r
Nosalty Logó

Padlizsántekercs paradicsomos szószban

Nosalty
Padlizsántekercs paradicsomos szószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Padlizsántekercs

Paradicsomszósz

345
Kalória
21.2g
Fehérje
26.4g
Szénhidrát
18.7g
Zsír
385.6g
Víz
64g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Padlizsántekercs

Paradicsomszósz

Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Padlizsántekercs

Paradicsomszósz

Összesen 1379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Padlizsántekercs

Paradicsomszósz

Összesen 74 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1946.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    385.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7784.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    2131 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    3618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1542.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 1379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2947 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

Padlizsántekercs

  1. A padlizsánokat mossuk meg és egy éles kés segítségével vágjunk hosszában vékony szeleteket. Sózzuk-borsozzuk és fújjuk be mindkét oldalukat a Bertolli hot cooking olívaolay sprayvel. Pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát a serpenyőben.
  2. Tegyük félre kihűlni, közben keverjük össze a ricottát és a parmezánt, reszeljünk hozzá citromhéjat és sózzuk-borsozzuk.
  3. A padlizsánszeleteket töltsük meg a ricottakrémmel és tekerjük fel.
  4. Egy mélyebb hőálló edényt fújjunk ki a Bertolli hot cooking olívaolajos sprayvel és öntsük bele a paradicsomszószt.
  5. Helyezzük bele egymás mellé a tekercseket és szórjuk meg a tetejét reszelt mozzarellával.
  6. Tegyük a sütőbe 180 fokra kb. 20-25 percig.
  7. Tálaljuk friss bazsalikommal.

Paradicsomszósz

  1. Turmixoljuk össze az alapanyagokat és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy igazán finom olasz étel a töltött padlizsántekercs, amit most ricottakrémmel készítettünk el és mennyei paradicsomszószban rotyogtattunk össze. A Bertolli kimondottan sütéshez készült olívaolajspray-vel könnyen megsütöttük a padlizsánszeleteket, úgy hogy egyáltalán nem tocsogtak az olajban. Ha valaki egy kis húst is belecsempészne, akkor a padlizsánszeletekre ízlés szerinti sonkát is tehetünk és úgy tekerjük fel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...