r
Nosalty Logó

Kapros-almás zöldbableves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Kapros-almás zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 367 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 731 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1853.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 367 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3706.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    2728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 731 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaplében rakjuk fel a kockára vágott burgonyát, és főzzük félpuhára. Rakjuk bele a zöldbabot, pár percig főzzük, majd a megpucolt, szintén kockára vágott almával főzzük teljesen puhára. Az almával egy időben rakjuk bele a borsikafüvet.
  2. Amíg a leves fő, elkezdjük pirítani a felaprított szalonnát a finomra vágott hagymával. Ha nem sülne ki elég zsír a szalonnából, pótoljuk ki egy kis olajjal vagy más zsiradékkal. Hintsük meg liszttel, és pirítsuk pár percig, majd fokozatosan öntsünk kb. 1 deci forrásban lévő levest hozzá. Keverjük csomómentesre. Adjuk a leveshez a vörös babbal együtt, jól keverjük össze, és főzzük fel.
  3. Ízesítsük almaecettel, cukorral. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk.
  4. Felaprított kaporral megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1052
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy régi szakácskönyvben találtam erre a receptre, amiben a XX. század elejéről gyűjtött, vidéki ételeket mutatnak be. Jobbára európai receptek szerepelnek benne. Ez egy német étel, amiben nekem az tetszett meg, hogy zöldség és gyümölcs is van benne, csakúgy, mint az ég és föld - német almás krumplipürében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek