Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töki pompos PeZsuRi konyhájából

Töki pompos PeZsuRi konyhájából
Töki pompos PeZsuRi konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha vendégsereg jön, és nincs hely egy asztalhoz ültetni őket, akkor ideális recept a vacsihoz :-) Nagyon finom. A képen a baloldali a baconös-kolbászos, míg a jobboldali töpörtyűkrémes.

hozzávalók / 12 adag

Tészta elkészítése

Szósz a tésztára

Töpörtyűkrém a tésztára

ajánlat

Nekem a tésztából megmaradt egy adag, amit nem tettem a tepsibe, hogy ne legyen túl vastag a tészta és kifliket csináltam belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Főzzük meg a krumplikat sós vízben, majd, ha egy picit kihűltek törjük össze. Amíg főnek a krumplik, addig futtassuk fel az élesztőt a langyos tejben egy pici cukorral. A lisztet gyúrjuk össze a krumplival, tejföllel, a felfuttatott élesztővel, pici sóval. Ha túl sűrű a tészta, adjunk hozzá vizet (amennyit felvesz). Akkor jó a tészta, ha könnyen gyúrható. Ha kész a dagasztás, akkor tegyük félre a tésztát megkelni. Én mindig kikenem egy kicsi olívaolajjal az edényt, hogy a tészta ne ragadjon az edény falához és könnyen kiborítható legyen.
  2. Ha megkelt a tészta, akkor kiolajozott tepsibe nyújtjuk és előmelegített sütőben 5-10 perc alatt elősütjük (amíg egy picit megszilárdul). Majd megkenjük az egyik felét a baconös-kolbászos szósszal, a másik felét töpörtyűkrémmel. Visszatoljuk a sütőbe még 15 percre, a végén reszelt sajtot szórunk rá, és rápirítjuk a tésztára.

Szósz a tésztára

  1. Amíg kel a tészta, addig megcsináljuk a szószt. A bacont, a kolbászt kockára vágjuk, a lilahagymát felaprítjuk és a tejföllel összekeverjük, borsozzuk és, ha kell, sózzuk (a bacon miatt nem mindig kell só). Ennek a szósznak a tetejére fog jönni a reszelt sajt az utolsó fázisban. Én újhagymával is megszórtam a végén.

Töpörtyűkrém a tésztára

  1. A két tojásból főtt tojást készítünk, felkockázzuk és a többi hozzávalóval együtt egy turmixgépbe pakoljuk (én a töpörtyűt, fokhagymát és vöröshagymát apróra vágtam) és összeturmixoljuk. A fűszereket a legvégén tesszük hozzá az egyveleghez, hogy a biztosabb ízhatás kedvéért tudjuk kóstolgatni :-) Majd ezzel a krémmel kenjük meg az alapot, tegyünk rá reszelt sajtot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 937
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: lángos
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töpörtyűkrémes kenyérlángos, baconös kenyérlángos, kétféle töki pompos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

540
burgonya 2 közepes db
tej 1 dl
élesztő 25 g
cukor 2 csipet
finomliszt 500 g
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
víz 2 dl
kolbász 100 g
bacon 100 g
tejföl 2 dl
lila hagyma 1 nagy db
sajt 70 g
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tepertő 300 g
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 20 g
fűszerpaprika 1 ek
mustár 1 ek
petrezselyem 0.5 csokor
főtt tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint