r
Nosalty Logó

Parázson sült hagymás juhtúrós-szalonnás kenyérlángos

nyultanti
Parázson sült hagymás juhtúrós-szalonnás kenyérlángos
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

1041
Kalória
19.6g
Fehérje
91.7g
Szénhidrát
66.1g
Zsír
186.3g
Víz
66.8g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    264.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1795.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    366.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    745.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 4164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos vízben keverjük el a mézzel.
  2. A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá az élesztős keveréket és az olajat.
  3. Dagasszunk belőle ruganyos tésztát, szobahőmérsékleten kelesszük minimum 2 órán át.
  4. Gyúrjuk át ismét, majd kelesszük még minimum 1,5 órát (minél tovább kel, annál finomabb lesz a tészta).
  5. A megkelt tésztát szedjük négy részre, nyújtsuk ki kerek lepényeknek (kb. 25 cm átmérőjű lángosok lesznek), majd faszénparázs felett (a parázstól kb. 15 cm-re) süssük hólyagosra a lepényeket.
  6. A forró tésztát kenjük meg a juhtúrós tejföllel, szórjuk meg a hagymával és a szalonnával.

A feltéthez

  1. A feltéthez a felkockázott vöröshagymát forgassuk meg a 2 evőkanál lisztben, bő, forró olajban süssük ropogósra, szedjük konyhai papírtörlőre.
  2. A felkockázott szalonnát süssük zsírjára.
  3. A tejfölt keverjük el a juhtúróval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 7 p

Ki ne imádná a kemencében sült langallót? És próbálkozhatunk kemence nélkül sütőben, de az még sem az igazi... de ez a faszénparázson sült változat, amihez nem kell kemence, csak egy grillsütő, már egészen megközelíti azt az ízvilágot.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek