Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parázson sült hagymás juhtúrós-szalonnás kenyérlángos

Parázson sült hagymás juhtúrós-szalonnás kenyérlángos
Parázson sült hagymás juhtúrós-szalonnás kenyérlángos
67 perc / előkészület: 60 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne imádná a kemencében sült langallót? És próbálkozhatunk kemence nélkül sütőben, de az még sem az igazi... de ez a faszénparázson sült változat, amihez nem kell kemence, csak egy grillsütő, már egészen megközelíti azt az ízvilágot.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

A tészta összeállításánál ügyeljünk arra, hogy ruganyos tésztát kapjunk, szükség esetén tegyünk még hozzá lisztet vagy vizet (nekem lisztet kellett még hozzáadnom). Ne féljünk rátenni a grillrácsra a lángosokat. Ha elég forró a parázs és jó a tészta állaga, nem fog átfolyni rajta. Nekem úgy vált be, hogy először négy kis gombóckát formáztam, majd közvetlenül a grillre helyezés előtt nyújtottam lepénnyé.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos vízben keverjük el a mézzel.
  2. A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá az élesztős keveréket és az olajat.
  3. Dagasszunk belőle ruganyos tésztát, szobahőmérsékleten kelesszük minimum 2 órán át.
  4. Gyúrjuk át ismét, majd kelesszük még minimum 1,5 órát (minél tovább kel, annál finomabb lesz a tészta).
  5. A megkelt tésztát szedjük négy részre, nyújtsuk ki kerek lepényeknek (kb. 25 cm átmérőjű lángosok lesznek), majd faszénparázs felett (a parázstól kb. 15 cm-re) süssük hólyagosra a lepényeket.
  6. A forró tésztát kenjük meg a juhtúrós tejföllel, szórjuk meg a hagymával és a szalonnával.

A feltéthez

  1. A feltéthez a felkockázott vöröshagymát forgassuk meg a 2 evőkanál lisztben, bő, forró olajban süssük ropogósra, szedjük konyhai papírtörlőre.
  2. A felkockázott szalonnát süssük zsírjára.
  3. A tejfölt keverjük el a juhtúróval.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 487
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
kategória: lángos
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

faszénen sült langalló, grillezett juhtúrós-hagymás-szalonnás kenyérlángos

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1037
friss élesztő 2 dkg
víz 3 dl
méz 1 teáskanál
finomliszt 40 dkg
0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 nagy db
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
füstölt szalonna 10 dkg
tejföl 3 dl
juhtúró 10 dkg