Karácsonyi rakott csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
siklitimi

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 19% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
75g tej42 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3g margarin18 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
816
Kcal
- 19% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
300g tej168 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
3261
Kcal
- 19% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
39g csirkemellfilé47 kcal
-
16.1g tojás20 kcal
-
9.8g füstölt sajt32 kcal
-
4.9g sajt17 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
9.8g főzőtejszín13 kcal
-
14.6g tej8 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.5g margarin3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
159
Kcal
- 19% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1662.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 737 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 259.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 394 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
816
Kcal
- 19% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 310.4 g
Zsír
-
Összesen 166.9 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1857 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6650.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 328 mg
-
Kálcium 1439 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 2950 mg
-
Nátrium 1582 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1037.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1128 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 271 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 1576 mg
-
Retinol - A vitamin: 1116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1480 micro
Összesen
3261
Kcal
- 19% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
159
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
80 dkg csirkemellfilé
-
6 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek margarin
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is.
- Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mielőtt felhasználnánk.
- Előveszünk három tányért, vagy éppen amibe panírozni szoktunk. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba a felvert, ételízesítős, szerecsendiós tojásokat tesszük, a harmadikba pedig a reszelt sajt kerül (ha egy része füstölt, még pikánsabb lesz az íz)
- Egy sütőtálat kikenünk margarinnal, és a kezünk ügyébe készítjük. A mellfiléket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Rögtön a sütőtálba tesszük. Szépen egymásra rétegezzük, megtöltjük vele a tálat.
- Ha már elfogyott a hús, akkor a maradék sajtot elkeverjük a maradék tojással, hozzáadjuk a tejszínt, és a rakottra öntjük. Fóliával letakarva, jó 3/4 órát pároljuk, majd takarás nélkül szép pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 2559
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 664118
- Feltöltés dátuma: 2011. november 29.
Ajánló
Érdemes a húst megnézni, mielőtt a fóliát végleg levesszük, mert a sütési idő függ egyrészt attól, hogy csirkét vagy pulykát használunk, másrészt pedig attól, hogy milyen vastagra vágtuk a szeleteket. Én rendszerint finom krumplipürével és őszibarack-befőttel tálalom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

siklitimi
41 recept
Sok éves hagyomány már nálunk, hogy Szenteste ez az egyik olyan étel, ami az asztalunkra kerül. Elsősorban kisfiam nagy kedvence, hiszen minden olyan benne van, amit szeret. Nagy előnye, hogy ha marad belőle, akkor másnap is kínálhatjuk, akkor talán még sokkal szebben szeletelhető, tálalható, mint melegen.
Hozzászólások (31)
Ez nagyon finom lehet ki is próbálom. köszi a receptet:)
Szia! Az egyik kedvenc kajám.Úgy isteni ahogy van.Évek óta csinálom alkalmanként.De minek bele ételízesít??????????Teljesen felesleges!Ne haragudj,de teljesen kiakadok a vegetától meg társaitól.Egyszer?en azt gondolom,hogy egyetlen ételbe nem kell,és ehhez meg nem is illik.Jó ez csak egy egyéni vélemény.Úgy vagyok ezzel mint a puding porral.Frászt kapok t?le!Csató
Szia! Sokszor csinálom ezt a kaját. A kivajazott tálat zsemlemorzsával be szoktam szórni, illetve a husikat nem beleforgatom a reszelt sajtba, hanem a husikák alá vastagon szórok sajtot és a tetejére is szórok még a tejszín el?tt. így nem kell hozzá olyan sok sajt. Én csináltam már filézett csirkecombbal is. S?t a vega fiamnak karfiol, gomba és karikára vágott f?tt burgonya volt a husi helyett. Remek recept.
Én is a rétegek közé szórom a sajtot, sokkal egyszerübb mint belemártani :) Karácsonykor nálunk is lesz!
Én is sokszor elkészítem karácsonykor, de inkább pulykamellb?l. Az egészet azzal teszem pikánssá, hogy a rétegek közé egy-egy sor bacon szalonnát is teszek. Próbáljátok ki.!!!
