Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-citromos zöldbableves

Kapros-citromos zöldbableves
Kapros-citromos zöldbableves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tévében láttam egy hasonló receptet, de ott a sárgarépa helyett pl. zeller került bele. Ez az, ami tuti változtatás rajta, mert sajnos nem láttam végig a műsort, viszont nagyon megtetszett, így hamar el is készítettem az emlékek, és némi kreativitás segítségével.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ajánlom azoknak is, akik nem igazán szeretik a zöldbabot (hiszen én is közéjük tartozom). Zöld színű ceruzababbal a színei még jobbak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott csirkecombot pici olajon sóval és jó sok frissen őrölt borssal megpirítjuk.
  2. Közben a hagymát kockára, a répát karikára, a zödbabot kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  3. Miután a hús elkészült, kiszedjük az edényből, és a maradék olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a répát, és picit sózva, megpároljuk.
  4. Ezután jöhet hozzá a bab is. Sózzuk, borsozzuk, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Felöntjük forró vízzel, és addig főzzük, amíg a bab meg nem fő.
  5. Közben habarást készítünk lisztből és tejfölből. A forró leves hozzáadva, kicsit átmelegítjük (így nem fog kicsapódni!), és behabarjuk vele a levest.
  6. Megkóstoljuk, és ha szükséges, akkor még a maradék citrom levét is hozzáadhatjuk. Úgy a finom, ha tényleg érződik a citrom.
  7. Ezután a fiss kaprot összevágjuk, és a leveshez adjuk, és még egyet rottyantunk rajta.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 858
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

citromos zöldbableves kaporral, zsenge zöldbabos leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2014-10-01 10:45

Hű-ha, ez nekünk ízlett! Imádom a citromot karikáztam még rá, a fiú részleg meg főtt oldalassal ette.

642
csirke felsőcomb 3 db
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 3 db
zöldbab 30 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
tejföl 4 ek
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
víz 1 l