Nosalty Logó

500 kalóriás töltött paprika -Töltött paprika 4.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: 500 kalóriás töltött paprika -Töltött paprika 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 545 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2177 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    8629 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 545 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2702.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1781.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    1767 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    34517 micro
  • Lut-zea
    1496 micro
Összesen 2177 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1490 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat kicsumázzuk, félretesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, borsot és sót ízlés szerint, és jól átdolgozzuk. A paprikákat megtöltjük vele, ami kimarad, abból gombócokat formázunk.
  3. Az olajból és lisztből egy nagy lábasban rántást készítünk. Rádobjuk a pirospaprikát, és a 2-3 dl vízzel kikevert paradicsompürét ráöntjük. Ehhez tovább adagoljuk a vizet, a lényeg, hogy inkább hígabb legyen, mert a rizs ebből fog felvenni.
  4. Ha összeforrt, ízesítjük édesítőszerrel és sóval, majd beletesszük a töltött paprikákat és gombócokat. Fedővel letakarva lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy megpuhult a rizs, vágjunk ketté egy gombócot, és kóstoljuk meg. Miközben fő, ne kevergessük, csak mozgassuk a lábast ide-oda, hogy ne menjenek szét a gombócaink.
  5. Főtt burgonyával vagy kenyérrel kínáljuk. Mindössze 500 kcal van egy adagban köret nélkül.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 120
  • Össznézettség: 144421
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ehhez a recepthez hozzátartozik, hogy én csak 28-30%-os paradicsompüréből főzök. Valahogy nekem ezzel sikerül eltalálni a megfelelő ízvilágot. Tehát ez a recept is ilyen sűrített paradicsomból készült.

Hozzászólások

villers

Én ha a "kalóriára" megyek rá, akkor mindig áztatott zabpelyhet teszek a rizs helyett a töltelékbe, mert bár kalóriát nem, de az emésztett szénhidráttartalmat nagyban tudom vele csökkenteni. Eddig még senki észere sem vette, hogy nem rizs van benne. Ha gondoljátok, próbáljátok ki :o). És én berántani sem szoktam, csak kicsit elforralom a levét, amit?l úgyis bes?r?södik.

Törölt felhasználó

Köszönöm a tippeket, kipróbálom majd úgy is. Ezzel is majdnem 200 kcal-val kevesebb, mint a hagyományosan készül?. A teljes ki?rlés? liszt is sok rostot ad hozzá, igyekeztem a párom miatt meg?rizni a hagyományt is! :-) Zsuzsa

Törölt felhasználó

Pont olyan szép színe van a mártásodnak, mint amit anyukám szokott csinálni:) Nehéz eltaláni, gratulálok! És ? is, évek óta - az én kedvemért :) - édesít?vel készíti :) Imááádom! Juci

Törölt felhasználó

Kedves juci, köszönöm az elismer? szavakat! Biztosan ? is a s?r?bb paradicsompürét használja! :-) Vagy csak egyszer?en ? is beleteszi szívét-lelkét! :-) Szép napot! Zsuzsa

Törölt felhasználó

A jó kis retró aranyfácánt, abból belerak vagy egy raklapnyit. :D

Galló Lívi

Azt hiszem legközelebb félig megf?zöm a rizst, mert sajnos több, mint 2 óra alatt f?tt csak meg, és így egy picit oda is égett. :( Azért nem lett rossz, csak bosszankodtam miatta...

Törölt felhasználó

A rizs fajtáján sok múlhat, nekem egy óránál tovább még nem kellett f?znöm sosem, pedig nem mindig ugyanolyan rizst veszek. Még gyors rizzsel érdemes kipróbálni, az biztosan megpuhul. :-) Zsuzsa

Galló Lívi

Kösszi:)

NagyI33

Isteni finom lett, a recept TÖKÉLETES!!!!! kösziiiii

Törölt felhasználó

Én köszönöm, hogy a receptemet választottad, egészségedre! Zsuzsa

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, tegnap elkészítettem. Én is mindent édesít?vel és teljes kiörlés? lisztekkel csinálok, úgyhogy örültem ennek a receptnek, mert ilyet még nem csináltam el?z?leg. Én több paradicsomlével csináltam, de még így is alig maradt, pedig még a rizst is el?f?ztem, hogy ne szívjon be annyit. De ebb?l okulva legközelebb még több lével csinálom :) Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Nmh, örülök, hogy ízlett! Legutóbb úgy készítettem, hogy gerslit tettem bele, egy nagyon kevés darált húst, összesen vagy 10 dkg-ot, és tojást, f?szereket. Mivel ez így elég folyós massza volt, paprikába betöltöttem, és olyan frankó lett, hogy mind a tíz ujjam megnyaltam utána. :-) Ha szereted a gerslit, próbáld ki így is! Szép napot, Zsuzsa

Törölt felhasználó

Ma megcsinaltam durumlisztbol, nagyon finom lett!!!Koszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Barika, nagyon örülök, és köszönöm, hogy az én receptemet választottad. A durumlisztes változatot én is ki fogom próbálni! :-) Szép napot, Zsuzsa

Petra Lászlóné

http://www.nosalty.hu/recept/toltott-paprika-6#comment-158818

viragoslany

A zabpehely nagyon jó dolog. Én ahol csak tudom ezzel helyettesítem a rizst, áztatott zsemlét stb... A fasírttól kezdve a spenótf?zelékig nagyon sok minden elkészítésénél használom. Csak ajánlani tudom :D Szép napot és jó f?z?cskét!

Törölt felhasználó

beszarás, hogy rántást készítesz a püréhez ... minek a liszt? sokkal finomabb, ha nincs benne

Törölt felhasználó

Szia! Életem els? töltött paprikáját ez a recept alapján csináltam és nagyon-nagyon finom lett!!! szerintem másikat már nem is fogok kipróbálni.:) köszönöm szépen!!

Hasznos Virág

Már majdnem elfeledkeztem err?l a nagyon finom ételr?l. Örülök, hogy ráakadtam. Köszönöm

Sandra

A rántás teljesen felesleges! Én csak épp annyi vizet töltök rá, amennyi ellepi, abban oldom fel a paradicsompürét és mindig kell?en s?r? lesz. És még zellerlevelet f?zök bele, nagyon jó ízt ad neki, de semmi pirospaprika. Minek? Nem pörkölt? Ja és a hagymát a töltelékbe reszelem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!