r
Nosalty Logó

Töltött keltekercsek savanyú káposztával

Glaser
Töltött keltekercsek savanyú káposztával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1128
Kalória
71.6g
Fehérje
24.3g
Szénhidrát
81.3g
Zsír
318.2g
Víz
90.6g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1128 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4503 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5248.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    4682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    318.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 1128 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.4 g

Zsír

  • Összesen
    325.2 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20995.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    18728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    3019 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2783 micro
Összesen 4503 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. A füstölt húst félpuhára főzzük.
  2. Egy másik lábasban 5 percig főzzük a rizst, majd lecsepegtetjük, a darált húshoz keverjük, és a zúzott fokhagymával, 1 tk pirospaprikával, sóval és borssal ízesítjük.
  3. A káposzta torzsáját egy hegyes késsel kivágjuk. Egészben, forrásban lévő vízbe tesszük, s egyenként lefejtünk róla 8-10 levelet. (A közepét más étel készítéséhez használjuk fel.) Lecsepegtetjük, és amikor már kissé kihűlt, a tövén lévő vastag eret levékonyítjuk, hogy a felgöngyölésnél ne akadályozzon.
  4. A leveleket egyenként megtöltjük a rizses hússal, felgöngyöljük, a két végét összenyomva lezárjuk.
  5. A zsíron aranysárgára pirítjuk az apróra vágottvöröshagymát. A tűzről félrehúzva, pirospaprikát keverünk hozzá, majd felengedjük kevés vízzel. Felforraljuk, beletesszük a savanyú káposztát, sóval, babérlevéllel ízesítjük.
  6. Amikor újra felforr, beletesszük a megtöltött káposztaleveleket, köréje tesszük a félig megfőtt húst és kolbászt, felöntjük annyi húslével, hogy éppen ellepje.
  7. Lefedve, kb. 40 perc alatt, készre pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 40 p

Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk. Hűtőszekrényben több napig eltartható egytálétel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...