Ez valóban egy szuperjó kaja, bár a 30 dkg sajtot kicsit keveslem :) El?ször amikor elkészítettem, akkor én is a fenti módon csináltam, de aztán rájöttem, hogy felesleges ez a "panírozásos" módszer. Ezért én is úgy készítem, hogy a tepsi aljára baconszalonna csíkokat teszek erre megy rá egy réteg reszelt sajt, majd mennek rá a csirke- vagy pulykamellfilé szeletek, megint sajt, megint husi, és a tetejére is sajt. Szerintem egy sokkal egyszer?bb, és nem kell hozzá liszt. Mivel mi nagy sajtev?k vagyunk, így nálunk kb. annyi sajt fogy, mint amennyi a husi :) No és mindenképp fele-fel sima és füstölt sajt. Egyik olyan kedvenc ételem ez, ami "másnaposan", hidegen még finomabb. Akkorra az egész szinte tortaszer?en összeáll, és úgy is lehet szeletelni.
DrAnthony!Tejszínnel vagy tejföllel azért leöntöd, vagy elhagyod róla?
A legvégén (természetesen) nagyon jót tesz neki, ha tojással összekevert tejföllel öntjük le az egészet, kicsit összerázva, hogy lentebb is jusson. Mások is kérdezték, hogy kell-e a "sima" rétegezésnél a tojás-tejföl. Én már csináltam mindenféleképpen. Csináltam úgy is, hogy alul bacon, rá sajt, rá husi, megint sajt, megint husi, megint sajt, legvégül tojásos tejföl. Csináltam aképpen is, hogy a hússzeleteket a lefektetés el?tt tojásban megforgattam, és út tettem rá a sajtra, úgy is, hogy minden rétegre tettem egy kis tejfölt is. Tapasztalataim alapján akkor sikerült a legjobban, amikor a husit megforgattam a lerakás el?tt tojásban, de csak a tetejére került tojásos tejföl. Ekkor a tojás egyfajta "köt?anyag" szerepet is játszik, és ett?l (is) lesz másnapra hidegen tortaként szeletelhet? finomság.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy aki nem hempergeti a husikat,csak rétegezi,?k attól még ráöntik a rétegekre a tojásos tejszínt? Vagy csak a tejszínt? Vagy egyiket se? :) Vagy ha megvan a rétegezés,akkor mehet az egész tetejére és arra még egy adag sajt? Csak mert én is idáig hempergettem a sajtba a husit és most kipróbálnám így is,az egyszer?sítés végett :) El?re is nagyon köszi a válaszokat! :) Üdv.,Kriszta
Kedves Csato! Kinek-kinek ízlése szerint! Én szeretem az ételízesít?t használni, de mindenki maga dönti el, hogy tesz-e bel?le az ételébe. A baconos verziót ki fogom próbálni én is most az ünnepekre! Bertalucia! Köszi a vega ötletet a keresztlányomnak meg fogom csinálni:-)) Juhirami! Próbáld ki, akár egyik, akár másik verziót az itt leírtak közül, nem fogsz szerintem csalódni!
Én még egy kis baconszalonnával megturbózom, isteni finom, ajánlom mindenkinek!
A szalonnás dolgot már többen is mondták, én is kipróbálom:-) Jó étvágyat hozzá!!
Ha már karácsony, legyen gyönyör?. Én kapcsos torta-formában készítem. Kibélemem bacon szalonnával, úgy, hogy felül kilógjon, és amikor a rétegezész befejeztem, sorban visszahajtogatom a kilógó bacon-t, nagyon szép lesz amint pirosra sül. Tortaszer?en szeletelem.
