Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos hagymával töltött csirke

Rozmaringos hagymával töltött csirke
Rozmaringos hagymával töltött csirke
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angliában minden ház előtt találni friss rozmaringot, így nem volt nehéz szereznem. A barátom jött hozzám Pozsonyból, és szerettem volna meglepni valami különleges ebéddel, így találtam ki ezt a receptet!

hozzávalók / 4 adag

  • 1 fej vöröshagyma 
  • 1-2 főtt tojás
  • olívaolaj
  • 2-3 ág (friss) rozmaring (szárított is jó)
  • fűszerkeverék sült csirkéhez 
  • 1 egész csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, megtakarítjuk, majd a rozmaringot megmossuk, és leszedjük az ágról az apró, tűszerű leveleket, amit fűszerkeverékkel és olívaolajjal összekeverünk. Az így kapott pácban megforgatjuk a csirkét.
  2. Gondosan figyelve, hogy a szárnya alatt, és belülről is érje a csirkét a pác. A tojást felszeleteljük, a hagymát 4 felé vágjuk, majd megtömjük vele a csirkét.
  3. A maradék rozmaringot szépen a csirke szárnyai alá tesszük, így jól érintkezik a hússal. Önthetünk rá még egy kis olívaolajat és egy csepp vizet a csirke alá, hogy jó kis szaftot kapjunk.
  4. Egy órát sütjük, majd tálalás után jóízűen fogyasztjuk! Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 246
elküldve: 7
receptkönyvben: 195
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nasi89

Mióta szakács: 2011.04.30.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rozmaringos hagymával és tojással töltött csirke olívaolajjal, sült csirke, rozmaringos töltött csirke

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!