Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fish and chips

Fish and chips
Fish and chips
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus angol étel, ami ma az egyik legnépszerűbb fogás a szigetországban. Angliában a legegyszerűbb gyorséttermektől kezdve a legmenőbbekig megtalálható az étlapon. Én már ettem laposhalból (halibut) is, ami szintén nagyon finom volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral, sóval elkeverjük, majd robotgép segítségévek a hozzáadott sörrel jól elkeverjük, úgy hogy sűrű masszát kapjunk.
  2. A zöldborsót sós, cukros vízben 5-10 perc alatt puhára főzzük. Majd lecsepegtetjük és pépesítjük.
  3. Az enyhén sózott halat a lisztes masszában jól átforgatjuk, és forró olajon kisütjük. Egy-egy oldal 3-4 perc alatt sül át, és a bunda szép aranyszínű lesz.
  4. A meghámozott krumplit nagyobb szeletekre vágjuk, és egy tepsibe helyezzük, kicsit meglocsoljuk olívaolajjal, majd először lefedve, majd a nélkül aranyszínűre sütjük. A megsült krumplit sózzuk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 86 764
elküldve: 5
receptkönyvben: 650
elkészítve: 23/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: sörös receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hal krumplival, sülthal sültkrumplival, bundázott hal sültburgonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vipagi
vipagi Tue, 2011-12-27 14:09

A bors a halra kell? Nem volt a leírásban és véletlen kihagytam.... A bundám meg sajnos lecsúszott a halról, amikor átforgattam, lehet, hogy még nem engedett ki teljesen a hal és a víztől??? köszi

saxo
saxo Wed, 2011-05-11 09:46

Megvan a vasárnapi kaja, úgyis régen csináltam. :-) Amúgy neked sütés közben nem "köpköd" a hal? Az égési sérülések miatt csinálom olyan ritkán.

591
tőkehalfilé 60 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
sör 2 dl
zöldborsó 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
burgonya 80 dkg
napraforgó olaj 1 dl