Kapros-almás zöldbableves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g marha alaplé0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
50g alma23 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
25g császárszalonna98 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
50g vörösbab169 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g só0 kcal
-
2g kapor1 kcal
Összesen
367
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g marha alaplé0 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
100g alma47 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
50g császárszalonna197 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
100g vörösbab337 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6g só0 kcal
-
3g kapor1 kcal
Összesen
731
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
48.9g marha alaplé0 kcal
-
9.8g burgonya6 kcal
-
9.8g zöldbab3 kcal
-
9.8g alma5 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
4.9g császárszalonna19 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
9.8g vörösbab33 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.3g kapor0 kcal
Összesen
73
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1853.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 1364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 147.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
367
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3706.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 2728 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 295.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 599 micro
Összesen
731
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
5 dl marha alaplé
-
10 dkg burgonya
-
10 dkg zöldbab
-
10 dkg alma
-
1 kávéskanál borsikafű
-
5 dkg császárszalonna
-
1 kis fej vöröshagyma
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál almaecet
-
1 teáskanál cukor
-
1 teáskanál só
-
1 ek kapor
Elkészítés
- Az alaplében rakjuk fel a kockára vágott burgonyát, és főzzük félpuhára. Rakjuk bele a zöldbabot, pár percig főzzük, majd a megpucolt, szintén kockára vágott almával főzzük teljesen puhára. Az almával egy időben rakjuk bele a borsikafüvet.
- Amíg a leves fő, elkezdjük pirítani a felaprított szalonnát a finomra vágott hagymával. Ha nem sülne ki elég zsír a szalonnából, pótoljuk ki egy kis olajjal vagy más zsiradékkal. Hintsük meg liszttel, és pirítsuk pár percig, majd fokozatosan öntsünk kb. 1 deci forrásban lévő levest hozzá. Keverjük csomómentesre. Adjuk a leveshez a vörös babbal együtt, jól keverjük össze, és főzzük fel.
- Ízesítsük almaecettel, cukorral. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk.
- Felaprított kaporral megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1120
- Feltöltés dátuma: 2018. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Egy régi szakácskönyvben találtam erre a receptre, amiben a XX. század elejéről gyűjtött, vidéki ételeket mutatnak be. Jobbára európai receptek szerepelnek benne. Ez egy német étel, amiben nekem az tetszett meg, hogy zöldség és gyümölcs is van benne, csakúgy, mint az ég és föld - német almás krumplipürében.