Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös zöldbableves egy kis kaporral megbolondítva

Tejfölös zöldbableves egy kis kaporral megbolondítva
Tejfölös zöldbableves egy kis kaporral megbolondítva
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamám készítette nekünk ezt a levest, amikor még kicsik voltunk, és erről a levesről mindig a falun töltött nyári vakációk jutnak az eszembe. Gondoltam hát nosztalgiázok egy kicsit, és elkészítem én is az én szájízemre igazítva és felturbózva kicsit :)

A férjemnél is és a kisfiamnál is nagy sikert aratott az étel :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és egy nagy lábosban pici olajon feltesszük párolódni.
  2. A zöldségeket, a virslit és a kolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig közepes kockákra daraboljuk. A zöldbabról leöntjük a levét, és egy tálban félretesszük. A friss petrezselymet is felaprítjuk.
  3. Amikor a hagymánk üvegesre párolódott, hozzáöntjük a zöldségeket, rádobáljuk a fokhagyma gerezdeket, és lefedve egy pár percig még együtt is pároljuk őket.
  4. Ezután felöntjük 2-3 liter vízzel, ízlés szerint fűszerezzük (én itt csak ételízesítőt és egy kis borsot használtam, de ételízesítő helyett lehet sót is, ki melyiket részesíti előnyben), és hagyjuk főni.
  5. Amikor a zöldségek egy kicsit puhultak, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, és tovább főzzük.
  6. Kiveszünk egy nagyobb darab répát, és megnézzük. Ha a répa már majdnem puha, akkor beletesszük a levesbe a zöldbabot, a virslit, meghintjük egy csipet kaporral (ha van friss kaprunk, annál jobb, nekem csak szárított volt itthon), és az egészet készre főzzük.
  7. Ha a levesünk megfőtt, akkor a tejfölből és egy kevés pirospaprikából (szándékosan nem használtam lisztet) habarást készítünk. (Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy a tejfölhöz hozzákeverek kb. egy kávéskanálnyi pirospaprikát, valamint a levesből is egy merőkanálnyit, és ezt keverem bele a levesbe.) Ha ezzel megvagyunk, akkor még rottyantunk egyet a levesen, és már készen is vagyunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 192
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

KuktaMami

Mióta szakács: 2014.03.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös zöldbableves, kapros zöldbableves, kolbászos-virslis zöldbableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

547
sárgarépa 4 nagy db
fehérrépa 2 közepes db
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
zeller 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 2.5 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zöldbab 660 g
virsli 10 dkg
lángolt kolbász 15 dkg
víz 2.5 l