r
Nosalty Logó

Medvehagymában sült hal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Medvehagymában sült hal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 452 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 1811 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 103 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 452 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2257.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    981 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5032 micro
Összesen 1811 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A körethez

Elkészítés

A halhoz

  1. A tepsit kikenjük margarinnal, majd leteregetjük medvehagymával.
  2. A halszeleteket befűszerezzük bazsalikommal, petrezselyemmel és borssal. A fűszerezett halszeleteket betekerjük medvehagymába, és betesszük a tepsibe.
  3. A tetejére póréhagymát teszünk (a fehérebb részét karikázva, a zöldet egészben).
  4. A tepsit behelyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 40 percig sütjük.
  5. A rizst úgy főzzük, hogy a vízbe petrezselymet és a 2 vöröshagymát 4-be vágva beletesszük.
  6. Elkészülés után tálaljuk, majd élvezzük a tavasz ízét és a sikert.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2040
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Megjött a tavasz, és életemben először medvehagymát ettem. Mondanom sem kell, teljesen elragadott az íze. Gondoltam, meglepem a páromat egy kis különlegesebb étellel, hát ez lett belőle. Neki nagyon ízlett.

Hozzávalók

A halhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!