500 kalóriás töltött paprika -Töltött paprika 4.
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
50 kcal
-
71 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0 kcal
Összesen
545
Kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120g sűrített paradicsom98 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
199 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
400g paprika66 kcal
-
0 kcal
Összesen
2177
Kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
17.3g darált sertéshús31 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
8.6g rizs31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.2g sűrített paradicsom4 kcal
-
43.2g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
9 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
17.3g paprika3 kcal
-
0 kcal
Összesen
94
Kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 675.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 445.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 8629 micro
-
Lut-zea 374 micro
Összesen
545
Kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.4 g
Zsír
-
Összesen 82.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2702.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1522 mg
-
Nátrium 487 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1781.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 293 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 557 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 1767 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 34517 micro
-
Lut-zea 1496 micro
Összesen
2177
Kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1490 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
94
Kcal
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
1 kis db vöröshagyma
-
20 dkg rizs
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
120 g sűrített paradicsom
-
1 teáskanál édesítőszer
-
4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
- A paprikákat kicsumázzuk, félretesszük.
- A hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, borsot és sót ízlés szerint, és jól átdolgozzuk. A paprikákat megtöltjük vele, ami kimarad, abból gombócokat formázunk.
- Az olajból és lisztből egy nagy lábasban rántást készítünk. Rádobjuk a pirospaprikát, és a 2-3 dl vízzel kikevert paradicsompürét ráöntjük. Ehhez tovább adagoljuk a vizet, a lényeg, hogy inkább hígabb legyen, mert a rizs ebből fog felvenni.
- Ha összeforrt, ízesítjük édesítőszerrel és sóval, majd beletesszük a töltött paprikákat és gombócokat. Fedővel letakarva lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy megpuhult a rizs, vágjunk ketté egy gombócot, és kóstoljuk meg. Miközben fő, ne kevergessük, csak mozgassuk a lábast ide-oda, hogy ne menjenek szét a gombócaink.
- Főtt burgonyával vagy kenyérrel kínáljuk. Mindössze 500 kcal van egy adagban köret nélkül.
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 120
- Össznézettség: 144421
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- Fogyókúra:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
Ehhez a recepthez hozzátartozik, hogy én csak 28-30%-os paradicsompüréből főzök. Valahogy nekem ezzel sikerül eltalálni a megfelelő ízvilágot. Tehát ez a recept is ilyen sűrített paradicsomból készült.
Hozzászólások
Én ha a "kalóriára" megyek rá, akkor mindig áztatott zabpelyhet teszek a rizs helyett a töltelékbe, mert bár kalóriát nem, de az emésztett szénhidráttartalmat nagyban tudom vele csökkenteni. Eddig még senki észere sem vette, hogy nem rizs van benne. Ha gondoljátok, próbáljátok ki :o). És én berántani sem szoktam, csak kicsit elforralom a levét, amit?l úgyis bes?r?södik.
Köszönöm a tippeket, kipróbálom majd úgy is. Ezzel is majdnem 200 kcal-val kevesebb, mint a hagyományosan készül?. A teljes ki?rlés? liszt is sok rostot ad hozzá, igyekeztem a párom miatt meg?rizni a hagyományt is! :-) Zsuzsa
Pont olyan szép színe van a mártásodnak, mint amit anyukám szokott csinálni:) Nehéz eltaláni, gratulálok! És ? is, évek óta - az én kedvemért :) - édesít?vel készíti :) Imááádom! Juci
Kedves juci, köszönöm az elismer? szavakat! Biztosan ? is a s?r?bb paradicsompürét használja! :-) Vagy csak egyszer?en ? is beleteszi szívét-lelkét! :-) Szép napot! Zsuzsa
A jó kis retró aranyfácánt, abból belerak vagy egy raklapnyit. :D
Azt hiszem legközelebb félig megf?zöm a rizst, mert sajnos több, mint 2 óra alatt f?tt csak meg, és így egy picit oda is égett. :( Azért nem lett rossz, csak bosszankodtam miatta...
A rizs fajtáján sok múlhat, nekem egy óránál tovább még nem kellett f?znöm sosem, pedig nem mindig ugyanolyan rizst veszek. Még gyors rizzsel érdemes kipróbálni, az biztosan megpuhul. :-) Zsuzsa
Kösszi:)
Isteni finom lett, a recept TÖKÉLETES!!!!! kösziiiii
Én köszönöm, hogy a receptemet választottad, egészségedre! Zsuzsa
Nagyon finom lett, tegnap elkészítettem. Én is mindent édesít?vel és teljes kiörlés? lisztekkel csinálok, úgyhogy örültem ennek a receptnek, mert ilyet még nem csináltam el?z?leg. Én több paradicsomlével csináltam, de még így is alig maradt, pedig még a rizst is el?f?ztem, hogy ne szívjon be annyit. De ebb?l okulva legközelebb még több lével csinálom :) Köszi a receptet.
Kedves Nmh, örülök, hogy ízlett! Legutóbb úgy készítettem, hogy gerslit tettem bele, egy nagyon kevés darált húst, összesen vagy 10 dkg-ot, és tojást, f?szereket. Mivel ez így elég folyós massza volt, paprikába betöltöttem, és olyan frankó lett, hogy mind a tíz ujjam megnyaltam utána. :-) Ha szereted a gerslit, próbáld ki így is! Szép napot, Zsuzsa
Ma megcsinaltam durumlisztbol, nagyon finom lett!!!Koszi a receptet!
Kedves Barika, nagyon örülök, és köszönöm, hogy az én receptemet választottad. A durumlisztes változatot én is ki fogom próbálni! :-) Szép napot, Zsuzsa
http://www.nosalty.hu/recept/toltott-paprika-6#comment-158818
A zabpehely nagyon jó dolog. Én ahol csak tudom ezzel helyettesítem a rizst, áztatott zsemlét stb... A fasírttól kezdve a spenótf?zelékig nagyon sok minden elkészítésénél használom. Csak ajánlani tudom :D Szép napot és jó f?z?cskét!
beszarás, hogy rántást készítesz a püréhez ... minek a liszt? sokkal finomabb, ha nincs benne
Szia! Életem els? töltött paprikáját ez a recept alapján csináltam és nagyon-nagyon finom lett!!! szerintem másikat már nem is fogok kipróbálni.:) köszönöm szépen!!
Már majdnem elfeledkeztem err?l a nagyon finom ételr?l. Örülök, hogy ráakadtam. Köszönöm
A rántás teljesen felesleges! Én csak épp annyi vizet töltök rá, amennyi ellepi, abban oldom fel a paradicsompürét és mindig kell?en s?r? lesz. És még zellerlevelet f?zök bele, nagyon jó ízt ad neki, de semmi pirospaprika. Minek? Nem pörkölt? Ja és a hagymát a töltelékbe reszelem.