Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-almás zöldbableves

Kapros-almás zöldbableves
Kapros-almás zöldbableves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi szakácskönyvben találtam erre a receptre, amiben a XX. század elejéről gyűjtött, vidéki ételeket mutatnak be. Jobbára európai receptek szerepelnek benne. Ez egy német étel, amiben nekem az tetszett meg, hogy zöldség és gyümölcs is van benne, csakúgy, mint az ég és föld - német almás krumplipürében.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaplében rakjuk fel a kockára vágott burgonyát, és főzzük félpuhára. Rakjuk bele a zöldbabot, pár percig főzzük, majd a megpucolt, szintén kockára vágott almával főzzük teljesen puhára. Az almával egy időben rakjuk bele a borsikafüvet.
  2. Amíg a leves fő, elkezdjük pirítani a felaprított szalonnát a finomra vágott hagymával. Ha nem sülne ki elég zsír a szalonnából, pótoljuk ki egy kis olajjal vagy más zsiradékkal. Hintsük meg liszttel, és pirítsuk pár percig, majd fokozatosan öntsünk kb. 1 deci forrásban lévő levest hozzá. Keverjük csomómentesre. Adjuk a leveshez a vörös babbal együtt, jól keverjük össze, és főzzük fel.
  3. Ízesítsük almaecettel, cukorral. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk.
  4. Felaprított kaporral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 876
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

373
marha alaplé 5 dl
burgonya 10 dkg
zöldbab 10 dkg
alma 10 dkg
borsikafű 1 kávéskanál
császárszalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
finomliszt 0.5 evőkanál
vörösbab 10 dkg
almaecet 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
kapor 1 ek