Én is a Te verziód szerint készítem. Miel?tt a lelógó bacon-szeleteket visszahajtom, akkor öntöm rá a tejfölt (én nem tejszínnel készítem), fed? alatt szoktam sütni, mivel egy kicsit fröcsög. Rendesen panírozni szoktam: liszt, tojás, reszelt sajt (legalább 1/2-ed arányban füstölt). A hús rétegek közé még teszek egy réteg csirkesonkát is. Ez kissé rétegessé teszi a "tortánkat". Edényként egy kb. 15 cm átmér?j? jénai tálat szoktam használni, tehát ebben hasonlít a torta-formához. Én eleve egy nappal el?bb készítem el, hidegtálként tálalom másnap úgy, hogy kiborítom a jénaiból. Ekkor már teljesen úgy néz ki, mint egy torta, és úgy is szeleteljük. Én hasábkrumplit, majonézes- vagy joghurtos zöldsalátát adok hozzá.
Jó ötlet!:-))
Sziasztok! Én is nagyon szeretem az ilyen rakottas dolgokat,csak egy gondom van mindig velük...nekem mindig nagyon "leves" lesz inkább,mint sült...ez mit?l van? Le kell mindig önteni a levet róla,amit a hús enged. Hogyan kerülhetném el ezt? Köszönöm el?re is a válaszokat és nagyon boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!
Azért lesz "leveses" a húsod, mert a boltban "vizezik"... belefecskendeznek vizet azért, hogy súlyosabb legyen. Ha van mód rá, akkor "házi" húst használj, az nem lesz leveses. A másik megoldás. ha az alufólián apró lyukakat csinálsz t?vel, akkor elillan a g?z, a pára.
The Jordan 13 <a href="http://www.nikeshox-sales.net/">nike shox shoes</a> was retroed again in 2008 and has had several retros made, including some <a href="http://www.pickshoes123.net/">nike shoes outlet</a> that weer made in some pretty nasty colors. The AJ 13 shoe was claimed as the best designed shoe of all time and also <a href="http://www.bagsoutletfactory.net/">coach factory outlet</a> featured the first hologram in an Air Jordan shoe which probably helped that concept to get across but <a href="http://www.cheapgucci-sale.net/">gucci sale</a> the smooth lines and comfortable feel of Jordan Shoes has helped it <a href="http://www.coachbags-outlets.net/">coach outlet</a> be a very popular AJ. Air Jordan offered a great hologram on the ankle together with the layout was stated to be inspired by a panther
Én is évek óta készítem, ahogy Böbe 0402 írja baconnal bélelet kapcsos tortaformában. Van, hogy a 3 húsréteg közé 1-1 réteg sonkaszelet ker?l, de a legújabb, hogy 2 réteg hús közé 1 réteg hasonlóan panírozott csirkemáj darabokat teszek. És íz szempontjából nagyon fontos, hogy a reszlet sajtban f?stölt sajt is legyen.
Szia, Mindenki! 25-én szeretném elkészíteni ez a finomságot és még nem csináltam sohasem. Mivel a lányom 24-én ügyeletes lesz a kórházban, mi 25én délel?tt Karácsonyozunk és nem szeretnék " ki-be rohangálni" a konyhába.Mi a véleményetek, elképzelhet? ha 24-én este elkészítem az egész panírozott, tojásos ,,tejszines cuccost és beteszem lefóliázva h?t?be. És másnap csak be kell tennem a süt?be.Nem megy ez az étel rovására, hogy nem frissen készítem? Ha valakinek van ezirányú tapasztalata, vagy véleménye kérlek írjátok meg. El?re is köszönöm és Békés, Boldog Karácsonyt kívánok :Zsuzsa
Zsuzsanna! Én azt javaslom, süsd meg nyugodtan 24-én. Még finomabb, és sokkal jobban szeletelhet?, amikor másnap eszünk a maradékból! Boldog Ünnepeket kívánok neked!
Zsuzsanna, én különösen azért szeretem készíteni, mert nem feltétlenül frissen kell sütni, hanem már 1 nappal a vendégeskedés el?tt elkészülhet . Egyébként én nem szoktam ilyen tejszínes cuccot ráönteni viszont amikor összerakom akár kerek kapcsos tortaformába, akár szögletes téglaformába mindíg alufóliával lezárva teszem a süt?be és legalább 1-1,5 órát sütöm, mivel nálam, ahogy írtam több rétegesen készül.
Boldog Ünnepet: Elkészítettem a recepted szerint a Csirkét nagyon finomlatt köszi.