r
Nosalty Logó

Tökéletes csirke vacsorára

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Tökéletes csirke vacsorára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Csirke

Tárkonyos szósz

Répapüré

Lassan párolt, karamellizált paszternák

Almás-sertéshúsos "töltelék"

Összesen 1405 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Csirke

Tárkonyos szósz

Répapüré

Lassan párolt, karamellizált paszternák

Almás-sertéshúsos "töltelék"

Összesen 2808 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Csirke

Tárkonyos szósz

Répapüré

Lassan párolt, karamellizált paszternák

Almás-sertéshúsos "töltelék"

Összesen 80 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4278.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    2530 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1575 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12533 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 1405 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8556.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    5061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1564.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3151 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    25067 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 2808 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Csirke

Tárkonyos szósz

Répapüré

Lassan párolt, karamellizált paszternák

Almás-sertéshúsos "töltelék"

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkemellet süssük meg, az ajánlásban lévő recept alapján.

Tárkonyos szósz

  1. Forraljuk vissza az alaplevet ⅔-ára, csökkentsük a hőfokot a legalacsonyabbra és adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a tárkonyt. Lassan főzzük kb. 1 percig vigyázva, mert kicsapódik ha forraljuk. Bontsuk ki a paszternákot és kevés olajon, forró serpenyőben a vágott felével lefelé kezdjük el pirítani.
  2. Sózzuk és borsozzuk. Pirítsuk, amíg szép aranybarna színe nem lesz, kb. 5 percig. Bontsuk ki a sertéstölteléket, vágjunk két 5 cm vastag korongot. Fordítsuk meg a paszternákot, adjuk hozzá a mézet és tegyük mellé a sertéskorongokat. A korongoknak nem kell több, mint pár másodperc mindkét oldalának.
  3. Vegyük le a két csirkemellet a csontról, finom óvatos egyenletes vágásokkal a mellcsont mentén. A tálalás az igényünktől függ. (Én először elhelyeztem a répapürét, majd a paszternákot, a korongot, majd a csirkemellet és végül a szószt.)

Répapüré

  1. A répapüréhez pucoljuk meg és vágjuk 3 mm-es csíkokra a répát. Egy lábasban fonnyasszuk meg a hagymát. Ne pirítsuk! Adjuk hozzá a répát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, majd sózzuk és öntsük fel az alaplével. Nagyon alacsony hőfokon főzzük puhulásig.
  2. Szűrőkanállal emeljük ki a répaszeleteket, és egy turmixban a főzőlevet és a hideg vajat apránként hozzáadva pürésítsük. Nem kell az összes levet hozzáadni, ha kellőképpen bársonyos a pürénk, akkor el is készült.

Lassan párolt, karamellizált paszternák

  1. Pucoljuk meg, majd vágjuk hosszában ketté a paszternákot. Vákuumcsomagoljuk be és 65 °C-on főzzük 1,5 órán át. Hagyjuk a csomagolásban a karamellizálásáig. Ha nincs vákuumcsomagolónk, süssük a sütőben 140 °C-on 1 órán át.

Almás-sertéshúsos "töltelék"

  1. Keverjünk össze minden hozzávalót, fóliával fedjük le és tegyük a hűtőbe 1 órán át. Melegítsük fel a sütőt 180 °C-ra. Fektessünk az asztalra két nagy téglalap alakú frissentartó fóliadarabot. Picit olajozzuk be a felületét. A húsmixből a kezünkkel formázzunk hosszabb, kolbászra hasonlító formát a fóliára, majd szorosan csavarjuk bele.
  2. A fólia két végét megragadva az asztalon hengergessük, amíg feszes nem lesz. Kb. 20 x 8 cm-es "rudat" kell kapjunk. Csavarjuk bele alufóliába is és süssük kb. 35 percig vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 65 °C-ot. Hagyjuk kihűlni. Ha most kibontjuk, az összes értékes szaft elfolyik és megéghet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 797
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 07.

Ajánló

A csirke elkészítéséhez itt a recept: https://www.nosalty.hu/recept/a-tokeletes-sult-csirkemell

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes csirke vacsorára
sodrofa 33 recept

Hozzávalók

Csirke

Tárkonyos szósz

Répapüré

Lassan párolt, karamellizált paszternák

Almás-sertéshúsos "töltelék"

Címlapról ajánljuk

További cikkek