r
Nosalty Logó

Kemencés kenyérlángos Kornéltól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Kemencés kenyérlángos Kornéltól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 5634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    306.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13352 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    2323 mg
  • Nátrium
    8277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    814 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 5634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha van kisebb dagasztógépünk, akkor nagyon egyszerű dolgunk van, mert 12 perc alatt elkészíti a megfelelő állagú tésztát. Ha nincs gépünk, akkor a tésztához való alapanyagokat egy keverőtálba öntsük bele, és nagyon alaposan dolgozzuk össze, amíg lágy, sima tésztát nem kapunk. Formázzunk belőle cipót, fedjük le egy tiszta konyharuhával és pihentesük 30-40 percig langyos helyen. Tehetjük sütőbe is, ez esetben viszont a hőmérséklet ne legyen több 50 C foknál (nem tévedés, az élesztőt nem kell külön futtatni).
  2. A feltétek előkészítése: a szalonnákat kockázzuk fel, kb. 0,5 cm-es nagyságra, majd egy edényben keverjük össze őket. A lilahagymát szintén kockázzuk fel, hasonló méretben. A sajtot reszeljük le nagylukú reszelőn, a tejfölt pedig keverjük össze a zúzott fokhagymával, ízesítsük sóval és borssal.
  3. Lepény elősütése: (ez a mennyiségű tészta fatüzeléses kemencéhez tartozó 40x50 cm méretű sütőlemezhez tartozik. Otthoni körülmények között célszerű a tésztát megfelezni, és két alkalommal kisebb sütőlemezen sütni.) A sütőlemezünket olajozzuk ki. Sima felületen a tésztát nyújtsuk ki sodrófával téglalap alakúra, majd a sodrófára óvatosan feltekerve fektessük a sütőlemezre. Igazítsuk el a széleknél, majd villával szúrkáljuk meg. Tetejére fújjunk vízpermetet (a háztartásban használatos virágokhoz való permetező tökéletes erre a célra), majd azonnal tegyük forró sütőbe.Süssük addig, amíg teteje már szilárd, az alja pedig zsemleszínű, majd vegyük ki a sütőből.
  4. Tetejét kenjük meg a fokhagymás tejföllel, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd a szalonna, végül pedig a hagymakockákat. A sütőbe visszatéve süssük rá a feltéteket.
  5. Szeleteljük fel téglalap formájúra, és tálaljuk frissen, azonnal.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 500 alkalommal
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 113464
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Ajánló

Kisebb-nagyobb összejövetelekhez tökéletes választás. A feltéteket ízlés szerint lehet változtatni, így az sem probléma, ha vegák is kerülnek a csapatba, zöldségekkel legalább olyan finom, mint a húsimádóknak készített verziók.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kemencés kenyérlángos Kornéltól
Kornél 167 recept

Nyáron a Balaton partján meglehetősen sok kenyérlángost sütünk, miután ott van szezonális üzletünk. Egyértelmű, hogy kizárólag fatüzeléses kemencében kellene sütni, azonban otthoni körülmények között ezt nehezen tudnánk kivitelezni. Ugyanakkor a kenyérlángos elkészítése annyira egyszerű és gyors, valamint ma már újkori reneszánszát is éli, hogy miért ne süthetnénk meg házilag is. Igaz, hogy a sütés kicsit tovább fog tartani, és a füstös íze is hiányozni fog, de a végeredmény tekintetében így sem lesz hiba.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek