Nosalty Logó

Karácsonyi rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
siklitimi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 816 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3261 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 816 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    310.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6650.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    1439 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2950 mg
  • Nátrium
    1582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    271 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 3261 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 159 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is.
  2. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mielőtt felhasználnánk.
  3. Előveszünk három tányért, vagy éppen amibe panírozni szoktunk. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba a felvert, ételízesítős, szerecsendiós tojásokat tesszük, a harmadikba pedig a reszelt sajt kerül (ha egy része füstölt, még pikánsabb lesz az íz)
  4. Egy sütőtálat kikenünk margarinnal, és a kezünk ügyébe készítjük. A mellfiléket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Rögtön a sütőtálba tesszük. Szépen egymásra rétegezzük, megtöltjük vele a tálat.
  5. Ha már elfogyott a hús, akkor a maradék sajtot elkeverjük a maradék tojással, hozzáadjuk a tejszínt, és a rakottra öntjük. Fóliával letakarva, jó 3/4 órát pároljuk, majd takarás nélkül szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 216
  • Össznézettség: 633575
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Ajánló

Érdemes a húst megnézni, mielőtt a fóliát végleg levesszük, mert a sütési idő függ egyrészt attól, hogy csirkét vagy pulykát használunk, másrészt pedig attól, hogy milyen vastagra vágtuk a szeleteket. Én rendszerint finom krumplipürével és őszibarack-befőttel tálalom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

siklitimi 41 recept

Sok éves hagyomány már nálunk, hogy Szenteste ez az egyik olyan étel, ami az asztalunkra kerül. Elsősorban kisfiam nagy kedvence, hiszen minden olyan benne van, amit szeret. Nagy előnye, hogy ha marad belőle, akkor másnap is kínálhatjuk, akkor talán még sokkal szebben szeletelhető, tálalható, mint melegen.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez nagyon finom lehet ki is próbálom. köszi a receptet:)

Törölt felhasználó

Szia! Az egyik kedvenc kajám.Úgy isteni ahogy van.Évek óta csinálom alkalmanként.De minek bele ételízesít??????????Teljesen felesleges!Ne haragudj,de teljesen kiakadok a vegetától meg társaitól.Egyszer?en azt gondolom,hogy egyetlen ételbe nem kell,és ehhez meg nem is illik.Jó ez csak egy egyéni vélemény.Úgy vagyok ezzel mint a puding porral.Frászt kapok t?le!Csató

Törölt felhasználó

Szia! Sokszor csinálom ezt a kaját. A kivajazott tálat zsemlemorzsával be szoktam szórni, illetve a husikat nem beleforgatom a reszelt sajtba, hanem a husikák alá vastagon szórok sajtot és a tetejére is szórok még a tejszín el?tt. így nem kell hozzá olyan sok sajt. Én csináltam már filézett csirkecombbal is. S?t a vega fiamnak karfiol, gomba és karikára vágott f?tt burgonya volt a husi helyett. Remek recept.

beus_4

Én is a rétegek közé szórom a sajtot, sokkal egyszerübb mint belemártani :) Karácsonykor nálunk is lesz!

kurtir

Én is sokszor elkészítem karácsonykor, de inkább pulykamellb?l. Az egészet azzal teszem pikánssá, hogy a rétegek közé egy-egy sor bacon szalonnát is teszek. Próbáljátok ki.!!!

Törölt felhasználó

Ez valóban egy szuperjó kaja, bár a 30 dkg sajtot kicsit keveslem :) El?ször amikor elkészítettem, akkor én is a fenti módon csináltam, de aztán rájöttem, hogy felesleges ez a "panírozásos" módszer. Ezért én is úgy készítem, hogy a tepsi aljára baconszalonna csíkokat teszek erre megy rá egy réteg reszelt sajt, majd mennek rá a csirke- vagy pulykamellfilé szeletek, megint sajt, megint husi, és a tetejére is sajt. Szerintem egy sokkal egyszer?bb, és nem kell hozzá liszt. Mivel mi nagy sajtev?k vagyunk, így nálunk kb. annyi sajt fogy, mint amennyi a husi :) No és mindenképp fele-fel sima és füstölt sajt. Egyik olyan kedvenc ételem ez, ami "másnaposan", hidegen még finomabb. Akkorra az egész szinte tortaszer?en összeáll, és úgy is lehet szeletelni.

siklitimi

DrAnthony!Tejszínnel vagy tejföllel azért leöntöd, vagy elhagyod róla?

Törölt felhasználó

A legvégén (természetesen) nagyon jót tesz neki, ha tojással összekevert tejföllel öntjük le az egészet, kicsit összerázva, hogy lentebb is jusson. Mások is kérdezték, hogy kell-e a "sima" rétegezésnél a tojás-tejföl. Én már csináltam mindenféleképpen. Csináltam úgy is, hogy alul bacon, rá sajt, rá husi, megint sajt, megint husi, megint sajt, legvégül tojásos tejföl. Csináltam aképpen is, hogy a hússzeleteket a lefektetés el?tt tojásban megforgattam, és út tettem rá a sajtra, úgy is, hogy minden rétegre tettem egy kis tejfölt is. Tapasztalataim alapján akkor sikerült a legjobban, amikor a husit megforgattam a lerakás el?tt tojásban, de csak a tetejére került tojásos tejföl. Ekkor a tojás egyfajta "köt?anyag" szerepet is játszik, és ett?l (is) lesz másnapra hidegen tortaként szeletelhet? finomság.

kikuska80

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy aki nem hempergeti a husikat,csak rétegezi,?k attól még ráöntik a rétegekre a tojásos tejszínt? Vagy csak a tejszínt? Vagy egyiket se? :) Vagy ha megvan a rétegezés,akkor mehet az egész tetejére és arra még egy adag sajt? Csak mert én is idáig hempergettem a sajtba a husit és most kipróbálnám így is,az egyszer?sítés végett :) El?re is nagyon köszi a válaszokat! :) Üdv.,Kriszta

siklitimi

Kedves Csato! Kinek-kinek ízlése szerint! Én szeretem az ételízesít?t használni, de mindenki maga dönti el, hogy tesz-e bel?le az ételébe. A baconos verziót ki fogom próbálni én is most az ünnepekre! Bertalucia! Köszi a vega ötletet a keresztlányomnak meg fogom csinálni:-)) Juhirami! Próbáld ki, akár egyik, akár másik verziót az itt leírtak közül, nem fogsz szerintem csalódni!

Törölt felhasználó

Én még egy kis baconszalonnával megturbózom, isteni finom, ajánlom mindenkinek!

siklitimi

A szalonnás dolgot már többen is mondták, én is kipróbálom:-) Jó étvágyat hozzá!!

Törölt felhasználó

Ha már karácsony, legyen gyönyör?. Én kapcsos torta-formában készítem. Kibélemem bacon szalonnával, úgy, hogy felül kilógjon, és amikor a rétegezész befejeztem, sorban visszahajtogatom a kilógó bacon-t, nagyon szép lesz amint pirosra sül. Tortaszer?en szeletelem.

Törölt felhasználó

Én is a Te verziód szerint készítem. Miel?tt a lelógó bacon-szeleteket visszahajtom, akkor öntöm rá a tejfölt (én nem tejszínnel készítem), fed? alatt szoktam sütni, mivel egy kicsit fröcsög. Rendesen panírozni szoktam: liszt, tojás, reszelt sajt (legalább 1/2-ed arányban füstölt). A hús rétegek közé még teszek egy réteg csirkesonkát is. Ez kissé rétegessé teszi a "tortánkat". Edényként egy kb. 15 cm átmér?j? jénai tálat szoktam használni, tehát ebben hasonlít a torta-formához. Én eleve egy nappal el?bb készítem el, hidegtálként tálalom másnap úgy, hogy kiborítom a jénaiból. Ekkor már teljesen úgy néz ki, mint egy torta, és úgy is szeleteljük. Én hasábkrumplit, majonézes- vagy joghurtos zöldsalátát adok hozzá.

siklitimi

Jó ötlet!:-))

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én is nagyon szeretem az ilyen rakottas dolgokat,csak egy gondom van mindig velük...nekem mindig nagyon "leves" lesz inkább,mint sült...ez mit?l van? Le kell mindig önteni a levet róla,amit a hús enged. Hogyan kerülhetném el ezt? Köszönöm el?re is a válaszokat és nagyon boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!

Bejja

Azért lesz "leveses" a húsod, mert a boltban "vizezik"... belefecskendeznek vizet azért, hogy súlyosabb legyen. Ha van mód rá, akkor "házi" húst használj, az nem lesz leveses. A másik megoldás. ha az alufólián apró lyukakat csinálsz t?vel, akkor elillan a g?z, a pára.

Törölt felhasználó

The Jordan 13 <a href="http://www.nikeshox-sales.net/">nike shox shoes</a> was retroed again in 2008 and has had several retros made, including some <a href="http://www.pickshoes123.net/">nike shoes outlet</a> that weer made in some pretty nasty colors. The AJ 13 shoe was claimed as the best designed shoe of all time and also <a href="http://www.bagsoutletfactory.net/">coach factory outlet</a> featured the first hologram in an Air Jordan shoe which probably helped that concept to get across but <a href="http://www.cheapgucci-sale.net/">gucci sale</a> the smooth lines and comfortable feel of Jordan Shoes has helped it <a href="http://www.coachbags-outlets.net/">coach outlet</a> be a very popular AJ. Air Jordan offered a great hologram on the ankle together with the layout was stated to be inspired by a panther

Törölt felhasználó

Én is évek óta készítem, ahogy Böbe 0402 írja baconnal bélelet kapcsos tortaformában. Van, hogy a 3 húsréteg közé 1-1 réteg sonkaszelet ker?l, de a legújabb, hogy 2 réteg hús közé 1 réteg hasonlóan panírozott csirkemáj darabokat teszek. És íz szempontjából nagyon fontos, hogy a reszlet sajtban f?stölt sajt is legyen.

zsuzsanna47

Szia, Mindenki! 25-én szeretném elkészíteni ez a finomságot és még nem csináltam sohasem. Mivel a lányom 24-én ügyeletes lesz a kórházban, mi 25én délel?tt Karácsonyozunk és nem szeretnék " ki-be rohangálni" a konyhába.Mi a véleményetek, elképzelhet? ha 24-én este elkészítem az egész panírozott, tojásos ,,tejszines cuccost és beteszem lefóliázva h?t?be. És másnap csak be kell tennem a süt?be.Nem megy ez az étel rovására, hogy nem frissen készítem? Ha valakinek van ezirányú tapasztalata, vagy véleménye kérlek írjátok meg. El?re is köszönöm és Békés, Boldog Karácsonyt kívánok :Zsuzsa

siklitimi

Zsuzsanna! Én azt javaslom, süsd meg nyugodtan 24-én. Még finomabb, és sokkal jobban szeletelhet?, amikor másnap eszünk a maradékból! Boldog Ünnepeket kívánok neked!

Törölt felhasználó

Zsuzsanna, én különösen azért szeretem készíteni, mert nem feltétlenül frissen kell sütni, hanem már 1 nappal a vendégeskedés el?tt elkészülhet . Egyébként én nem szoktam ilyen tejszínes cuccot ráönteni viszont amikor összerakom akár kerek kapcsos tortaformába, akár szögletes téglaformába mindíg alufóliával lezárva teszem a süt?be és legalább 1-1,5 órát sütöm, mivel nálam, ahogy írtam több rétegesen készül.

Tiborc

Boldog Ünnepet: Elkészítettem a recepted szerint a Csirkét nagyon finomlatt köszi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Klorofilles víz: a legújabb őrület, amitől ragyogni fog a bőröd

Az éppen aktuális diétás és egészséges „csodaszerekkel” Dunát lehet rekeszteni – a legutóbbi mindent gyógyító elixírek a langyos citromos víz és a zellerlé voltak, most azonban új trónkövetelő jelent meg a színen. Úgy tűnik, minden egészségguru klorofill-vizet iszik manapság – de ér valamit valójában ez az étrendkiegészítő, vagy csak újabb használhatatlan trendről van szó?

Stuth-Nagy Niki

További cikkek