r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldbableves egy kis kaporral megbolondítva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös zöldbableves egy kis kaporral megbolondítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2200 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1059.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    5361 micro
  • β-karotin
    13102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6983.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    4162 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    4236.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5646 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    21444 micro
  • β-karotin
    52407 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    5295 micro
Összesen 2200 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    431 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és egy nagy lábosban pici olajon feltesszük párolódni.
  2. A zöldségeket, a virslit és a kolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig közepes kockákra daraboljuk. A zöldbabról leöntjük a levét, és egy tálban félretesszük. A friss petrezselymet is felaprítjuk.
  3. Amikor a hagymánk üvegesre párolódott, hozzáöntjük a zöldségeket, rádobáljuk a fokhagyma gerezdeket, és lefedve egy pár percig még együtt is pároljuk őket.
  4. Ezután felöntjük 2-3 liter vízzel, ízlés szerint fűszerezzük (én itt csak ételízesítőt és egy kis borsot használtam, de ételízesítő helyett lehet sót is, ki melyiket részesíti előnyben), és hagyjuk főni.
  5. Amikor a zöldségek egy kicsit puhultak, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, és tovább főzzük.
  6. Kiveszünk egy nagyobb darab répát, és megnézzük. Ha a répa már majdnem puha, akkor beletesszük a levesbe a zöldbabot, a virslit, meghintjük egy csipet kaporral (ha van friss kaprunk, annál jobb, nekem csak szárított volt itthon), és az egészet készre főzzük.
  7. Ha a levesünk megfőtt, akkor a tejfölből és egy kevés pirospaprikából (szándékosan nem használtam lisztet) habarást készítünk. (Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy a tejfölhöz hozzákeverek kb. egy kávéskanálnyi pirospaprikát, valamint a levesből is egy merőkanálnyit, és ezt keverem bele a levesbe.) Ha ezzel megvagyunk, akkor még rottyantunk egyet a levesen, és már készen is vagyunk.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8732
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagymamám készítette nekünk ezt a levest, amikor még kicsik voltunk, és erről a levesről mindig a falun töltött nyári vakációk jutnak az eszembe. Gondoltam hát nosztalgiázok egy kicsit, és elkészítem én is az én szájízemre igazítva és felturbózva kicsit :) A férjemnél is és a kisfiamnál is nagy sikert aratott az étel :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?