r
Nosalty Logó

Sült vajhalfilé fehérboros lencsével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Sült vajhalfilé fehérboros lencsével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A halhoz

A lencsés raguhoz

Összesen 486 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A halhoz

A lencsés raguhoz

Összesen 1947 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A halhoz

A lencsés raguhoz

Összesen 114 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1643.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1732 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    14553 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 486 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6573.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    4110 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    948.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1053 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6929 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    58210 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 1947 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3407 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A lencsés raguhoz

Elkészítés

A halhoz

  1. Az előző nap beáztatott lencsét leszűrjük.
  2. 1 ek vajon lepirítjuk a hagymát és a sárgarépát, majd hozzáadjuk a lencsét. Felengedjük a fehérborral és a paradicsomszósszal.
  3. Sóval és kakukkfűvel ízesítjük, majd fedő alatt kis lángon készre pároljuk. (Kb. 30 perc alatt puhul meg a lencse, gyakran keverjük meg!)
  4. A vajhalat kb. 4 egyforma nagyságú szeletre vágjuk, sózzuk, majd a felmelegített olívaolajon körbesütjük a szeleteket úgy, hogy minden oldaluk szépen megpiruljon.
  5. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, sütőpapírt terítünk egy tepsibe, átemeljük rá a halszeleteket és 5 percig a sütőben továbbsütjük.
  6. A lencsés ragura tálaljuk a halat, aszalt paradicsomcsíkokkal és bazsalikommal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5544
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 08.

Ajánló

Megjegyzés: Fontos tudnivalók a vajhalról: A vajhal természetes táplálékában megtalálható egy gempylotoxin nevű anyag, amit a hal nem tud megemészteni, ezért nyersen, vagy nem megfelelően átsütve, illetve 17 dkg-nál nagyobb mennyiségben történő fogyasztása egyéneneként változóan enyhe vagy erős hasmenést eredményezhet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a bor csak főzéshez fogy, így mikor megbontok egy üveget, gyorsan ilyen típusú receptek után kell néznem, hogy a maradékot is fel tudjam használni. Ez a halas étel (Ruprecht László receptje), pont kapóra jött, rég szerettem volna vajhalfilét készíteni, de eddig nem találtam meg hozzá az igazán kedvemre való receptet. A köret igazán különleges: a fehérbornak és paradicsomszósznak köszönhetően a nem túl vonzó lencse zamatos, finom raguvá alakul!

Hozzávalók

A halhoz

A lencsés raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek