntet

413
Kalória
9.6g
Fehérje
46.9g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
239.5g
Víz
22.1g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szósz és hagyma

Töltelék

Tálalás és öntet

Összesen 413 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szósz és hagyma

Töltelék

Tálalás és öntet

Összesen 1659 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szósz és hagyma

Töltelék

Tálalás és öntet

Összesen 107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    239.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    674 micro
  • β-karotin
    2994 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    2659 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 413 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3997.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    2545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    957.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    538 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    877 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2697 micro
  • β-karotin
    11975 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    10637 micro
  • Lut-zea
    5356 micro
Összesen 1659 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    683 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

Szósz és hagyma

  1. Egy nagy lábas vizet teszünk forrni.
  2. A póréhagyma végeket levágjuk, külső héját lehúzzuk, mossuk és az egyik felén, hosszában, a hagyma közepéig végigvágjuk. Így ki lehet hajtani majd egy széles csíkba. Minél nagyobb pórét választunk, annál jobban tudjuk majd hajtogatni!
  3. A külső, széles rétegeket a forró vízbe tesszük egy-két percre, hogy megpuhuljanak, és könnyebb legyen a hajtogatás. A belső, keskenyebb részeket aprítjuk és félretesszük, több helyre is fel fogjuk használni.
  4. Ha nincs maradék főtt rizsünk, akkor főzzünk frissen legalább egy fél bögrényit. Lencséből használhatunk előre pároltat, konzerveset, vagy a zöldségekkel együtt is megpárolhatjuk.

Töltelék

  1. Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a hasonló méretre vágott sárgarépát, zellerszárat, és kápiát, ezekkel pirítjuk tovább, majd a magjaitól és belső részétől (amit nem dobunk ki) megszabadított paradicsomkockákat is hozzápároljuk. A zöldségalapot sóval, borssal, római köménnyel, füstöltpaprika őrleménnyel, fűszerpaprikával, friss rozmaringgal fűszerezzük ízlés szerint.
  2. A tölteléket úgy keverjük be, hogy 1 adag főtt rizshez, 1 adag párolt lencse és 2 adag zöldségkeverék jusson, ha kell, még további fűszereket is adunk hozzá. Ez lehet, hogy kicsit nagyobb mennyiség lesz, és marad belőle, ez a levelek befogadóképességétől függ.
  3. Közben egy másik, kisebb edényben elkészítjük a szószt. A póréhagyma összevágott belsejének nagyobb részét olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomokból kivágott kocsonyás-magos részt, sózzuk, borsozzuk, egy rozmaringágat teszünk hozzá és összeforraljuk.

Tálalás és öntet

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A kifektetett, hajlékony póréhagyma leveleket egyenkét betöltjük a zöldséges-rizses-lencsés keverékkel, és háromszög vagy más formában feltekerjük, a hagyma végét visszahajtva fixáljuk.
  3. Egy közepes sütőedénybe olívaolajat locsolunk, erre egy kis szósz öntünk, ráfektetjük a töltelékeket, lelocsoljuk a maradék szósszal, és mehet a sütőbe úgy 35-40 percre.
  4. Egy kisebb tálba tesszük a maradék póréhagymát, hozzáaprítunk egy kevés petrezselymet, és tejföllel, egy-két kanál citromlével, olívaolajjal, sóval, borssal összeturmixoljuk.
  5. Tálaláskor öntünk egy kicsit a fűszeres tejfölből a tányér aljára, erre fektetjük a töltelékeket, 2-3 tölteléket per fő, kevés paradicsomos szószt kanalazunk rá, és mehet a tejfölből is, megszórjuk petrezselyemmel, esetleg póréhagymacsírát szórunk rá, jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sokféle zöldséget töltöttél már biztosan, de póréhagyma levelét még lehet, hogy nem, itt az ideje kipróbálni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek