Nosalty Logó

Tengeri hal zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Tengeri hal zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A halhoz

A zöldségekhez

A krumplikörethez

Összesen 1046 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A halhoz

A zöldségekhez

A krumplikörethez

Összesen 2090 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A halhoz

A zöldségekhez

A krumplikörethez

Összesen 122 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2975 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1046 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    2477 micro
  • β-karotin
    5950 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 2090 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A zöldségekhez

A krumplikörethez

Elkészítés

A halhoz

  1. A hagymát egy serpenyőben alaposan lepirítjuk, majd az apró kockákra vágott krumplit hozzáadjuk (ha főtt, könnyebb dolgunk lesz, gyorsabban elkészül a köret). Együtt pirítjuk, majd befűszerezzük és felöntjük a borral. Ha elpárolgott vízzel, vagy húslével pótoljuk a folyadékot, amíg a krumpli meg nem puhul és sűrű szósz nem keletkezik a serpenyőben.
  2. A halat kívülről-belülről bekenjük a citrommal és a fűszerekkel, majd közepesen forró olajban elkezdjük sütni. Oldalanként a hal vastagságától függően nagyjából 1-4 percre van szükség, míg a bőre ropogósra sül, a húsa viszont szaftos marad.
  3. A zöldségkörethez megpároljuk a répákat (5 perc), majd kevés vajon lepirítjuk a fűszerekkel együtt, mézzel bevonjuk és lezárjuk a gázt.
  4. Salátalevéllel, zöldségekkel és citrommal kedvünk szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6627
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Norbi06 121 recept

Nagyon finom tengeri süllőt kaptunk egy kedves ismerőstől.

Hozzászólások

Hozzávalók

A halhoz

A zöldségekhez

A krumplikörethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.