Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

500 kalóriás töltött paprika -Töltött paprika 4.

500 kalóriás töltött paprika -Töltött paprika 4.
500 kalóriás töltött paprika -Töltött paprika 4.
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ehhez a recepthez hozzátartozik, hogy én csak 28-30%-os paradicsompüréből főzök. Valahogy nekem ezzel sikerül eltalálni a megfelelő ízvilágot. Tehát ez a recept is ilyen sűrített paradicsomból készült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat kicsumázzuk, félretesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, borsot és sót ízlés szerint, és jól átdolgozzuk. A paprikákat megtöltjük vele, ami kimarad, abból gombócokat formázunk.
  3. Az olajból és lisztből egy nagy lábasban rántást készítünk. Rádobjuk a pirospaprikát, és a 2-3 dl vízzel kikevert paradicsompürét ráöntjük. Ehhez tovább adagoljuk a vizet, a lényeg, hogy inkább hígabb legyen, mert a rizs ebből fog felvenni.
  4. Ha összeforrt, ízesítjük édesítőszerrel és sóval, majd beletesszük a töltött paprikákat és gombócokat. Fedővel letakarva lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy megpuhult a rizs, vágjunk ketté egy gombócot, és kóstoljuk meg. Miközben fő, ne kevergessük, csak mozgassuk a lábast ide-oda, hogy ne menjenek szét a gombócaink.
  5. Főtt burgonyával vagy kenyérrel kínáljuk. Mindössze 500 kcal van egy adagban köret nélkül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 650
össznézettség: 133 577
elküldve: 10
receptkönyvben: 870
elkészítve: 92/100
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött paprika édesítőszerrel és teljes kiőrlésű liszttel

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sandrativadar
Sandra / sandrativadar Sat, 2016-08-06 07:53

A rántás teljesen felesleges! Én csak épp annyi vizet töltök rá, amennyi ellepi, abban oldom fel a paradicsompürét és mindig kellően sűrű lesz. És még zellerlevelet főzök bele, nagyon jó ízt ad neki, de semmi pirospaprika. Minek? Nem pörkölt? Ja és a hagymát a töltelékbe reszelem.

judit23
judit23 Thu, 2015-07-23 12:34

Szia! Életem első töltött paprikáját ez a recept alapján csináltam és nagyon-nagyon finom lett!!! szerintem másikat már nem is fogok kipróbálni.:) köszönöm szépen!!

demetriosz
demetriosz Tue, 2014-08-26 22:11

beszarás, hogy rántást készítesz a püréhez ... minek a liszt?
sokkal finomabb, ha nincs benne

viragoslany
viragoslany Sat, 2014-01-11 14:00

A zabpehely nagyon jó dolog. Én ahol csak tudom ezzel helyettesítem a rizst, áztatott zsemlét stb... A fasírttól kezdve a spenótfőzelékig nagyon sok minden elkészítésénél használom. Csak ajánlani tudom :D Szép napot és jó főzőcskét!

Barika
Barika Mon, 2011-07-04 16:45

Ma megcsinaltam durumlisztbol, nagyon finom lett!!!Koszi a receptet!

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-07-05 09:20

Kedves Barika, nagyon örülök, és köszönöm, hogy az én receptemet választottad. A durumlisztes változatot én is ki fogom próbálni! :-) Szép napot, Zsuzsa

nmh
Nagyné Marczali Hédi / nmh Tue, 2011-03-22 17:00

Nagyon finom lett, tegnap elkészítettem. Én is mindent édesítővel és teljes kiörlésű lisztekkel csinálok, úgyhogy örültem ennek a receptnek, mert ilyet még nem csináltam előzőleg. Én több paradicsomlével csináltam, de még így is alig maradt, pedig még a rizst is előfőztem, hogy ne szívjon be annyit. De ebből okulva legközelebb még több lével csinálom :) Köszi a receptet.

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-03-23 09:12

Kedves Nmh, örülök, hogy ízlett! Legutóbb úgy készítettem, hogy gerslit tettem bele, egy nagyon kevés darált húst, összesen vagy 10 dkg-ot, és tojást, fűszereket. Mivel ez így elég folyós massza volt, paprikába betöltöttem, és olyan frankó lett, hogy mind a tíz ujjam megnyaltam utána. :-) Ha szereted a gerslit, próbáld ki így is! Szép napot, Zsuzsa

marinegin
Galló Lívi / marinegin Sat, 2011-01-08 15:53

Azt hiszem legközelebb félig megfőzöm a rizst, mert sajnos több, mint 2 óra alatt főtt csak meg, és így egy picit oda is égett. :( Azért nem lett rossz, csak bosszankodtam miatta...

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-01-10 08:56

A rizs fajtáján sok múlhat, nekem egy óránál tovább még nem kellett főznöm sosem, pedig nem mindig ugyanolyan rizst veszek. Még gyors rizzsel érdemes kipróbálni, az biztosan megpuhul. :-) Zsuzsa

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-09-01 19:36

Pont olyan szép színe van a mártásodnak, mint amit anyukám szokott csinálni:) Nehéz eltaláni, gratulálok! És ő is, évek óta - az én kedvemért :) - édesítővel készíti :) Imááádom! Juci

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2010-09-02 11:22

Kedves juci, köszönöm az elismerő szavakat! Biztosan ő is a sűrűbb paradicsompürét használja! :-) Vagy csak egyszerűen ő is beleteszi szívét-lelkét! :-) Szép napot! Zsuzsa

villers
villers Wed, 2010-09-01 14:04

Én ha a "kalóriára" megyek rá, akkor mindig áztatott zabpelyhet teszek a rizs helyett a töltelékbe, mert bár kalóriát nem, de az emésztett szénhidráttartalmat nagyban tudom vele csökkenteni. Eddig még senki észere sem vette, hogy nem rizs van benne. Ha gondoljátok, próbáljátok ki :o).
És én berántani sem szoktam, csak kicsit elforralom a levét, amitől úgyis besűrűsödik.

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2010-09-01 14:14

Köszönöm a tippeket, kipróbálom majd úgy is. Ezzel is majdnem 200 kcal-val kevesebb, mint a hagyományosan készülő. A teljes kiőrlésű liszt is sok rostot ad hozzá, igyekeztem a párom miatt megőrizni a hagyományt is! :-) Zsuzsa

545
darált sertéshús 40 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis db
rizs 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 120 g
víz 1 l
édesítőszer 1 teáskanál
teljes kiőrlésű liszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
paprika 4 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál