Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött keltekercsek savanyú káposztával

Töltött keltekercsek savanyú káposztával
Töltött keltekercsek savanyú káposztával
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk. Hűtőszekrényben több napig eltartható egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt húst félpuhára főzzük.
  2. Egy másik lábasban 5 percig főzzük a rizst, majd lecsepegtetjük, a darált húshoz keverjük, és a zúzott fokhagymával, 1 tk pirospaprikával, sóval és borssal ízesítjük.

  3. A káposzta torzsáját egy hegyes késsel kivágjuk. Egészben, forrásban lévő vízbe tesszük, s egyenként lefejtünk róla 8-10 levelet. (A közepét más étel készítéséhez használjuk fel.) Lecsepegtetjük, és amikor már kissé kihűlt, a tövén lévő vastag eret levékonyítjuk, hogy a felgöngyölésnél ne akadályozzon.

  4. A leveleket egyenként megtöltjük a rizses hússal, felgöngyöljük, a két végét összenyomva lezárjuk.

  5. A zsíron aranysárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A tűzről félrehúzva, pirospaprikát keverünk hozzá, majd felengedjük kevés vízzel. Felforraljuk, beletesszük a savanyú káposztát, sóval, babérlevéllel ízesítjük.

  6. Amikor újra felforr, beletesszük a megtöltött káposztaleveleket, köréje tesszük a félig megfőtt húst és kolbászt, felöntjük annyi húslével, hogy éppen ellepje.

  7. Lefedve, kb. 40 perc alatt, készre pároljuk.


  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 864
elküldve: 0
receptkönyvben: 161
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kiadós egytálétel kétféle káposztával, darált húsos keltekercsek savanyú káposztával, töltött kelkáposzta savanyú káposztával főzve, kolbászos-füstölt tarjás egytálétel kétféle káposztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eva und Imre
Eva und Imre Wed, 2011-09-28 20:50

Ez aztán az igazi, meg aki szereti, tehet bele egy kis eröspaprikát, attól lesz nagyon nagyon finom! Friss kenyérrel egyszerüen isteni étek! Vasárnapra beterveztem.

1128
darált sertéshús 50 dkg
füstölt-főtt tarja 50 dkg
kolbász 40 dkg
mangalica zsír 5 dkg
rizs 5 dkg
kelkáposzta 40 dkg
savanyú káposzta 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 1 ek
fekete bors 0.5 tk
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
babérlevél 1 db