Tejfölös zöldbableves egy kis kaporral megbolondítva
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
170g sárgarépa62 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
0 kcal
-
165g zöldbab45 kcal
-
25g virsli67 kcal
-
38g lángolt kolbász170 kcal
-
625g víz0 kcal
Összesen
550
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
680g sárgarépa248 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
0 kcal
-
660g zöldbab180 kcal
-
100g virsli269 kcal
-
150g lángolt kolbász678 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
2200
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
44
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1745.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 1041 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1059.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1411 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 5361 micro
-
β-karotin 13102 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1324 micro
Összesen
550
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.4 g
Zsír
-
Összesen 135.9 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6983.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 1170 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 399 mg
-
Foszfor 1178 mg
-
Nátrium 4162 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.2 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 4236.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5646 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 428 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 476 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 382 micro
-
α-karotin 21444 micro
-
β-karotin 52407 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 5295 micro
Összesen
2200
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 431 micro
-
β-karotin 1053 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
-
4 nagy db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
2 db burgonya
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 kis db zeller
-
2 gerezd fokhagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
kapor ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2.5 dl tejföl
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2.5 l víz
Elkészítés
- A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és egy nagy lábosban pici olajon feltesszük párolódni.
- A zöldségeket, a virslit és a kolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig közepes kockákra daraboljuk. A zöldbabról leöntjük a levét, és egy tálban félretesszük. A friss petrezselymet is felaprítjuk.
- Amikor a hagymánk üvegesre párolódott, hozzáöntjük a zöldségeket, rádobáljuk a fokhagyma gerezdeket, és lefedve egy pár percig még együtt is pároljuk őket.
- Ezután felöntjük 2-3 liter vízzel, ízlés szerint fűszerezzük (én itt csak ételízesítőt és egy kis borsot használtam, de ételízesítő helyett lehet sót is, ki melyiket részesíti előnyben), és hagyjuk főni.
- Amikor a zöldségek egy kicsit puhultak, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, és tovább főzzük.
- Kiveszünk egy nagyobb darab répát, és megnézzük. Ha a répa már majdnem puha, akkor beletesszük a levesbe a zöldbabot, a virslit, meghintjük egy csipet kaporral (ha van friss kaprunk, annál jobb, nekem csak szárított volt itthon), és az egészet készre főzzük.
- Ha a levesünk megfőtt, akkor a tejfölből és egy kevés pirospaprikából (szándékosan nem használtam lisztet) habarást készítünk. (Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy a tejfölhöz hozzákeverek kb. egy kávéskanálnyi pirospaprikát, valamint a levesből is egy merőkanálnyit, és ezt keverem bele a levesbe.) Ha ezzel megvagyunk, akkor még rottyantunk egyet a levesen, és már készen is vagyunk.
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9031
- Feltöltés dátuma: 2014. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A nagymamám készítette nekünk ezt a levest, amikor még kicsik voltunk, és erről a levesről mindig a falun töltött nyári vakációk jutnak az eszembe. Gondoltam hát nosztalgiázok egy kicsit, és elkészítem én is az én szájízemre igazítva és felturbózva kicsit :) A férjemnél is és a kisfiamnál is nagy sikert aratott az étel :)