Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymában sült hal

Medvehagymában sült hal
Medvehagymában sült hal
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megjött a tavasz, és életemben először medvehagymát ettem. Mondanom sem kell, teljesen elragadott az íze. Gondoltam, meglepem a páromat egy kis különlegesebb étellel, hát ez lett belőle. Neki nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit kikenjük margarinnal, majd leteregetjük medvehagymával.
  2. A halszeleteket befűszerezzük bazsalikommal, petrezselyemmel és borssal. A fűszerezett halszeleteket betekerjük medvehagymába, és betesszük a tepsibe.
  3. A tetejére póréhagymát teszünk (a fehérebb részét karikázva, a zöldet egészben).
  4. A tepsit behelyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 40 percig sütjük.
  5. A rizst úgy főzzük, hogy a vízbe petrezselymet és a 2 vöröshagymát 4-be vágva beletesszük.
  6. Elkészülés után tálaljuk, majd élvezzük a tavasz ízét és a sikert.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 967
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

petione

Mióta szakács: 2013.04.02.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás sült hal, medvehagymába tekert halfilé sütve, tepsis sült hal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2013-04-09 17:33

Kedves I.Péter Cár!
Nagyon jónak tűnik a recepted és szépen is tálaltad. A hétvégén el fogom készíteni. A medvehagymát sok étel elkészítéséhez használhatod. További jó recepteket és sütés- főzést kívánok !
Zoli

petione
petione / petione Tue, 2013-04-09 20:20

Dear Z!
Örülök h tetszik! Hidd el nagyon jót fogsz enni! Már beküldtem még két medvehagymás receptet az egyik nagyon hasonló ehhez csak még nem került publikálásra. Figyled az oldalamat és lehet még jobbat találsz. Jó főzést!
P

452
hal 60 dkg
medvehagyma 1 csokor
póréhagyma 3 db
margarin 1 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizs 1.5 bögre
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint